Nieuw

Turkije: Nederland is xenofoob en islamofoob

Door: Frans Boogaard

‘Nederland is xenofoob en islamofoob. In de afgelopen verkiezingscampagne hebben alle partijen zich schuldig gemaakt aan islam- en vreemdelingenhaat.’ Turkije opende vanmorgen, in de periodieke doorlichting van de mensenrechtensituatie in VN-lidstaten, een korte, maar frontale aanval op Nederland.

Speciaal op 11 maart haalde Nederland ook nog de vrijheid van meningsuiting, van vergadering en van vrij verkeer onderuit en gebruikte het ongeoorloofd geweld, aldus de Turkse vertegenwoordigster in de VN-Mensenrechtenraad. Ze doelde daarmee op de afgelaste bijeenkomst in Rotterdam waar Turkse ministers geen gelegenheid kregen om landgenoten in Nederland over te halen tot een ja-stem voor meer macht voor president Erdogan in het referendum vorige maand.

Lees verder:

http://www.ad.nl/politiek/turkije-nederland-is-xenofoob-en-islamofoob~aba2af12/

Geert Wilders heeft dit bericht gelezen en enkele vragen gesteld aan het kabinet.

“Deelt u de mening dat een vertegenwoordiger van de islamitische dictatuur Turkije, dat meerdere genocides op haar naam heeft, wereldkampioen is in het opsluiten van journalisten en iedereen met een anti-Erdoganluchtje ontslaat of opsluit, ons land niet als xenofoob hoort weg te zetten? Zo nee, waarom niet? Bent u bereid de ambassadeur van Turkije vanwege deze schoffering terug te sturen naar zijn droomdictatuur? Zo nee, waarom niet?”

Doe mee met 8.268 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4407 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

2 Comments on Turkije: Nederland is xenofoob en islamofoob

  1. PVV wil Turkse ambassadeur het land uitzetten

    De PVV heeft Kamervragen gesteld over de aanwezigheid van de Turkse ambassadeur in Nederland. Aanleiding voor de vragen zijn nieuwe uitspraken van president Erdogan, die Nederland ‘xenofoob’ en ‘islamofoob’ noemde.

    https://wnl.tv/2017/05/11/pvv-wil-turkse-ambassadeur-land-uitzetten/

    Like

  2. Greengo // mei 12, 2017 om 11:20 //

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: