Nieuw

Nederland gaat Taliban trainen

De druk op Nederland neemt toe om meer militairen naar Afghanistan te sturen.

Het gaat grotendeels om militaire trainers voor het hoge en middenkader van het Afghaanse leger. Dat kan ook na vijftien jaar betrokkenheid van de internationale gemeenschap nog niet op eigen benen staan.

Telegraaf >>

zomaar een foto die er verder ook niks mee te maken heeft

Na 15 jaar kan het land niet op eigen benen staan. Wat denk je, zou het dat dan na nog eens 15 jaar wel kunnen ? Of is er misschien gewoon iets structureels mis. En is dat iets misschien, oei je mag het niet zeggen; Islam.

Als je al een kans wilt maken in zo’n land zul je eerst moeten erkennen wat het probleem is, maar dat mag niet gezegd worden. Wat doen we eigenlijk überhaupt daar, hebben we in ene weer een kolonie ? Die hadden we toch afgeschaft ? Of houden we het land bezet omdat het zo winstgevend is ? Lijkt me stug als de gezamenlijke kosten voor de oorlogen in Irak en Afghanistan tussen de 4 en 6 biljoen liggen. Een biljoen is 1000 miljard (dat er geen verwarring ontstaat). De kosten voor Afghanistan en Irak zijn ongeveer een kwart van de Amerikaanse staatsschuld en twee keer zoveel als we de afgelopen 30 jaar in Afrika gemieterd hebben en een derde van de totale staatsschulden van de landen in de Europese Unie. Dit om u een idee te geven.

Maar op miraculeuze wijze heeft de overheid u vorig jaar 32 miljard meer afhandig gemaakt dan ze van tevoren ingecalculeerd had, dus het kan wel uit om de Taliban weer te gaan trainen. We gingen er ooit naar toe om Osama Bin Laden te pakken, maar die bleek bij de buren te zitten, al heeft niemand zijn lijk ooit gezien. De 25 Navy Seals die hem uit zijn hut trokken zijn zomaar in ene allemaal dood, dus niemand meer om het te bevestigen of ontkennen.

Ik snap er de balluh meer van en ga een Johan Derksentje doen, misschien dat dat de zaak wat verheldert.

Oh ja, en respect voor de jihadisten die je zoon afknalden en pas een beetje op voor klimaatvluchtelingen. Wat een leger, je kan beter een stel hashrokende hippies sturen, die hebben nog meer realiteitszin.

Het land is zelfs immuun voor MOAB’s. Dan gooi je eens een keer je allergrootste bom en is er een stapeltje stenen een stapeltje stenen geworden en op tien meter zitten zelfs de blaadjes nog aan de bomen:

“Every Afghani man is a fighter: War is a way of life,” Tome Carew said in an interview. He is a veteran of Britain’s legendary commando Strategic Air Services, who trained the mujahideen in their fight against the Soviets.

“You see a lot of sickening sights in the SAS, an awful lot. I can stomach most things, but this was truly nauseating. A body was lying on the ground. You could tell it was a body from the congealed blood that stained the stony ground in circles around it, but it was barely recognizable as a human being.

“The torso had been mutilated. The limbs stomped a mash of ruby red flesh and splintered bone. The head had been kicked off and used as a football. No features could be made out; no eyes or nose were left on this gruesome, bloody skull – just a few remaining wisps of blond hair that gave the clue as to who this once was: a Russian crewman on a Hind E helicopter.

“The mujahideen had shot down his aircraft just half an hour earlier. God knows how badly he had been hurt when it had crashed into the trees just outside the Afghan village, but he had clearly tried to crawl to shelter. The villagers had got to him first and showed no mercy.

“They had attacked him with their boots, with knives, with crude farm tools. Now they circled, panting, swathed in sweat, jostling to crow over the victim, their hands and clothes stained with his blood.

“I felt bile rise in my throat. Somewhere, at the edge of my memory, I recalled some lines from Kipling’s ‘Young British Soldier’:

‘When you’re lying out wounded on Afghanistan’s  plains,

‘and the women come out to cut up what remains,

‘you roll to your rifle and blow out your brains.’

Lees verder >>

Doe mee met 8.217 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6506 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

11 Comments on Nederland gaat Taliban trainen

 1. Esperanza // mei 17, 2017 om 16:21 //

  Maakt deel uit van de eindeloosheid en dus in zijn perceptie, onsterfelijk en niet kwetsbaar.

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/-de-westerlingen-hebben-horloges-om-maar-wij-hebben-de-tijd~a2999708/

  Like

 2. MOAAAAAAAAAAAAAAAAAABBBBB AKBAR 🙂
  En dat er nog maar velen mogen volgen

  Like

 3. Freduardo // mei 17, 2017 om 17:42 //

  Afghanistan.
  Geen eigen olie.
  Maar wel een doorvoerland voor olie van de olievelden van Oezbekistan door Afghanistan en Pakistan naar de Indische oceaan.
  De èchte reden voor die ellende daar.
  Met onbeschrijfelijke winsten van miljarden dollars voor vele oliemaatschappijen.
  En voor Haliburton die die pijp aan zal leggen.
  Ja, hetzelfde bedrijf dat die pijplijn van Qatar naar Europa zou aanleggen.
  Dat er 25 Nederlanders daarvoor gestorven zijn en dat er eventueel nog meer zullen volgen zal deze maatschappijen een zorg zijn.
  Laat het niet waar zijn.
  Maar wie houdt dat tegen?
  Die Schoevers notuliste?

  Liked by 1 persoon

 4. danny // mei 17, 2017 om 23:24 //

  Wij hebben daar niets te zoeken.
  Laat die woestijnratten hun eigen zaakjes opknappen.
  Kost de belastingbetaler alleen maar geld, wat we beter aan Nederland kunnen besteden.

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel // mei 17, 2017 om 23:51 //

  Bij toeval zag ik vanavond op de treurbuis een kenner van de luchtmacht die een boekje open deed over de deplorabele toestand waar onze Nationale Luchtmacht zich bevind, als ze geluk hebben dan zijn ze in staat om 4 (VIER!) straaljagers in de lucht te sturen, de andere toestellen worden gekannibaliseerd voor onderdelen en met de helikopters is het nog erger gesteld. Dus zullen de verantwoordelijken wel gedacht hebben “stuur ze maar naar Afghanistan dan denken ze misschien nog dat ze ergens aan bijdragen. Een leger? Laat me niet lachen, de tanks zijn verkocht en nu gaan ze tanks van het Duitse leger leasen! Oefenende militairen moeten pang roepen omdat ze geen oefen munitie hebben! Het doet sterk denken aan die Engelse serie; “Dad’s Army”

  Like

 6. Fancy stuff en pretty things waar die soldaten van tegenwoordig mee rondhobbelen. Verwende minkukels. In mijn tijd moest je met de broekzoom op je knieën in een groene slobberonderbroek met een ouwe FAL en een noodrantsoen van 1943, wat ergens in Stalingrad was achtergebleven, aan de Stasigrens de rode horde van de communisten bestrijden. En je reet schoonvegen op brandnetels. Terwijl jullie luie vieze hippies ergens in een kraakpand op de Singel in je linkse gat lag te pulken. Het vreten was niet te vreten en braadworst werd gekookt. Mijn kloten afgevroren op de Lunerbecke heide en duizend doden gestorven in mijn diepvries bivaktentje. Het wordt tijd dat rommel eindelijk is de erkenning krijgt die hij verdient en door koningin Maxima persoonlijk gepijpt wordt.

  Like

 7. danny // mei 18, 2017 om 01:09 //

  Vind ik ook Rommel.
  Heb je al een verzoek bij Max ingediend?

  Like

 8. Ik ben niet zo iemand die zich op de voorgrond dringt om de beloning te ontvangen van wat die in eerlijkheid verdient. Maar in alle bescheidenheid weet ik zeker dat Maxima haar lippen nat maakt om me te geven waar ik oprecht recht op heb.

  Like

 9. Republikein // mei 18, 2017 om 02:00 //

  Gelukkig, dan wordt het daar eindelijk veilig.
  Leren pijpen.

  Like

 10. @Rommel
  Was dat bij Sennelagen en Hohnen? Tijdens je dienstplicht?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: