Nieuw

Germany and Italy want to take control of Libya-Niger border to stem flow (40% increase) of migrants

The interior ministers of Germany and Italy have written to Brussels urging the creation of an “EU Mission” at the border between Libya and Niger “as soon as possible,” after over 40,000 people traveled through the North African country into Europe this year.

“The first months of this year have shown that our efforts up to this point have been insufficient. We must prevent hundreds of thousands of people who are in the hands of smugglers from risking their lives in Libya and the Mediterranean,”said a letter penned by ministers Thomas de Maiziere and Marco Minniti, dated May 11, but reported by news agencies citing Italian officials on Sunday.

The letter reportedly states that by the middle of last month, some 42,500 newcomers had been registered in Italy, a figure 40 percent higher than last year. Ninety-seven percent said they had come through Libya.

Meanwhile, according to conservative estimates, more than 1,200 have died trying to cross the seas, with another seven added to that total after Italian coastguards rescued nearly 500 people en route to Europe Saturday.

Libya’s inland borders stretch over 4,300 km but the main gateway is the Niger town of Seguedine…

readmore>>
rt
Also published on Zeepertje.com

Doe mee met 8.335 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Zeepertje (1449 Articles)
When you're scared of jumping, you'll never get anywhere... I'm a Kafir, a crusader against the most evil ideology islam. I have in depth knowledge and that's the reason I resist and reject islam, I will bash and smash it, in every possible way at every possible moment to every possible person. I gather and therefore expose all news on islam or islam-related news on the 2017 initiated site ZEEPERTJE.COM Please join and feel free to react. Fight islam for it's the evil of our time, evil trying to dominate and kill democracy, kill all freedom of speech and freedom of religion... Islam means annihilation of all that is non-islamic, just always remember this!

4 Comments on Germany and Italy want to take control of Libya-Niger border to stem flow (40% increase) of migrants

 1. “We must prevent hundreds of thousands of people who are in the hands of smugglers from risking their lives in Libya and the Mediterranean”

  Nee, nee, nee en nee.
  Het kan me niet schelen wat die Afrikanen overkomt. Je moet Europa beschermen tegen deze aanvallers.
  Ons, niet hen.
  Wij betalen jullie, zij niet.
  We hebben niks te zoeken op de grens tussen de ene en de andere zandbak, maar alles voor de kust van Libië waarvandaan de mohammedaanse invasie naar Europa oversteekt. Daar moeten we de bootjes kelderen en de havens in de as leggen en de hele kuststrook voor de komende 100 jaar onbegaanbaar maken zodat ze het wel uit hun hoofd laten.

  Like

 2. Ze strooien ons weer zand in de ogen….kijk mensen we gaan er iets aan doen…not.

  Like

 3. Amen @Fub

  Like

 4. As usual @Lisa

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: