Nieuw

De Groene Gekte

De milieumaffia krijgt steeds meer voet aan de grond en te vrezen valt dat mocht een Kabinet met VVD, CDA, D66 én GroenLinks daadwerkelijk van de grond komen het nog veel erger gaat worden.

autumn-2088266_640Kunt u het zich nog herinneren? Door de uitstoot vlak over de grens in het Ruhrgebied kregen wij last van zure regen. Hele bossen zouden afsterven en op den duur wij ook geloof ik. Hele boekenkasten vol zijn erover geschreven en uiteindelijk is er niks gebeurd, niet met de uitstoot en ook niet met de bossen, en wij zijn er ook nog steeds. Langzaam stierf het hele gedoe uit.

 

Maar geen nood, vervolgens kwam “de opwarming van de aarde” , nóg meer boekenkasten vol geschreven maar aangezien de fabel aan meerdere kanten werd weerlegt veranderde het verhaal in klimaatverschuiving.

En dat kunnen wij stoppen! Tenminste dat zegt de Groene Kmer. En dat gaf lokale en provinciale bobo’s de kans om volledig op eigen houtje allerhande maatregelen te nemen. Nou ja “op eigen houtje” dat is niet helemaal waar want de prijs van al die Groene Plannen komt natuurlijk uiteindelijk voor rekening van de burger, het is dus meer op ons houtje!

Tja hoe gaat dat, plaatselijke bobo’s willen natuurlijk ook weleens iets van de grond tillen ter meerdere eer & glorie van zichzelf, en zo is er dus een woud aan allerhande regels en subsidies ontstaan waarvan niet eens meer te becijferen is wat het allemaal kost, het is namelijk geen landelijk beleid maar compleet versplinterd en ja, ga dat maar eens uitzoeken. Het is al ondoenlijk om al die subsidies in kaart te brengen laat staan de kosten daarvan te berekenen.

Je hoeft echter geen econoom te zijn om te zien dat er waanzinnig veel geld mee gemoeid is. En als het niet zo ernstig zou zijn zou je er ook om kunnen lachen. Dat lachen vergaat je al snel als je er zelf mee te maken krijgt of erdoor geraakt wordt, want men knoeit wat af in dit land (en ook in de ons omringende landen).

Zo mogen er in Amsterdam geen bootjes meer varen met een tweetakt buitenboordmotor. Nou weet iedereen dat het in de Amsterdamse grachten flink druk is maar iedereen zal het er toch over eens zijn dat het vele vele malen drukker is met allerhande scooters en een groot deel daarvan is …. tweetakt. Maar dat mag! Nee die bootjes moeten oppleuren!

vespa-498247_640

Nou ja, dat wil zeggen tot over een tijdje want De Amsterdamse Wethouder Abdeluheb Choho voor Duurzaamheid, Openbare Ruimte, Dienstverlening en Bestuurlijk stelsel wil oudere brom- en snorfietsen uit Amsterdam weren. Direct gevolg van de voorgenomen maatregel is dat scooters die voor 2011 zijn geregistreerd, niet langer in de bebouwde kom van Amsterdam mogen komen. Maar hierbij wordt er geen onderscheid gemaakt tussen de oude scooters die veel slechter zijn voor het milieu en de luchtkwaliteit, en de scooters met een nieuwere techniek die minder uitstoot hebben. Wel wordt er een uitzondering gemaakt op de regel, staat in het voorstel. Als je een scooter met de schonere techniek hebt die na 2009 geregistreerd is, en in het bezit bent van een stadspas – wat betekent dat je bij de minima hoort of AOW hebt – krijg je ontheffing. Ja hoor eens, ze zijn niet alleen Groen, ze zijn ook Links en minima en ouderen zijn zielug dus die zonderen we uit, verschil moet er wezen, toch?

Nog leuker maakt Rotterdam het, die hebben een milieuzone ingesteld op nagenoeg dezelfde plek als waar ongelimiteerd cruiseschepen met de omvang van drie Bijlmerflats en de uitstoot van de Eyjafjallajökull mogen aanmeren! En dus kon Den Haag niet achterblijven; “De Grote Marktstraat wordt wellicht verboden terrein voor scooters. Op verzoek van de Haagse Stadspartij bekijkt verkeerswethouder Tom de Bruijn (D66) de mogelijkheden van een scooterverbod in de drukke winkelstraat. ” (Voor de niet-Hagenaars, de Grote Marktstraat is dé grote winkelstraat middenin centrum Den Haag)

En intussen vliegen de plannen voor windmolenparken je om de oren, de Noordzee, de Waddenzee alles wordt volgeplempt met vogelgehaktmolens. Wat dat gaat kosten? Nou enkele malen meer dan de complete Deltawerken maar een kniesoor die daarop let.

wind-mill-2251810_640

Nee we moeten het klimaat redden! We zijn nog niet in staat om het weer van gisteren te voorspellen maar een wereldwijde klimaatverschuiving daar draaien we de hand niet voor om! Tenminste volgens de milieumaffia!

Nou bestaat de aarde al miljarden jaren en gedurende die tijd zijn er ettelijke klimaatverschuivingen geweest en in de komende duizenden jaren zal dat dus ook wel gebeuren, daar hoef je geen helderziende voor te zijn. Nee de vraag is of wij dat door menselijk handelen kunnen tegenhouden of zelfs maar beïnvloeden. Nou is Tijl geen geleerde maar ik heb daar toch ernstige twijfels over. Het leuke is ook dat ze eerst de burger pakken, ik heb in het verleden vaak gereden langs de Nieuwe Waterweg ruwweg tussen Hoek van Holland en Rotterdam en als je dan naar de overkant kijkt weet je echt niet wat je meemaakt, er staat een compleet woud aan schoorstenen die 24 uur per dag hun vuiligheid uitbraken! Gek, daar hoor je niemand over!

industry-1752876_640

Nee Tijl word niet vrolijk van al die Groene Gekte, nog los van of het allemaal wat uithaalt is er natuurlijk de vraag wat het ons allemaal gaat kosten, maakten wij ons tot voor kort alleen zorgen over de uit de hand lopende zorgkosten, binnenkort komen daar de energiekosten bovenop, want u dacht toch niet dat daar geen ander (en dus hoger) prijskaartje aan komt te hangen toch?

 

Doe mee met 8.226 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (489 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

11 Comments on De Groene Gekte

 1. Begin maar eens met scooters te verbieden voor moslims analoog aan punt 18 uit het pact van Omar:
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Pact_van_Omar

  Dat scheelt een hoop berovingen en overvallen en is ook nog eens goed voor het milieu.

  Like

 2. Op mijn energierekening [eindafrekening] staat gasverbruik 584 euro en milieubelasting 601 euro
  Dus de belasting is nu al hoger dan het verbruik.
  Maar het wordt nog mooier…..over die belasting moet je ook nog 21% btw betalen.
  Dus belasting over belasting.
  Degene die dat uitgevonden heeft hoort jarenlang achter de tralies wegens grove oplichting.

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // mei 12, 2017 om 15:13 //

  Ja Lisa maar de overheid heeft geen geld, behalve dat wat zij ons afpersen dus als er voor vele miljarden uitgegeven wordt aan onzinnige dingen dan komen de kosten daarvan uiteindelijk altijd op het bordje van de burger terecht.

  Like

 4. Esperanza // mei 12, 2017 om 15:52 //

  Ja, Tijl, @15:13, en in België is het nog een graadje erger.

  Daar hebben nog handigere zakenjongens het heft in handen:

  ‘De twee nieuwe Belgische windmolenparken op zee kosten de consument 2 miljard meer dan gelijkaardige parken in het Nederlands deel van de Noordzee.

  Nederland werkt zoals gezegd met een aanbesteding, en kan daardoor volop de concurrentie laten spelen. België kan dat niet, want onze regering heeft meer dan tien jaar geleden concessies verleend aan bepaalde consortia om in de Noordzee bepaalde parken te bouwen.

  De regering zit dus contractueel vast aan die bedrijven, en moet met hen gaan onderhandelen over de prijs. De bedrijven van hun kant weten ook dat de regering hen nodig heeft, want de regering moet van de EU bepaalde quota aan hernieuwbare energie halen op bepaalde tijdstippen. Dat maakt dat de bedrijven in een zeer sterke machtspositie staan voor hun onderhandelingen met de Belgische regering.’

  http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.2863935

  Like

 5. Esperanza // mei 12, 2017 om 15:54 //

  Like

 6. Gerrit Tienkamp // mei 12, 2017 om 16:10 //

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogd.

  Like

 7. Feniks // mei 12, 2017 om 18:48 //

  “Alternatieve” oftewel “groene” energie kost meer dan het oplevert.
  Is al genoeg over te vinden op Inet.

  Subsidies op alternatieve energie (onze belastingcenten he!) verdwijnen op deze slim bedachte wijze in de zakken van het grootkapitaal.
  EN..zo is het dus ook bedoeld.
  Zo hebben de “bovenonsgestelden” het heel handig in elkaar gestoken.
  Kritische geluiden hierover wordt de mond gesnoerd.

  Wat mij echt woest maakt is dat scholen leerprogramma’s krijgen voorgeschoteld die kritiekloos de Klimaatideologie vertolken.
  Niets is erger dan een kritiekloos lerarencorps die dit braaf hun (vatbare) leerlingen voorschoteld.
  Ik kan het weten , ik was er ooit een van.

  KijkTip. Youtube father Nathaniel , en tuurlijk..je moet alles van twee kanten bekijken maar het zet je aan het denken over van alles en nog wat ..

  Laat breinbrouwsels d’r maar ff inkomen😆

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel // mei 12, 2017 om 23:55 //

  En wat moet ik nou als oude man die nog niet eens groene vingers heeft? Toen ik pas gescheiden was toen was het bij mij in huis continu herfst, de bladeren viel eraf waar je bijstond, later bleek dat elke dag water geven niet zo heel goed is! 😦

  Like

 9. Ach de mensen hebben een veel te hoge dunk van zichzelf en hun rol op deze planeet. Het menselijk bestaan in de geschiedenis van de aarde is 100.000 jaar, en de aarde bestaat 2 1/2 miljard jaar. En al die tijd is het klimaat veranderd van ijstijden tot opwarming, van opwarming tot ijstijd. Al die veranderingen hebben te maken met zonnekracht, de continentenverschuiving, de samenstelling van de atmosfeer, planetaire catastrofes bijvoorbeeld mega vulkaanuitbarstingen, de verandering van de magnetische polen, en bedreigingen vanuit de ruimte (meteoor inslagen)
  Het enige wat de mensheid op haar Curriculum Vintage mag bijschrijven in hun aandeel in het 100.000 jaar bewonen van de aarde is het explosieve aantal mensen en de daarbij behorende vervuiling.
  Mensen die klimaatverandering kunnen bedwingen wat een zelfingenomenheid.
  De zogenaamde klimaatverandering waarin landen worden verplicht om in te investeren is niets meer dan winstbejag, er wordt door een kleine groep mensen miljarden rendement naar binnen geslurpt, en tevens is het de manier om de wereld onder controle te houden.

  Like

 10. Geld en macht daar draait het om…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: