Nieuw

Politieke elite is lastige burgers zat

De Spaanse dwarsdenker José Ortega y Gasset beschrijft het zo prachtig in zijn boek De opstand van de massamens: de elite die maar doordendert in de trein van het eigen gelijk, niet meer in staat tot contact met de grote werkelijkheid, geen oog voor het spoor dat eindig is en de elite die verongelukt.

Een belangrijke tussenstop waar deze week met grote vaart werd langsgereden was de wet voor een bindend referendum. Een voorstel dat al in 2005 is ingediend door PvdA, GroenLinks en D66 en aangenomen in beide kamers. Omdat het hier een grondwetswijziging betreft diende er deze week nog een tweede keer gestemd te worden voor een twee-derde meerderheid. Maar de initiatiefnemers zien daar bij nader inzien vanaf en begraven hun eigen kind levend diep onder de grond.

Roderick Veelo

RTLZ >>

Doe mee met 8.227 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6498 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

1 Comment on Politieke elite is lastige burgers zat

 1. Duchesne // mei 26, 2017 om 12:21 //

  Het is verwonderlijk tot welke offers mensen bereid zijn om in vrijheid te kunnen leven en hoe weinig mensen in vrijheid vechten om die vrijheid te behouden….

  Het moet een totaal blinde zijn zonder oren die niet weet welk gevaar Islam inhoud, maar tussen willen zien en benoemen en niet willen zien en ontkennen zit een wereld van belangen. De macht en het mogen meevreten uit de trog dest overvloeds is dusdanig verslavend geweest voor alle politieke partijen dat het hoofddoel van politiek bedrijven het eigen welzijn is geworden. Binnen de partijen heerst een soort kuddegedrag, waarbij alles wat zich aansluit met de kudde meegaat.

  Het voorbeeld van arbeidsongeschiktheid en het verschil tussen het kunnen genieten van het opgebouwde recht voor iemand die premie betaalt en een laag inkomen heeft en iemand met een hoog inkomen is algemeen bekend in de politiek, net als de smerige manieren vna het UWV om mensen uit te sluiten en de doden die voortvloeien uit het compleet vernederen van mensen…..maar geen enkel kamerlid dient een motie in om de wet daar aan te passen, om recht te doen aan de eigen medemens.
  Het recht van wie meer geld verdient prevaleerd boven het recht van iemand aan de onderkant van de loongrens…
  Hetzelfde geld in het strafrecht, waar rijken met een goede advocaat een veel beter resultaat krijgen dan een arm iemand met een qua vergoedingen gecastreerde pro deo advocaat…opzettelijk zijn de vergoedingen gekort voor advocaten om een beschuldigde minder kans te geven op verdedigngn en dus vrijspraak. Klikt mooi voor een Marrokaanse straatrover maar het treft de bijstandsmoeder met ene echtscheiding waardoor ze de helft van haar leven aan veroordeelt word tot het leven op minimalenmiddelen, ondertussen opgejaagd om vrijwilligerswerk te doen en voor kinderen te zorgen. Is dat de definitie van gestraft zijn? Wat is dan de misdaad?
  Of iemand die miljoenen steelt en daarna anderen aangeeft het door misdaad verkregen geld mag houden….compleet met bonnetje. De werkstraf van 200 uur omdat men een half miljoen aan geld heeft verduisterd…..Zulke schendingen horen in het parlement en/of de stembus te worden afgerekend, maar democratie en recht zijn kapot!

  Beide voorbeelden geven duidelijk aan, recht is te koop ! De grondwet is daarmee een farce, en wiens werk is het de grondwet te bewaken? Juist, hen die deze schenden met verkeerde wetten en met het nalatig zijn dit te corrigeren. Politici en kamerleden, het zijn geen volksvertegenwoordigers maar oppertunisten aan wiens belang een IBAN nummer voorafgaat…en niemand staat op….

  Een site die echt alles wat reilt en zeilt in het parlement publiceert zonder poltieke doelstellingen maar puur ter informatie en om een democratisch systeem te laten functioneren ontbreekt. Neutraliteit en objectiviteit ontbreken, zelfs in de meest magere berichtgeving zit propaganda…

  Burgers waren vroeger waar de rijken hun inkomen uit haalden, door arbeid, door belasting of aflaten, door af te nemen of door te moorden, iemand moets werken anders was er niets….maar sinds de rijken gewoon geld bijdrukken en elkaar dat in handen geven is de burger een overbodig iets geworden, een last, ongedierte.
  Met het bijdrukken van geld of de belofte tot het ruilen van iets met gelijke waarde kan de aankomende 50 tot 100 jaar worden verbruikt en opgebruikt wat is opgebouwd. Wanneer aan de vraatzucht een einde komt door tekort zal het systeem veranderen.

  Wat is eenvoudiger, 100 jaar leven op wat er is en daarna 5 jaar anderen laten zwoegen om een nieuw monetair systeem op te zetten of verantwoording afleggen aan de burgers en hun rechten beschermen en hun bezit te beheren?

  Als U het antwoord weet kent U de toekomst, Uw toekomst. Uw kinderens toekomst.

  …dan is vandaag een dag waarop U die toekomst kunt aanpassen, als u dat ten minste wilt….

  Recht en gerechtigheid zijn verschillende dingen, maar beide zijn te koop, recht door een goede advocaat te kunnen betalen, gerechtigheid door een goed pistool aan te schaffen en op een onrechtvaardige deur te kloppen…

  ….en dat is de balans onderaan de streep van alles wat er ooit kan worden gezegd en geschreven, kan worden afgekeurd of verboden, kan worden beboet of bestraft, dat simpel je recht halen en gerechtigheid opeisen door zelf de rechter, jury en beul te zijn. en dat is de essentie van vrijheid, opkomen voor jezelf, binnen je eigen kader van normen en waarden. en dat laatste, dat vind je in jezelf en niet in boeken.

  Doodgaan doen we allemaal, jezelf het leven laten verzieken door anderen is feitelijk je leven laten ontnemen. Niemand heeft macht over jou tenzij je dat toelaat.

  Niemand.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: