Nieuw

De waarde van de vrouw in de Islam

Vraag: Leert de islam dat vrouwen minder waard zijn dan mannen?

Samenvattend antwoord: Absoluut. Enkel in welke mate is een discutabel punt.

De Koran: (4:11) – (aangaande de erfenis) het mannelijk kind ontvangt evenveel als het deel van twee vrouwelijke kinderen [Zie ook vers 4:176].

Seksisme in de islam is hiermee bevestigd.

Koran (2:282) – En roept van onder uw mannen twee getuigen en als er geen twee mannen zijn, dan één man en twee vrouwen, zodat, wanneer één der twee vrouwen zich zou vergissen, de ene de andere indachtig moge maken.

Islamitische geloofsverdedigers bieden creatieve verklaringen om uit te leggen waarom voor Allah de getuigenis van een man 2x meer waard was dan de getuigenis van een vrouw, maar studies tonen aan dat vrouwen consequent minder liegen dan mannen, wat zou betekenen dat zij als getuige meer integer zijn dan mannen.

Koran (2:228) – de mannen zijn een graad boven hen [vrouwen]

Koran (5:6) – En als gij onrein zijt door contact met een vrouw en gij vindt geen water, zoekt dan uw toevlucht tot zuivere aarde en veegt daarmede uw gezicht en handen af.”

Koran (24:31) – En zeg tot de gelovige vrouwen dat zij ook haar ogen neergeslagen houden en hun passies beheersen [dit geldt ook voor mannen]”

Koran (2:223) – Uw vrouwen zijn een akker voor u – komt daarom tot uw akker, zoals het u behaagt en doet goed voor uzelf

Een man heeft heerschappij over het lichaam van zijn vrouwen zoals hij dat ook over zijn grond heeft.

Lees verder >>

Doe mee met 8.222 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6489 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: