Nieuw

Openhartige gedachten over IQ en ras

Door Joost Niemöller

In de gesprekken die ik wel eens heb over IQ verschillen en etniciteit, valt het me op dat de meesten niet weten waar het over gaat, omdat de kennis erover zich niet of nauwelijks binnen het publieke domein bevindt. Vervolgens is afkeer van de materie de tweede reactie. Onbekend maakt onbemind, kun je zeggen. En dan valt al snel de term ‘racisme.’ Dat is meestal een term waarmee iedere discussie al snel beëindigd kan worden.

Het gaat er in de praktijk meestal niet om of het waar is dat er  gemiddeld genomen IQ verschillen bestaan tussen etnische groepen, maar of we het wel willen weten. Dat vind ik onaanvaardbaar.

De Nieuwe Realist >>

Doe mee met 8.226 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6515 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

14 Comments on Openhartige gedachten over IQ en ras

 1. JackvanderVeen // mei 15, 2017 om 04:41 //

  I.Q. en kleur lijkt aardig samen op te gaan. Maar wacht, ook in de factor I.Q. en geloof ziet men een duidelijke samenhang.
  Dan nog de relatie tussen I.Q. en kleur met geloof samen. Nu moet ik echt even huilen.

  Liked by 1 persoon

 2. Zou er ook een relatie te leggen zijn tussen ras, religie, geaardheid, geslacht en genderkeuze? Van die van de ideologiemafketels weet ik ’t wel.

  Like

 3. Duchesne // mei 15, 2017 om 10:28 //

  ….de samenhang tussen IQ en ras zijn het schoolvoorbeeld van ethnische diversiteit……

  you want diversity, you’ve got diversity.

  Probleem is dat juist een laag IQ veel meer een beroep doet op primaire methoden om een discussie te winnen of iets te verkrijgen, vaak met een verbluffend resultaat. Een hoog IQ is dus geen garantie voor een betere plaats aan de kop van de voedselketen….het werkt enkel binnen de eigen groep als voordeel….of als dat IQ zichzelf hulpmiddelen bezorgd om lagere IQ’s mee te weren en te bestrijden en deze capaciteit ook gebruikt. Zolang hoog IQ achter een toetsenbord de wereld verbeterd is laag IQ koning van de straat…ook uw straat….

  Liked by 1 persoon

 4. Racisme is het exceptionalistische idee dat rassen gerangschikt kunnen worden als superieur en inferieur ten opzichte van elkaar. Daaruit voortvloeiend kunnen voor het ene ras andere maatstaven worden aangelegd dan voor het andere
  The Bell Curve: Intelligence and Class Structure in American Life is a 1994 book by psychologist Richard J. Herrnstein and political scientist Charles Murray.
  https://en.wikipedia.org/wiki/The_Bell_Curve
  Derrick Bell Critical race theory (CRT)[1] is a theoretical framework in the social sciences focused upon the application of critical theory, a critical examination of society and culture, to the intersection of race, law, and power
  https://en.wikipedia.org/wiki/Critical_race_theory
  Intersectionality is a term coined by American civil rights advocate Kimberlé Williams Crenshaw to describe overlapping or intersecting social identities and related systems of oppression, domination, or discrimination.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Intersectionality

  Like

 5. Republikein // mei 15, 2017 om 13:19 //

  Gebed zonder end, geef mij de big 5 maar.
  Da’s niet moeilijk.

  Like

 6. @Republikein
  Zijn dat nog steeds dezelfde, die Big 5? Horen, zien, zwijgen, pikken en pleite?

  Like

 7. Esperanza // mei 15, 2017 om 15:12 //

  Inmiddels wel duidelijk dat surplus aan intelligentie geen zoden aan de dijk zet tegen oprukkende islam.

  ‘Dit is namelijk een strijd tussen twee andersoortige culturen, die hun geschillen op andersoortige manieren beslissen. En alle idealen ten spijt, verliezen grafiet en inkt het toch van Full Metal Jackets en Hollow Points.’

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/05/hier_nog_een_lap_tekst_in_je_bek.html

  Like

 8. Esperanza // mei 15, 2017 om 16:02 //

  Dat Intelligentie quotient (Q) is een overschat Westers theoretisch construct dat in beginsel ontwikkeld is om schoolsucces te voorspellen.
  Inmiddles zou er beter aan worden gedaan een test te ontwikkelen die het overlevings quotient (OQ) meet zodat kan worden geselecteerd op bekwaamheid weerstand te bieden aan de islam barbarij.

  Like

 9. Republikein // mei 15, 2017 om 18:47 //

  Brein ; Dat was een zusje van wop-relatie toch?
  Wippen ontbijten pleite.
  Esp. Is zo de jeugdserie Q&Q ontstaan?

  Liked by 1 persoon

 10. Esperanza // mei 15, 2017 om 19:07 //

  LOL @Rep

  Like

 11. Esperanza // mei 15, 2017 om 19:21 //

  ‘OQ wacht ik’, absolute must voor eenieder die niet het eeuwige leven heeft.
  https://www.dekaft.be/boeken/ook-u-wacht-ik

  Like

 12. Tijl Uylenspiegel // mei 19, 2017 om 12:10 //

  Nee je mag niks zeggen over een laag IQ, wat niet wegneemt dat je toch zo nu en dan met verbazing toekijkt;
  http://www.dumpert.nl/mediabase/7138141/ddbf2713/harde_werkers.html

  Like

 13. Niets verkeerd aan mensen met een lager IQ , die zeggen tenminste waar het op staat , mensen met een zogenaamd hoog IQ durven niet zijn te laf of verdienen er vet aan en buiten het uit dus geef mij maar de normale mensen en niet die huichelaars want IQ zegt niets over de Goedheid van de mens en wat is HOOG IQ en op welk vlak ? Tegen het gestoorde aan ?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: