Nieuw

Rond voetbalveld moet de mannelijke dominantie bestrijden

Zweden – Na het bestuderen van een links onderzoeksrapport is Boverket (Nationale Autoriteit voor Stedenbouw) tot de conclusie gekomen dat meisjes en jongens zich vanuit verschillende leefwereld zich verschillend gedragen (de ontdekking van de eeuw). Wat heeft geresulteerd in een rond voetbalveld in Boras.

In het Sjöbo Park in Boras is een rond voetbalveld gebouwd met het uitdrukkelijke doel om meer meisjes te laten deelnemen. Volgens Anton Spets, parkmanager, is de situatie als volgt:

– Als er een geen duidelijke vormen en heldere lijnen aanwezig zijn hebben jongens niet de neiging om het over te nemen. Dit voetbalveld moet voor iedereen uitnodigend zijn. Iedereen mag het op zijn eigen manier beleven en ontdekken.

De kinderen in het park hebben geen bezwaar tegen het ronde voetbalveld, integendeel, ze vinden het leuk, en wanneer een klas van de Sjöbo School een bezoek brengt wordt dit bevestigd, een meisje zegt:

– Als je een vierkant veld hebt moet je altijd rechtdoor rennen. Hier kan je rennen zoals je wilt.

Haar vriendinnetje is het met haar eens:

– Ik vind het niet leuk met rechte lijnen omdat het dan altijd lijkt alsof de bal van iemand anders is, ik vind dit voetbalveldje beter.

Is dit nu iets waarover je boos moet worden? Wat is er mis met een rond voetbalveld? Op zichzelf helemaal niets. Kinderen, jongeren, en volwassenen hebben voetbal gespeeld op de meest uiteenlopende soorten plekken dan u zich kunt voorstellen, en in wezen is het positief dat de kinderen in Boras aangemoedigd worden om een balletje te trappen.

Er zijn echter een aantal ongemakkelijke issues die het vermelden waard zijn. Eerst en vooral is dit ronde voetbalveldje alleen maar gecreëerd op basis van ideologische redenen, vanuit het modernistisch idee van “geslacht machtsstructuren” en afschuw voor competitie, en de gruwelijke gedachte dat er winnaars en verliezers zijn. Wat de hedendaagse sneeuwvlokken niet kunnen accepteren.

Zien we dit ronde voetbalveld in een breder perspectief, waar de voetbal spelende kinderen niet meer mogen leren hoe het voelt om te winnen of te verliezen, en het feit dat jongens en meisjes op verschillende manieren spelen als problematisch wordt beschouwd, ontstaat een zorgelijk beeld.

Dat jongens het voetbalveld voor zich claimen is zoals het is en zal nooit veranderen. Jongens zijn jongen, en meisjes zijn meisjes. Het beste is als de kinderen kunnen spelen zoals ze willen en de gelegenheid voor krijgen. Volwassenen moeten daar zover mogelijk van wegblijven en de kinderen de vrijheid geven om hun eigen sociale vaardigheden te ontwikkelen.

Prima dat er een rond voetbalveld is met schuine doelen. Er zijn duizend redenen te verzinnen waarom het goed is. Maar maak geen probleem van het feit dat jongens en meisjes nou eenmaal verschillend zijn, en zorg ervoor dat er ook een echt voetbalveld aanwezig is, voor echt voetbal.

Overigens, toen Motgift’s fotograaf in het Sjöbo Park ter plekke was kon hij noteren dat de jongens op het ronde veldje voetbal speelden terwijl de meisjes er naast op de banken zaten en toekeken.

Ondanks het links liberale feministisch voetbalveldje zitten de meisjes er naast en kijken toe.

Bron:

https://www.motgift.nu/2017/05/15/rund-fotbollsplan-skall-bekampa-patriarkatet-bland-barn/

Doe mee met 8.226 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4158 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

3 Comments on Rond voetbalveld moet de mannelijke dominantie bestrijden

 1. – Als je een vierkant veld hebt moet je altijd rechtdoor rennen. Hier kan je rennen zoals je wilt.
  REALLY? OMG, wat een droeftoeters. Ten eerste is een voetbalveld niet vierkant. Alsof je op een rechthoekig veld niet alle kanten op kan rennen vanuit het midden… En het is maar goed dat er verschillen zijn tussen jongens en meisjes, man man man. Moet er niet aan denken dezelfde eigenschappen als een vrouw te hebben, the horror!

  Like

 2. Duchesne // mei 16, 2017 om 07:45 //

  “get in the hole….you get in the hole….asshole”

  Like

 3. Ze hadden die bankjes niet moeten neerzetten , meisjes gaan daar op zitten en kwebbelen .

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: