Nieuw

Zweedse politie informeert: Binnenkort “hoogseizoen voor gedwongen huwelijken”

Zweedse politie informeert: Binnenkort “hoogseizoen voor gedwongen huwelijken” © polisen.se

Het nieuwe spannende Zweden – Binnenkort begint de zomervakantie, wat een “hoogseizoen” is geworden voor gedwongen huwelijken, waar jonge moslimmeisjes vaak worden meegelokt naar het buitenland om gedwongen te trouwen, schrijft de Zweedse politie op zijn website.

Volgens de Raad voor Criminaliteitspreventie zijn er verleden jaar 81 gevallen van huwelijksdwang en dwanghuwelijksreizen aangemeld.

– De meeste gevallen doen zich voor tijdens de schoolvakanties, vooral in de zomervakantie, nadat de kinderen hun derde klas op de middelbare school hebben beëindigd.

Zegt Jenny Edin, procesmanager voor eerwraak gerelateerde criminaliteit van de Noa, Nationale operatieve afdeling, in een commentaar op de website van de politie.

In vakantietijd kunnen meisjes verdwijnen zonder dat iemand in hun omgeving het merkt, zoals de school, sporttrainers of vriendjes zouden reageren als ze plotseling zouden verdwijnen, zegt Edin.

En daarna komen de meisjes in de herfst naar huis en zijn ze getrouwd, schrijft de politie.

“Soms blijven ze achter in het buitenland. Het komt voor dat deze meisjes zelf contact opnemen. Als ze erin slagen om een telefoon te bemachtigen bellen ze naar de Zweedse ambassade in het land waar ze zich bevinden, een Zweedse overheidsinstelling, of naar een vriendinnetje in Zweden. Dan komt de politie te weten wat er aan de hand is en kan beginnen met ageren”, staat op de website van de politie.

– Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat het slachtoffer in veiligheid komt. Dat is de nummer één prioriteit, zegt Jenny Edin.

– Waag om je heen te kijken en durf vragen te stellen. Denk niet dat dit normaal is omdat deze mensen uit een ander land komen. Iedereen die in onze samenleving leeft moet zich aan onze wetgeving houden en door hetzelfde rechtswezen worden beschermd.

De Zweedse politie besluit zijn informatie met de volgende instructie:

Ben je uitgehuwelijkt in Zweden of in het buitenland, of denk dat je het risico loopt, besef dat dit een misdaad is volgens de Zweedse wetgeving en de politie actie onderneemt zodra je dit aanmeldt, ook als dit in een ander land gebeurt.

Je kunt contact opnemen met je school, de sociale dienst, gezondheidszorg of de politie waar je woont. De politie kan je bellen op 114 14, en in geval van nood 112.

“De politie en de sociale dienst zullen je beschermen tegen je familie.”

Bron:

http://www.friatider.se/polisen-informerar-snart-h-gs-song-f-r-ktenskapstv-ng

Doe mee met 7.714 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (2839 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

1 Comment on Zweedse politie informeert: Binnenkort “hoogseizoen voor gedwongen huwelijken”

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: