Nieuw

Orbán vecht herverdeling ‘vluchtelingen’ aan bij Europees Hof

De Europese Commissie handelde in strijd met de wet door de 120.000 vluchtelingen in Griekenland en Italië naar rato te verdelen, vinden Hongarije en Slowakije. Beide landen  verdedigen deze week hun weigering om vluchtelingen op te nemen bij het Europese Hof van Justitie.

Van Hongarije wordt gevraagd om 1.300 vluchtelingen uit de kampen in Italië en Griekenland over te nemen, voor Slowakije gaat het om 800. Dat meldt Trouw. Beide landen vechten het besluit aan. Volgens Hongarije en Slowakije is de herverdeling een plan uit de hoge hoed van Brusselse eurocraten, die daarvoor geen verantwoordelijkheid hoeven af te leggen bij hun kiezers.

Elsevier >>

Doe mee met 8.226 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6515 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

5 Comments on Orbán vecht herverdeling ‘vluchtelingen’ aan bij Europees Hof

 1. danny // mei 12, 2017 om 22:10 //

  Euronazi’s voor het tribunaal wegens het opleggen van vluchtelingenquote aan landen die tegenwerken.

  Like

 2. polderboy // mei 13, 2017 om 09:47 //

  Redelijk, want artikelen 78 em 79 van het EU verdrag zijn vaag:
  http://eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/TXT/PDF/?uri=CELEX:12012E/TXT&from=en
  In artikel 78 lid 3 wordt over een noodsituatie gesproken, waarop men nu daan vindt dat die herverdeling dus legitiem is.
  In artikel 79 staat dat de EU preventieve maatregelen moet nemen, zoals grensbewaking, tegen illegale immigratie.

  Als je ONVOLDOENDE maatregelen genoemd in artikel 79 neemt, zoals de EU, door onvoldoende grensbewaking te organiseren, dan ontstaat een noodsituatie uit verwijtbare wanprestatie van Brussel.
  En als je daarnaast actief tegen artikel 79 ingaat, door iedereen uit te nodigen, dus zelf een noodsituatie creëert, zoals Merkel doet door iedereen uit te nodigen, dan is de noodsituatie Duitsland, en Merkel als privé persoon, verwijtbaar aan te rekenen.

  Hongarije stapt terecht naar de rechter.

  Like

 3. Esperanza // mei 13, 2017 om 15:18 //

  Wat ze missen, Oost-Europeanen in Nederland? Vaderlandsliefde, trots op de eigen geschiedenis, de wil om nationale tradities te verdedigen.

  http://www.ad.nl/binnenland/wierd-duk-peilt-de-stemming-enlsquo-weinig-vaderlandsliefde-in-nederlandenrsquo~af490376/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web

  Like

 4. Binnekort ook hier langs de weg .

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: