Nieuw

Polen heeft geen boodschap aan EU-dreigementen over migratieplan

Door: Elif Isitman

Polen weigert asielzoekers op te nemen onder het zogeheten herverdelingsschema van de Europese Unie (EU), ondanks de stijgende druk vanuit de EU. Onlangs dreigde de Unie met juridische procedures als Polen zich niet aan het herverdelingsplan houdt.

Het plan werd in 2015 opgesteld en kon rekenen op ferme kritiek – vooral van Oost-Europese lidstaten.

Kustregio’s verlichten

Onder het herverdelingsschema moet elk EU-lid een bepaald quotum van de in totaal 160.000 asielzoekers opnemen. Dit om de kustlanden Griekenland en Italië te ontlasten. Daar zitten op dit moment de meeste asielzoekers vast. Landen die weigeren, kunnen op een fikse boete rekenen, dreigt de EU.

Lees verder:

http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2017/05/polen-negeert-eu-druk-weigert-asielzoekers-op-te-nemen-505197/

Doe mee met 8.221 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4143 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

1 Comment on Polen heeft geen boodschap aan EU-dreigementen over migratieplan

  1. Laurina // mei 19, 2017 om 17:45 //

    Veel ontzag voor Polen. Land met ruggegraat. Zijn er nog een paar maar meesten zijn te belazerd dat ze wat doen. EUSSR regeert. Dat moet stoppen anders komt er oorlog. Ik weet dat veel diplomaten van Europ.landen er zo ook over denken maar mogen niks zeggen

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: