Nieuw

België spreekt de waarheid tijdens taalcursus voor immigranten: ‘Papa gooit een bom en gaat naar de gevangenis’

‘Papa gooit een bom en gaat naar de gevangenis.’ Dat is maar één voorbeeld uit een omstreden handboek dat immigranten op een taalcursus in het Belgische Anderlecht gebruiken.

Het was Catherine Lemaire, een maatschappelijk werker uit Anderlecht, die aan de bel trok. Zij begeleidt de Iraakse vluchteling Raad Al Azzawi die een cursus Frans volgt. Zelf begreep de 38-jarige immigrant niet wat er in zijn tekstboek stond: ‘Ik eet boterhammen in de gevangenis’ en ‘Hij laat me de bom en de gevangenis zien.’

1

Zijn lerares Lemaire was verbouwereerd: ,,Zijn ze zich ervan bewust dat het hier gaat om didactisch materiaal dat zogenaamd de integratie van deze mensen moet bevorderen?”, zo zegt ze tegen HLN. Internationale media besteden donderdag ookaandacht aan de zaak. Tegen persbureau AP zegt Al Azzawi: ,,In Irak is er veel ellende, en toen ik deze zinnen zag werd ik eerlijk gezegd erg bedroefd.”

De Gelderlander

Doe mee met 8.221 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2074 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

2 Comments on België spreekt de waarheid tijdens taalcursus voor immigranten: ‘Papa gooit een bom en gaat naar de gevangenis’

  1. Duchesne // mei 12, 2017 om 21:51 //

    …en Achmed knikte toen hij de zin las, en vroeg zich af of het boek ook wist dat Achmed de bom voor papa had gemaakt….

    Liked by 1 persoon

  2. cock pol // mei 14, 2017 om 01:59 //

    Wel, in Irak ga je niet steeds naar de gevangenis als je een bom gooit. Het lijkt me zinvol om Irakezen ervan op de hoogt te brengen dat dit in België wel gebruikelijk is om het gooien van bommen te bestraffen.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: