Nieuw

Smerig laf antifa tuig beschadigt grafstenen Oostfronters op Erepark in Stekene

In Stekene, nabij Sint-Niklaas, zijn zopas zware vernielingen aangericht op het kleine ‘Erepark’ aldaar voor gesneuvelde Vlaamse Oostfrontstrijders uit de Tweede Wereldoorlog.  Grafstenen van Oostfronters, die naar het erepark werden verplaatst vanop begraafplaatsen waar de concessie afgelopen was (dus zonder stoffelijke resten), werden gevandaliseerd: op de foto zie je een donker berkenkruis op de grafsteen beklad met het linkse anarchistensymbool in witte verf.  Er werd ook elders schade aangericht:  het grote berkenkruis op het grasveld, gevormd door struikjes heide, werd vernield.  De schade is dus aanzienlijk.

Bij wijze van handtekening werden zelfklevers van ‘Antifa’ achtergelaten, waarmee duidelijk is dat de vernieling uit linkse hoek komt.

De aanval is schandalig maar tegelijk ook lachwekkend omdat de controverse rond het Erepark al tientallen jaren gaan liggen is.  Begin de jaren ’70 wilden de Oostfronters een plek om hun gevallen kameraden jaarlijks te herdenken; dat leidde tot zware botsingen in Stekene tussen enerzijds linkse en belgicistische knokploegen, die de Vlaamsnationalisten van de straat wilden slaan, en de militanten van de toenmalige VMO, die dat zoals gebruikelijk kordaat verhinderden.

React

Doe mee met 8.227 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2070 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

6 Comments on Smerig laf antifa tuig beschadigt grafstenen Oostfronters op Erepark in Stekene

 1. trebor2110 // mei 23, 2017 om 10:25 //

  Vieze gore rotschoften , deze mensen hebben voor onze landen gestreden zodat we nu de vrijheid hebben [ die helaas telkens beetje bij beetje van ons wordt afgepakt ] en deze hopen stront besmeuren dat .

  Like

 2. Ze moeten dat graf van die Belgische Oostfronters opruimen. Collaborateurs met Hitler

  Like

 3. JackvanderVeen // mei 23, 2017 om 13:06 //

  Van doden blijft men af. Blijfteen laffe daad. Alleen nabestaanden heeft men hiermee ennidmand van dat Antifadagajes weet of zij voor of tegen waren hetgeen de gesneuvelden besloten. Wel is een feit:eenmaal familie, altijd familie!

  Like

 4. Een soldaat is een stuk gereedschap van regeringen, dictatoren en andere idioten niet meer en niet minder.

  Like

 5. links tuig

  Like

 6. volledig opuimen daar – zwartzakken die meevochten MET de duitsers – schandalig

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: