Nieuw

Wat een rare democratie

Dat bedacht ik me van de week. Na een lange verkiezingscampagne was het dan eindelijk zover; 15 maart verkiezingen.

Maandenlang zijn we murw gebeukt met beloften van politici waarbij vaak een kind al kon bedenken dat daar met geen mogelijkheid aan voldaan kon worden. Maar geen nood, de media zullen ons dat niet vertellen, die vinden alles prachtig zolang de ‘verkeerde populisten’ maar geen zeggenschap krijgen. en zo gingen op woensdag 15 maart  van de 12.893.466 kiesgerechtigden 10.563.456 personen hun stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer. Het opkomstpercentage van deze verkiezing (81,9%) was daarmee het hoogst sinds de Tweede Kamerverkiezing van 1986 (85,82%).

En zoals altijd werden daarna besprekingen gestart om te komen tot een nieuwe regeringscoalitie, met maar liefst 4 partijen dit keer. Tja en daarna volgde dus een radiostilte, geen hond die weet wat daar allemaal bekonkeld wordt, zitten ze daar weer op hun gemak met onderwerpen te kwartetten zoals bij de vorige coalitiebesprekingen? We weten het niet, wat we wel weten is dat ze niet bepaald haast maken, bij het minste of geringste worden de besprekingen waar wij dus niks van mogen vernemen onderbroken en nemen de dames en heren weer ruim de tijd om even tot rust te komen, een lang weekend, een papadag, een moeder overleden (de enige reden die nog op enig begrip kan rekenen), maar je kunt het zo gek niet verzinnen of ze misbruiken het. Gisteren kwamen nog foto’s in de media dat Mark Rutte een parachutesprong had gemaakt, reuze belangrijk natuurlijk.

top-secret-1726360_640Waar het intussen over gaat, wat de zogenaamde ‘breekpunten’ zijn, we moeten er maar naar gissen. Niets blijft in Nederland geheim, zelfs de troonrede ligt elke keer al op straat nog voordat iemand maar zijn goede pak heeft aangetrokken maar coalitiebesprekingen die blijven geheim. Geen letter komt naar buiten! Wat zal dat moeilijk zijn voor onze Nationale IJdeltuit Alexander P.! Die zou het liefste met de borst vooruit van de daken schreeuwen wat voor innovaties hij ‘bereikt’ heeft!

En intussen sijpelen berichten naar buiten hoe de beroemde baantjescarrousel zijn werk doet, logisch want er heeft een flinke aardverschuiving plaatsgevonden qua zetels, maar terwijl elk eventueel parlementslid van de PVV openlijk worden onderworpen aan de inquisitie zo stil is het als het om voormalige Kamerleden gaat. Zo viel gisteren nog ergens te lezen dat;

Voormalig PvdA-Kamerlid Marit Maij (45) wordt speciaal gezant migratie bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij volgt in die functie Bram van Ojik op, die opnieuw Kamerlid is geworden namens GroenLinks.

Kennelijk is dat een functie die Linkse lieden gebruiken als vluchtheuvel, als je even niks te doen hebt kun je altijd nog ‘speciaal gezant’ worden, niemand heeft enig idee of inzicht wat zo’n ‘gezant’ doet of zou moeten doen dus je blijft aardig onder de radar en de media staan niet te trappelen om je als charlatan aan de hoogste boom te hangen.

In dit geval blijft het ook allemaal lekker in de familie want ‘onze’ Marit van de PvdA blijkt de dochter te zijn van Hanja Maij-Weggen voormalig CDA minister van Verkeer en Waterstaat.

Hanja heeft na haar ministerschap van 1994 tot 2003 in het Europees Parlement haar zakken mogen vullen maar vond het gezien haar pensioengerechtigde leeftijd leuker om daarna wat dichterbij huis haar zakken te vullen en dus werd ze Commissaris van de Koningin in Noord-Brabant, ook zo’n heerlijke functie waarvan geen hond weet wat je dan moet doen behalve zo nu en dan een lint doorknippen.

En zo rotzooit politiek Nederland zich door het leven, Volksvertegenwoordiger? Laat me niet lachen, of beter laat ze niet lachen want niemand beter dan zijzelf weet dat ze van alles zijn behalve dat.

En intussen houd een groot deel der natie zijn hart vast wat het gaat betekenen dat er straks voor het eerst milieudelinquenten in de regering komen te zitten, krijgen we straks een minister in AFA outfit inclusief een masker voor het gezicht? Het zou mij alvast niet meer verbazen, alles kan in dit stapelmesjogge land!

D66_872

Doe mee met 8.226 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (489 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

8 Comments on Wat een rare democratie

 1. Esperanza // mei 10, 2017 om 14:38 //

  Best spijtig dat die parachute zich opende en de gebeitelde grijns nog even blijft voort bestaan.

  https://www.rtlnieuws.nl/nederland/politiek/rutte-maakt-parachutesprong-hij-had-hele-tijd-brede-glimlach-op-zijn-gezicht

  Liked by 1 persoon

 2. N.E. Derlander // mei 10, 2017 om 14:39 //

  Het linksliberale (LL) regeerakkoord wordt 1 groot vel schandalig kiezersbedrog, zeg maar het inlegvelletje van JP. Balkenende (CDA 2005 EU-grondwet), van M. Rutte (VVD 2016 Oekraïne associatieverdrag) en van Buma/CDA, M. Rutte/VVD, A. Pechtold/D66 en Y. Klaver/GL (2017 regeerakkoord).

  Ik zou zeggen tegen linksliberaal: geniet ervan zolang het nog kan. Mijn inschatting is namelijk dat het linksliberale kaartenhuis over niet al te lange tijd (door allerlei naar boven borrelende schandalen) zal instorten……..

  Liked by 1 persoon

 3. Esperanza // mei 10, 2017 om 14:45 //

  De ondergang van het Avondland met zijn bestaande invulling van democratie is sow!eso nabij met dank aan de demografische tijdbom.

  Like

 4. Esperanza // mei 10, 2017 om 15:04 //

  Just painted my middle finger.

  Liked by 1 persoon

 5. Duchesne // mei 10, 2017 om 16:30 //

  De Moslim invasie tijdbom is vandaag geklapt…het hof in Straatsburg heeft beslist dat ouders van een kind met een EU paspoort het recht hebben om in de EU te wonen….en zeer waarschijnlijk daarmee dus ook recht op een uitkering in de EU….

  Wat begon als een normale rechtzaak waarbij een vrouw uit Venuzuela met een Nederlands kindje toegng vroeg tot de EU is nu in haar voordeel beslist. Het gevolg is dat deze uitspraak voor iedereen geld….wat betekent dat iedere Nederlandse man of vrouw die een kind heeft met een buitenlandse niet in de EU wonende persoon en het kind in Nederland inschrijft het kind de Neerlandse nationaliteit geeft….en daarmee de andere ouder een ticket tot de EU…..wat dus een enorme fokpremie is voor ongeveer alles buiten de EU en een geldboom voor de handel in kinderen….immers, kind hier is ticket voor draagster of verwekker….

  Vooral hen met een dubbele nationaliteit kunnen hiermee in record tempo onze bevolking verdubbelen….

  Deze uitspraak geeft een vrijbrief voor de handel in kinderen en zal ons systeem compleet failliet maken. Het is net bekend gemaakt maar samen met de status klimaatvluchteling en het grote asiel pardon met verblijfsvergunning en mogelijk EU paspoort zal de ons bekende wereld op zeer korte termijn omgooien. Het gaat nietsnel maar razendsnel, er is feitelijkgeen rem meer op de instroom vanuit de werled naar Europa, en zonder enige eis van tegenpresatie maar met een emmer geld en voordelen. Nu is het hek echt van de dam, al die NGO’s die nu nog veerboot spelen zijn binnenkort werkeloos want de vliegticket naar Europa komt gewoon in de brievenbus bij de derde oase, vierde dadelboom, zesentwintigste hoerenzoon. Incluis het nieuwe adres en ene creditcard met startkapitaal. Wij moeten echt helemaal dood, zover is duidelijk, maar zolang de treinen niet rijden en de schoorstenen niet roken is er geen reden tot paniek, en als heteenmal wel zover is dan zal het gewoon werk zijn en komt het allemaal wel goed. Wie wijs is organiseert zichzelf en neemt een taalcusus Russisch of Spaans, want de multiculturele oorlog staataan de voorduer te jengelen met machete en AK, en de helft van het huishouden denkt er goed aan te doen de deur te openen…je bent toch geen rascist zeker…

  Bij deze maak ik het overlijden van het gen tot zelfbehoud bij de blanke medemens bekend. Ikdenk dat ik neger word, er zit toekomst in en gratis geld, en qua gereedschap kan ik wel meerennen…

  We zijn getuige van een vom van genocide zo geraffineerd dat het bijna een prijs verdient qua rafinesse. En wij zijn het bestandeel van de genocide.

  Like

 6. Duchesne // mei 10, 2017 om 16:57 //

  zelfs enkel het erkennen van een kind is nu voldoende…..de moslima’s in de EU zullen aankomende maanden massaal trouwen in naam van de verspreiding van Islam, met een dikke buik rondlopen en tien maanden later staat Achmed met kameel of favo geit voor de grens met de EU, met ticket om met zijn gezin te worden herenigd of ten minste het kind te kunnen zien op regelmatige basis…..

  Nu komt het springtij….

  Like

 7. ieznogoedh // mei 10, 2017 om 18:27 //

  Gisteren kwamen nog foto’s in de media dat Mark Rutte een parachutesprong had gemaakt, reuze belangrijk natuurlijk.
  Uiterst belangrijk want de parachute heeft zich op de te doen gebruikelijk wijze geopend. Dat betekent dus een bittere teleurstelling voor velen. Wellicht is gesubsidieerd psychiaterbezoek mogelijk?
  En het leven had in een oogwenk zo mooi kunnen zijn.

  Like

 8. @Esperanza, ik dacht het zelfde, onderweg moest de stof finaal aan flarden scheuren.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: