Nieuw

Gefeliciteerd #Feyenoord en @Ziltebotte

Bovenstaande headerfoto is volgens velen de foto van de dag. “En nee, dat is niet een aanslag door IS op een voetbalstadion, dat zijn Nederlandse supporters die hun kampioenschap vieren”, las ik in een Engelstalige tweet. En nee, mede-Amsterdammers, dat is ook niet de Kuip die afbrandt.

We doen hier normaal niet zoveel aan sport, Verstappen is een paar maal de revue gepasseerd na wat ongelooflijke inhaalacties, en Bolo heeft eens wat dames-atletiek geplaatst al dan niet onder dwang van het vrouwelijke huishouden waar die aan overgeleverd is, en de grootste schreeuwlelijken in de redactie zijn dan ook nog Amsterdammers, al is de verhouding dan wat gewijzigd ten gunste van de provincie recentelijk.

Het Kampioenschap van Feyenoord is verdiend. Nou ben ik een voetbalnitwit, maar als ik het goed heb heeft Feyenoord vanaf de eerste competitiedag bovenaan gestaan. Vorige week mocht het nog niet gebeuren tegen de eigen satellietclub op kunstgras. Maar het is toch ook veel mooier om in eigen huis kampioen te worden op echt gras, als al die nimmer verzakende fans er wél bij kunnen zijn.

In jullie eigen Kuip, Neerlands cultureel erfgoed, wat nu onder een moslimburgemeester door centenbeluste vastgoedzwendelaars gesloopt gaat worden om plaats te maken voor nóg meer vierkante blokkendozen waarvan er al zovele het Nederlandse landschap verpesten. Architecten moeten ze ophangen tegenover hun eigen wangedrochten zodat dat het laatste is wat ze aanschouwen.

Het was een mooi feestje waar zelfs ik de bibbers van kreeg, en een traan geef ik toe. Na 18 lange jaren al die trouw eindelijk beloond. Dirk Kuyt, die wél terugkomt naar de club van zijn hart (ál die andere voetballers roepen het maar doen het nooit) en dan in de eerste minuut scoort, en een hattrick maakt. Mooier kan het niet.

Genoeg geluld, ik kan niet over sport schrijven en bovendien ben ik een Amsterdammer (voor één keer zeg ik sorry). Het is jullie van harte gegund. Al ken ik dan ook maar één Feyenoordsupporter, en die staat vermeld in de titel en heeft meer dan wie dan ook mijn ogen geopend voor islam. Ere wie ere toekomt !

Vanwege copyrightissues foto’s en filmpjes middels tweets:

Gefeliciteerd !

NEC van Bolo moet nog nacompetitie (wie heeft dat ooit bedacht) en wij moeten nog iets in Europa doen tegen die lui uit dat Brexit-land. Haha, die idiote EU leeft helemaal nergens. Niemand houdt er van. Mensen houden van hun land, hun club, hun volk, hun naasten.

Samen staan we sterk !

Als ik er een mag kiezen uit al die tweets:

Doe mee met 8.222 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6489 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

7 Comments on Gefeliciteerd #Feyenoord en @Ziltebotte

 1. skeeter // mei 15, 2017 om 10:00 //

  Sorry fubar, vind het een klootjesvolk sport, het mag van mij morgen van de aardbodem verdwijnen.

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // mei 15, 2017 om 11:04 //

  Zoals iedereen weet geef ik niet veel om voetbal in het algemeen, toch heb ik op de een of andere manier altijd wel een beetje een zwak gehad voor Feijenoord, terugkijkend denk ik dat het wat te maken heeft met de bijnamen die ze vroeger altijd hadden, voetbal en voetbalpubliek was toen nog vooral een sport voor ‘lager opgeleiden’ zoals men tegenwoordig zegt. Een arbeidersclub zeiden ze vroeger, en arbeiders uit die tijd gebruikten bijnamen, legendarisch waren natuurlijk Beertje Kreijermaat en De Kromme (van Hanegem), en ja Rotterdammers stonden toen nog bekend als keiharde werkers, of zoals men zei “in Rotterdam liggen de overhemden in de winkel al met opgerolde mouwen”. Ach tijden veranderen, de havenarbeiders van toen zijn vervangen door containers, er komt geen hand meer aan te pas. Natuurlijk, dat is maar goed ook want het was natuurlijk lang zo romantisch niet als men doet voorkomen, die mannen liepen bij nacht en ontij te buffelen en werden vaak niet oud. Maar iets van die oude arbeidersmentaliteit is aan de club blijven hangen. Ten onrechte waarschijnlijk, op enkele uitzonderingen na is het Nederlands voetbal vooral een sport voor allochtonen geworden, de een is nog donkerder getint dan de andere. Maar desondanks blijft Feijenoord een club voor gewone “Rotterdammers” met hun bijzondere accent. Het kampioenschap is ze dus door mij van harte gegund!

  Like

 3. Republikein // mei 15, 2017 om 12:05 //

  Ik zou willen dat die supporters verstand kregen, uh, bedoel, de wereld staat in brand.
  Het zal er nooit van komen.
  Gefeliciteerd Feyenoord, en voor Ajax straks good luck.
  Max gaat zijn vader opvolgen.

  Like

 4. We handhaven in het huidige Nederland toch de corruptie regels van Europa en met voetbal van het over corrupte Uefa/Fifa? Het Rotterdamse feest is veel te voorbarig aangezien de beste club van Nederland, zucht niet op reageren ik sta in de sarcasme modus’ NEC dus nog moet voetballen en middels vier potjes het kampioenschap nog veilig kan stellen.

  Of zo iets was het geloof ik, oké pfff vooruit dan maar alle Feijenoord supporters gefeliciteerd met het kampioenschap en de Ajaks fans met het winnen van de UEFA cup want als jullie van dat zooitje dronken anti voetballers uit Manchester verliezen dan moet je je eigen alsnog kapot schamen daar in Amsterdam

  Like

 5. Esperanza // mei 15, 2017 om 21:00 //

  Like

 6. Republikein // mei 15, 2017 om 21:21 //

  Er zou een nieuw stadion komen.

  Like

 7. Stad had het nodig denk ik:

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: