Nieuw

Tijl als mensenredder!

Nou ja een beetje dan! Gewoon een verhaal van alledag misschien maar het maakte mijn dag in elk geval bijzonder.

Vandaag ging ik zoals wel vaker naar mijn boot(je), enigszins tot mijn verbazing was het erg stil, niet alleen op de jachthaven maar ook op het water waren slechts enkele watersporters aan het zeilen. Ach ja, mooi weer of niet, het vakantieseizoen is nog niet losgebarsten dus de meesten zijn nog aan het werk en niet toe aan het recreëren.

Bij mijn boot aangeland hoorde ik heel vaag iemand om hulp roepen, nou is mijn gehoor niet bepaald mijn sterkste zintuig en dus keek ik wat weifelend om me heen maar kon niemand ontdekken. Net toen ik weer verder wilde gaan hoorde ik het echter weer dus ja dan moest er toch iets aan de hand zijn.

En dat was er dus ook! Een paar boten verder lag een klein zeiljacht en daar kwam het hulpgeroep uit. Het bleek een oude man te zijn die bezig was geweest zijn boot schoon te maken en ontdekt had dat er wat water stond in de dubbele zijwand. In zijn ijver was hij daartussen gegaan maar was daarbij net even te ver gegaan en hij kon met geen mogelijkheid meer terug. Tijl stapte dus met zijn stramme lichaam op de boot en ik heb geprobeerd hem er achteruit weer uit te trekken. Maar ja, zo’n corpulente oude man geeft niet mee dus dat lukte voor geen meter. En dus ben ik er maar op uitgetrokken om nog iemand te zoeken. Die had ik gelukkig snel gevonden en met zijn tweeën lukte het uiteindelijk met veel moeite om hem te bevrijden.

Eenmaal bevrijd had hij nog wat tijd nodig om bij te komen maar na een klein kwartiertje kwam hij toch weer wat bij de mensen. Nou ja, hoe gaat dat; bedankt en nog eens bedankt en nog eens en ja dan ga je maar weer terug naar waar je mee bezig was. Uit mijn ooghoek zag ik hem ook weer wat rondscharrelen dus dat zou wel weer goed komen. Ik ben hem nog even een kop koffie gaan brengen die hij dankbaar accepteerde en zo raakten we wat aan de praat, hij vertelde dat hij 83 was!! De enige reden dat hij dit keer alleen was dat was omdat hij alleen maar een beetje ging schoonmaken, zeilen deed hij altijd met iemand erbij.

Nou ja eind goed al goed en eigenlijk pas veel later realiseerde ik me dat het makkelijk heel anders had kunnen aflopen, ik heb geen idee hoe lang het duurt voordat een 83 jarige die met zijn hoofd naar beneden vastzit in een kleine ruimte het bewustzijn verliest maar gesteld dat dat gebeurd was dan zou de uitkomst toch twijfelachtig zijn geweest. Door de plotselinge weeromslag vond zelfs Tijl het bloedheet (en dat wil wat zeggen) dus ik denk niet dat hij het echt heel veel langer had volgehouden, hij was van buitenaf niet zichtbaar en voor komende dagen wordt er minder mooi weer voorspeld dus dan zal het nog wel stiller zijn.

En toen ik me dat realiseerde voelde ik mij plots een mensenredder! Overdreven? Ja waarschijnlijk best wel een beetje, maar laat mij nou nog even in die waan ja!!

pearl-harbor-80388_640

Doe mee met 8.221 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (488 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

16 Comments on Tijl als mensenredder!

 1. Duchesne // mei 18, 2017 om 01:21 //

  👍

  Like

 2. Esperanza // mei 18, 2017 om 01:27 //

  Prima dat je d’r op af bent gestapt. Dat wordt een lintje, Tijl, kan niet anders. 😉
  Maar wat moeten we ons voorstellen bij ‘water in de dubbele zijwand’ van de boot van slachtoffer. Bedoel je niet de bilge?
  https://en.wikipedia.org/wiki/Bilge

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // mei 18, 2017 om 01:34 //

  Dat weet ik niet Esp, ik dacht dat men daarmee het water onderin de boot bedoelde maar dit was zeg maar een soort dubbele wand aan de zijkant van de achterkuip die in principe zelflozend is. Er stond ook niet heel veel water in geloof ik want hij was met een doekje in de weer.

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // mei 18, 2017 om 01:37 //

  Heb nog wel even getwijfeld hoor of mijn verhaaltje wel thuishoorde op een rechtse en islamkritische site dus ik hoop maar dat mijn mede-redactieleden mij straks niet in mijn nek springen 🙂
  Maar ja ik word al uitgemaakt voor redactieslaaf dus wie doet me wat hè?

  Like

 5. Esperanza // mei 18, 2017 om 01:44 //

  Tijl, bij de titel verwachtte ik een verhaal hoe je je scheepje gaat inzetten om de vluchtelingen invasie te stoppen in navolging van dat bijzondere gender exemplaar waar Fub paar dagen terug mee op de proppen kwam.

  Like

 6. Ik wil niet pochen.
  Maar het moet voor iedereen onderhand duidelijk zijn dat de redactie van Fenixx bestaat uit helden. Goed gedaan Tijl.

  Liked by 2 people

 7. Tijl Uylenspiegel // mei 18, 2017 om 01:51 //

  Ach ik ben al geïmponeerd door het Hollands Diep dus de Middellandse Zee is wat te hoog gegrepen vrees ik Esp. En ja dat heb ik weer, red ik een keer iemand is het een man van 83, ik had liever een aantrekkelijk blondje van duizend weken gered natuurlijk. Nou ja volgende keer dan maar!
  Als zelfs rommel trots op me is dan moet ik toch wat goeds gedaan hebben 🙂

  Liked by 1 persoon

 8. Esperanza // mei 18, 2017 om 02:05 //

  Ja, dikke pech, Tijl, volgende keer beter.

  Liked by 1 persoon

 9. Ik had je verhaal inderdaad liever zien aflopen met dat aantrekkelijke blondje van duizend weken op je scheepstoeter, dat je redding een corpulente oude man betreft bederft een beetje de sfeer op Fenixx. Maar daar kan jij aan niks aandoen, lekkere jonge blondjes die om hulp smeken liggen niet op de hoek.

  Liked by 1 persoon

 10. Republikein // mei 18, 2017 om 02:27 //

  Is de vrijwillige brandweer niets voor je?
  Bravo i.i.g.

  Like

 11. danny // mei 18, 2017 om 05:14 //

  Respect Tiil.
  Die ouwe had wel dood kunnen gaan ,als jij niet zo snel had ingegrepen.

  Like

 12. skeeter // mei 18, 2017 om 07:11 //

  Good deal Tijl, wij ouwe lullen zullen elkaar moeten blijven helpen, van de jongere generatie hoef je zoiets niet te verwachten, die staan met oor dingen in op de rand van de weg met hun ogen gericht op het “word vervroegd dood gereden” schermpje van de nieuwste I (fuck myself to oblivion) phone denkende dat ze belangrijk zijn en zeiken over BLM totdat ze als een mug worden verpletterd door een vrachtwagen.

  Liked by 1 persoon

 13. Goed gedaan, Tijl!
  Ik ben trots op je. 🙂

  Like

 14. Tijl Uylenspiegel // mei 18, 2017 om 10:44 //

  Dank jullie wel Republikein, Skeeter en Martha maar nou stoppen met complimentjes hoor, straks ga ik nog naast mijn schoenen lopen 🙂

  Like

 15. Hier, Tijl, een veer:

  Graag gedaan.

  Like

 16. Help me onthouden Tijl, morgen of zeker maandag schrijf ik over hoe ik gered werd.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: