Nieuw

Vrijdaggebed (in Paradiso) voor eerst door vrouw geleid

Voor het eerst in Nederland wordt er een islamitisch vrijdaggebed geleid door een vrouw. Niet in een moskee, maar wel tijdens een speciale bijeenkomst in Paradiso.

Amina Wadud, een Amerikaanse islamitische theoloog die strijdt voor vrouwenrechten, spreekt het gebed vanmiddag uit. Dat schrijft Trouw vandaag. Dat Wadud niet bidt in een moskee, is niet vrijwillig. Geen enkele moskee staat namelijk toe dat een vrouw het gebed leidt, zeggen de drie moskeekoepels Contactorgaan Moslims en Overheid, Raad voor Marokkaanse Moskeeën in Nederland en Diyanet.

Geen vrouwelijke imams
Wadud komt naar Nederland op uitnodiging van opiniemaker Hasna El Maroudi, die ook een interview met haar doet. In Nederland zijn nog geen vrouwelijke imams…

readmore>>
at5

 

 

 

Trouw;

Eigenlijk kan het niet. Toch leidt vanmiddag in Nederland een vrouw in het openbaar het islamitische vrijdagmiddaggebed. Het is de eerste keer in de Nederlandse geschiedenis dat een vrouw die taak op zich neemt. Traditioneel is deze aan mannen voor­behouden.

Amina Wadud, een Amerikaanse islamitische theoloog die strijdt voor vrouwenrechten, spreekt het gebed vanmiddag uit in de Amsterdamse concertzaal Paradiso. Wadud is hier op uitnodiging van de Nederlandse opiniemaakster Hasna El Maroudi die haar ook interviewt. Islamoloog en feministe Anne Dijk noemt Waduds gebed een ‘heel groot moment’. “Vooral het publiekelijke karakter maakt dit een bijzonder statement. In kleine, besloten kringen van progressieve moslims onderling gaat wel eens een vrouw voor in gebed. En van een LHBT-beweging en een spirituele organisatie weet ik dat ze vrouwelijke imams hebben. Maar die willen niet bekend worden, uit angst voor bedreigingen.” Daarom is het zo belangrijk dat dit gebeurt, zegt Dijk. “De organisatoren zijn niet meer bang om het gewoon te doen.”

Dat Wadud niet in een godshuis bidt maar uitwijkt naar een concertzaal, is niet geheel vrijwillig. Geen enkele Nederlandse moskee staat het toe dat een vrouw het gebed leidt, zeggen de drie moskeekoepels Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO), Raad voor Marokkaanse Moskeeën in Nederland (RMMN) en de Nederlandse afdeling van Diyanet, het Turkse overheidsorgaan voor religieuze zaken…

readmore>>
trouw\marijevanbeek

Nou, met zo’n muts die het haatboek reciteert, worden die islamitische haatverzen er een stuk vriendelijker op UGH. Overigens heeft ze een haram rechterneusgat met dat stuk ijzer erin, hopelijk knijpt die pedoprofeet Mo een oogje dicht.

Also published on Zeepertje.com


Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Zeepertje (1534 Articles)
When you're scared of jumping, you'll never get anywhere... I'm a Kafir, a crusader against the most evil ideology islam. I have in depth knowledge and that's the reason I resist and reject islam, I will bash and smash it, in every possible way at every possible moment to every possible person. I gather and therefore expose all news on islam or islam-related news on the 2017 initiated site ZEEPERTJE.COM Please join and feel free to react. Fight islam for it's the evil of our time, evil trying to dominate and kill democracy, kill all freedom of speech and freedom of religion... Islam means annihilation of all that is non-islamic, AND the proces of islamization is, together with the promotion of the leftist "progressive" behaviour (like transgender /multiculti /mass-migration /interrace-marriage promotion and therefore destruction of Western (family) values) the blower on the machine called Zionism. The total submission/destruction of the Goyim/Kafir so Human Kind! Just always remember this!

2 Comments on Vrijdaggebed (in Paradiso) voor eerst door vrouw geleid

 1. Ghe, zat er net naar te kijken.

  “feministe Anne Dijk”

  Die kennen we nog:

  “Maar bekeerling Anne Dijk heeft het lef om te verklaren dat zij als moslima in Nederland bij het oversteken achter een paal gaat staan uit angst voor een uitwijkende auto, een aanslag door een westerling.

  Ook stelt ze dat haar islamitische vriendinnen ’s avonds niet meer alleen de deur uitgaan in Nederland, omdat ze niet weten ‘wie er in dat donkere steegje kan lopen’. Een gotspe.”
  https://fenixx.org/2017/02/06/willen-de-ware-slachtoffers-nu-opstaan/

  En ze heeft een organisatie opgericht:
  http://fahminstituut.nl/team/

  En daar werkt naast deze feministe:

  “Sanne Tji, MSc, Psycholoog
  Arbeids- en organisatiepsycholoog met een passie voor (talent)ontwikkeling. Belangrijke waarden daarbij zijn duurzame groei en authenticiteit. Zij werkt vanuit de visie dat het hebben van inzicht in en begrip van jezelf noodzakelijk zijn om ontwikkeling en groei succesvol te maken. Grote inspiratiebron hierbij: imam Abu Hamid al-Ghazali.”

  En wat zegt imam Abu Hamid al-Ghazali zoal over feministes ?

  (komt uit een stukje over naamgeving van islamitische scholen vandaar dat ik het af en toe over ‘school’ heb)

  Al Ghazali vindt wetenschap maar onzin, een verspilling van intellect. Logisch dus wel om daar een school naar te vernoemen, de islam heeft tenslotte niks op met zelfstandig denken.

  Al-Ghazali, die wel het ‘zegel der filosofen’ wordt genoemd, heeft met zijn bekendste werk “De verwarring der filosofen” (‘Tahafut al falasifa’), dat wordt beschouwd als een keerpunt in de islamitische filosofie, de stagnatie en relatieve achteruitgang in de islam ingeleid. In dit werk wordt door Al-Ghazali de causaliteit (wet van oorzaak en gevolg) als onjuist verklaard: alles wat er gebeurt, geschiedt door de wil en de hand van God en causaliteit is slechts schijn. Onderzoek ernaar is derhalve verspilling van intellect.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Al-Ghazali

  Al Ghazali vindt vrouwen maar speelgoed. Dus met het onderwijzen dat man en vrouw gelijk(waardig) zijn in Nederland zal het ook vast wel goed zitten op deze school.

  Het geloof dat een vrouw een speelgoed is van vitaal belang voor het spirituele welzijn van een man. In overeenstemming met de grote filosoof Ghazali:

  “In de gemeenschap van vrouwen, kijkend naar hen, en spelend met hen, is de ziel verfrist, het hart is uitgerust, en de man is gesterkt voor de aanbidding van God… dit is waarom God zei: “opdat deze troost in haar mocht vinden” (Soera 7:189) [24]

  En Ghazali die zei:

  “Als je de teugel van de vrouw een beetje los laat, zal zij je nemen en op hol slaan. … Haar bedrog is machtig en haar verdorvenheid is besmettelijk; slecht karakter en zwakke geest zijn overheersende eigenschappen… Mohammed zei [36]: ‘De waarschijnlijkheid op een deugdzame goede vrouw te midden van vrouwen is als een rood gesnavelde kraai te midden van honderd kraaien.” [37]

  De reden voor het trouwen van meer dan één vrouw wordt gegeven door Ghazali de grote moslimgeleerde:

  “Sommige mannen hebben een dergelijke dwingende seksuele begeerte dat één vrouw niet voldoende is om hen te beschermen [tegen overspel]. Dergelijke mannen trouwen daarom liever meer dan één vrouw en mogen tot en met vier vrouwen hebben.” [79]

  De ‘grote geleerde’ Ghazali, waar deze, op Nederlandse bodem staande, school naar vernoemd is meent zelfs dat het huwelijk een vorm van slavernij is.

  laten we het horen van de grote moslimgeleerde en filosoof Ghazali die de bovengenoemde positie uitsprak, zo’n zeven honderd jaren geleden, toen hij de situatie als volgt samenvatte:

  “De meest tevredenstellende en finale woord over de zaak is dat huwelijk een vorm van slavernij (riq) is. De vrouw is de slaaf van de man en haar verplichting is daarom absolute gehoorzaamheid aan de man in alles dat hij vraagt van haar persoon. Zoals Mohammed zelf zei: ‘Een vrouw, die op het moment van sterven de volledige goedkeuring van haar man geniet, zal haar plaats in het Paradijs hebben’.” [157]

  http://www.answering-islam.org/Dutch/newton/vrouweninpureislam.htm

  Nou geef mijn portie maar weer aan fikkie, of nee doe maar niet ik ga ff bikken.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s