Nieuw

‘Weinig vaderlandsliefde in Nederland’

Door: Wierd Druk

Wierd Duk peilt de stemming: ‘Weinig vaderlandsliefde in Nederland’

De kloof tussen Oost- en West-Europa wordt dieper. Hoe kijken kritische Oost-Europeanen in Nederland naar die ontwikkelingen?

Wat ze missen, Oost-Europeanen in Nederland? Vaderlandsliefde, trots op de eigen geschiedenis, de wil om nationale tradities te verdedigen. Wiskundelerares Monika Jakubowska (40) uit Bergen op Zoom groeide op in de buurt van het Poolse Poznan. Zij drukt het zo uit: ,,Ons perspectief is heel anders. Wij Polen hebben gedurende onze geschiedenis telkens weer onze vrijheid moeten bevechten. Polen bestond zelfs 123 jaar helemaal niet. Nederlanders zijn slap, zij geven hun soevereiniteit zomaar weg aan Brussel. Dat begrijpen wij niet.”

In Oost- en Midden-Europa bestaan serieuze zorgen over de koers van de Europese Unie. Temeer nu in Nederland en Frankrijk – en deze herfst waarschijnlijk in Duitsland – pro-EU politici nationale verkiezingen wonnen. ‘Meer Europa’ betekent voor veel Oost-Europeanen: meer immigratie, meer islam, meer multiculturalisme. Een schrikbeeld, zegt professor dr. László Marácz, docent Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam.

Lees verder:

http://www.ad.nl/binnenland/wierd-duk-peilt-de-stemming-enlsquo-weinig-vaderlandsliefde-in-nederlandenrsquo~af490376/

Doe mee met 8.227 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4136 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

6 Comments on ‘Weinig vaderlandsliefde in Nederland’

 1. Weinig vadferlandsliefde in Nederland klopt helemaal met 21 + 2 zeteltjes voor de PVV en FVD en feitelijk kut met peren!

  Like

 2. Alphons Mantel // mei 13, 2017 om 16:47 //

  hoe kan het toch dat 70% van onze bevolking op probleemproducenten stemt (CDA, VVD, PvdA enz.) ?

  Like

 3. JackvanderVeen // mei 13, 2017 om 17:21 //

  Hoelang mag deze professor, dr László Marácz, nog doceren aan de UvA?

  Like

 4. Het groots gedeelte van het volk is Dom tot zeer dom. en dan krijg je zulke verkiezingsprogramma uitslagen. en Nederlanders zijn verschikkelijk NAIEF en dromers. die denken het loop zo.n vaart niet. Die geloven niet wat ze te wachten sta in de al nabijeen Toekomst. Ik zou zeggen Droom en slaap lekker verder. …Totdat je echt wakker wordt en het te laat is.!!!!

  Like

 5. HetZalWelWeer // mei 13, 2017 om 20:46 //

  Zomaar even een paar voorbeelden van vandaag.

  NOS
  “Vader doodgereden peuter: vrijlating doodrijder onverteerbaar”

  http://nos.nl/artikel/2172989-vader-doodgereden-peuter-vrijlating-doodrijder-onverteerbaar.html

  NOS
  “Onbegrip in Kamer om vrijlating Poolse doodrijder”

  http://nos.nl/artikel/2172948-onbegrip-in-kamer-om-vrijlating-poolse-doodrijder.html

  Like

 6. Met de huidige lichting politici is het grotendeels vechten tegen de bierkaai. Vandaar dat ik af en toe mijn mening neerzet op deze sites want een politieke doorstart zit er voor deze 67-jarige wellicht toch niet meer in. Als je eenmaal ooit een etiket hebt gekregen, heb je levenslang.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: