Nieuw

Veroordeeld tot deportatie voor doodsverkrachting – maar Abdi, 38, is nog steeds in Zweden en druk bezig met het plegen van nieuwe misdaden

"Ik heb geen werk of sociale bijstand. Shit happens", luidt de verklaring van Abdi Hakim Alis. Onder andere veroordeeld voor een verkrachting van een stervende vrouw in de garage van het Sheraton hotel. © Politie/persfoto
 • Abdi Hakim Ali verkrachtte een man en een stervende vrouw
 • In 2014 veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf en deportatie – maar loopt nu al als vrij man in Zweden rond
 • De deportatie kan niet bewerkstelligd worden – Somalië wil hem niet terug hebben

Abdi Hakim Ali, 38, heeft een vrouw verkracht die tijdens de verkrachting overleed. Hiervoor werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf en deportatie – maar reeds in januari werd hij vrijgelaten en nu is de Somaliër al weer veroordeeld voor nieuwe misdaden.

– Er is geen overnameovereenkomst met Somalië en het is geen gemakkelijk land om een overeenkomst mee te sluiten, zegt Emelie Lindvall van de grenspolitie.

In het najaar van 2013 verkrachte de criminele Somalische Abdi Hakim Ali bij verschillende gelegenheden een man in een opvangcentrum en een stervende vrouw in een parkeergarage van het Sheraton Hotel in Vasagatan.

De vrouw overleed tijdens of kort na de verkrachting, deze zaak trok veel aandacht.

“Hij kan net zo goed daar beneden ook misdaden begaan” 
Ondanks de beestachtige aard van de misdaden koos aanklager Daniel Jonsson in eerste instantie ervoor om geen deportatie te eisen bij de berechting van de Somalische verkrachter. Toen Fria Tyder hem vroeg of hij geen persoonlijke verantwoording voelde om de man niet te laten deporteren was het antwoord nee.

– Ik begrijp niet waarom in deze context een ​​Somalische vrouw minder waard moet zijn dan een Zweedse vrouw. Hij kan net zo goed daar beneden ook misdaden begaan als hij gedeporteerd wordt, ik maak op deze manier geen verschil tussen mensen, zei de officier van justitie.

Tijdens de rechtszaak veranderde Daniel Jonsson van gedachten en op 19 februari 2014 werd Abdi Hakim Ali veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf en deportatie.

Na een paar jaar weer op vrije voeten
Maar reeds op 25 januari 2017 werd de Somaliër, die een strafblad heeft met 26 misdaden, voorwaardelijk vrijgelaten – en begon ondanks zijn zogenaamde deportatie als vrij man meteen nieuwe misdaden.

Afgelopen vrijdag werd hij door de rechtbank van Stockholm rechtbank veroordeeld tot acht maandengevangenisstraf voor, onder andere, diefstal en beroving.

Shit happens
– Ik heb geen werk of sociale bijstand. Shit happens, verklaarde de Somaliër tijdens het verhoor van de politie.

Strikte geheimhouding
De politie weigert commentaar te geven over zaken van individuele deportatie met betrekking tot geheimhouding. Emelie Lindvall, zaakkundige van de grenspolitie, verklaart dat Somalië één van de landen is die medeburgers weigeren die voor misdaad door Zweden uitgewezen worden.

Bron (verkorte versie):

http://www.friatider.se/d-mdes-till-utvisning-f-r-d-dsv-ldt-kt-men-abdi-38-r-kvar-i-sverige-och-beg-r-nya-brott

Doe mee met 8.259 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4447 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

10 Comments on Veroordeeld tot deportatie voor doodsverkrachting – maar Abdi, 38, is nog steeds in Zweden en druk bezig met het plegen van nieuwe misdaden

 1. danny // mei 17, 2017 om 23:41 //

  Zou deze woestijnrat graag onder handen nemen, dat hij nooit meer opstaat.

  Zweden gaat wel heel rap naar de klote.
  Pikken allen zweden dit zomaar?

  Like

 2. danny // mei 18, 2017 om 00:18 //

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/28184323/__IS-aanhanger_op_Volkel_opgepakt__.html

  Nooit meer moslims of links extremisten in het leger.
  Levensgevaarlijk!

  Like

 3. danny // mei 18, 2017 om 00:25 //

  Hoe is het mogelijk dat deze terrorist weer vrij rond loopt?
  Was geen beste rechter die hem veroordeeld heeft.

  Like

 4. Avidia // mei 18, 2017 om 00:35 //

  Mijn mond valt open, onbegrijpelijk!

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel // mei 18, 2017 om 02:30 //

  Nou maar hopen dat hij een keer een verkeerde treft. Eigenrichting gaat nog eens heel groot worden met zo’n rechterlijke macht.

  Like

 6. skeeter // mei 18, 2017 om 08:09 //

  Somearezweed argwaantine airlines heeft upcoming one way ticket seat sale voor meer dan 5 keer veroordeelde Zwedaliers. 1 ikea bonnetje is meer dan genoeg om aan boord te stappen van deze avontuurlijke vlucht om te genieten van 1ste klas service met als hoogtepunt het ervaren van gewichtloosheid in puurste vorm. Seats are limited dus reserveer snel en toets : one way trip (663 929 8757) voor gegarandeerde plek

  Like

 7. Wat een raar verhaal….liggen er soms stervende vrouwen in parkeergarages klaar om verkracht te worden….?? Of heeft dat beest die vrouw mishandeld waardoor ze stervende was, om haar vervolgens dood te verkrachten?
  Als dat monster vrij rondloopt is hij toch makkelijk te vinden, nietwaar?

  Like

 8. JackvanderVeen // mei 18, 2017 om 08:31 //

  Ik weet nog wel een flatgebouwtje van circa 52meter hoog om daar vanaf het dak te leren vliegen. Na drie vluchten krijgt hij zijn brevet en een vette uitkering.
  Somalië zal dan ook niet meer moeilijk doen om hem weer binnen haar grenzen te (her)bergen

  Like

 9. Eigenlijk voor zo een lul zouden ze moeten de doodstraf invoeren en dit als voorbeeld stellen voor zijn vriendjes en hun uitnodiging van de uitvoering ervan want het is de enigste taal die ze kennen het klinkt mischien hard maar hun behandelen hoe zij de andere mensen behandelen

  Like

 10. Willem // mei 18, 2017 om 16:33 //

  Het is werkelijk niet te begrijpen. Dit kan toch op een gegeven moment alleen maar escaleren. Hoelang pikt men dit?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: