Nieuw

Baudet: Eurolanden zijn ons 100 miljard schuldig als we uit de euro stappen

Vol op zijn neus bij die Draghi. Als een land uit de eurozone stapt moet namelijk nog wel de openstaande rekening vereffend worden. In het geval van Nederland zijn wij het die nog een schuld hebben uitstaan.

TARGET geeft een overzicht van de saldi van de centrale banken bij de ECB die ontstaan door internationale handel. Als bijvoorbeeld een Duitse auto wordt geëxporteerd naar Spanje, dan moet de Spaanse autokoper geld overmaken naar Duitsland. De Spaanse klant maakt een overboeking en het saldo van zijn bankrekening wordt kleiner. De Spaanse bank schrijft het geld over naar een rekening bij de ECB die het vervolgens weer doorsluist naar een bank in Duitsland. Door de transactie heeft de Spaanse bank minder geld in kas. De bank moet dit compenseren door haar klanten geld terug te vragen, minder krediet, of te lenen bij een andere bank. Dit laatste was de normale gang van zaken voor de kredietcrisis en waren de TARGET saldi relatief klein. De banken hadden veel vertrouwen in elkaar en leenden elkaar het geld, ook internationaal, als daar behoefte aan bestond.

Tijdens de kredietcrisis nam het onderlinge wantrouwen toe en de interbancaire kredietverlening sterk af. De Spaanse bank kon niet meer lenen bij andere banken en zag zich genoodzaakt de kredietverlening te beperken. De bank in Duitsland liet het geld bij de ECB staan in plaats van het te lenen aan een andere – in dit geval – Spaanse bank.[1] De ECB nam hierop de rol van de banken over. De saldi van de banken in exporterende landen, zoals Duitsland en Nederland, liepen hierdoor fors op terwijl de saldi van overwegend importerende landen, zoals Spanje en Italië, fors in het rood kwamen te staan bij de ECB. Wikipedia >>

Draghi beantwoordt de vraag niet, maar stelt dat de euro een succes is geweest voor Nederland en komt vervolgens met argumenten waarom het goed met ons gaat die volledig aan onszelf te danken zijn en niet aan de euro. Onze wetgeving en ondernemersklimaat. En, het verdrag voorziet niet in uittreding. De euro is een gevangenis die je niet mag verlaten.

Gelijk internationaal nieuws. Iets langere versie van het filmpje hierboven bij The Express.

The ECB president insisted that countries would not be able to get money they have put into the bank back.

He replied: “Let me respond to you as I have responded to similar questions in European Parliament.

“The Euro is irrevocable, and this is the treaty. I will not speculate on hypotheses that have no ground in the present treaty.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

14 Comments on Baudet: Eurolanden zijn ons 100 miljard schuldig als we uit de euro stappen

 1. Feniks // mei 10, 2017 om 23:53 //

  Eindelijk, een politicus die doet waar ie door ons voor betaald wordt! ( en Omtzigt uiteraard ook).

  Liked by 1 persoon

 2. Geweldig. Laat die hond van een Draghi het maar eens merken dat de waarheid anders is dan hij iedereen wilt laten geloven. Europa en zijn opkoop programma zijn één grote bubbel. Zijn land profiteert er van net zo als die andere zuidelijke parasieten landen. Jammer dat hij heelhuids is weg gekomen. Volgende keer beter.

  Liked by 3 people

 3. Baudet zou nog liever zijn als die ook mijn vragen zou beantwoorden …

  Like

 4. Bij eenvandaag vanaf 19.52. Ha, tijd had ik nog op een papiertje staan, wilde het misschien embedden, niet van gekomen, want niet zo heel spannend.

  http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/392047/Eenvandaag.html

  Like

 5. Republikein // mei 11, 2017 om 02:58 //

  Zou wel leuk zijn, dromen is niet verboden, of loop ik achter?
  Trouwens, die leuke toelichting, met die transacties van banken onderling, was dat hier al?
  Komt me zo bekend voor, weet ik veel, bij oplichting.

  Like

 6. Republikein // mei 11, 2017 om 03:07 //

  In het filmpje werd gesproken over 100 miljoen?

  Like

 7. Million/billion blijft lastig voor Nederlanders, ook als ze het Engels wel redelijk beheersen.

  Like

 8. Republikein // mei 11, 2017 om 03:21 //

  Jep, hier was eerder al een praatje pot over, maaruh, in de ondertiteling ging het over miljoen dacht ik, laat maar rusten, ‘k vind het prima kassie.

  Liked by 1 persoon

 9. Brievenbusfirma Luxemburg heeft nota bene 200 miljard uitstaan, opmerkelijk voor een landje ter grootte van een postzegel.

  Like

 10. HetZalWelWeer // mei 11, 2017 om 12:01 //

  Wat Draghi niet inziet, wat als er nu een tegenvaller komt of nog een crisis?!

  Het geld is namelijk weg, voornamelijk in belastingparadijs-landen terecht gekomen.
  Daar komt bij, dat Draghi over deflatie spreekt, terwijl er helemaal geen deflatie is geweest als het om een paar onderdelen in de maatschappij gaat met tegenvallende cijfers.

  Je kunt je dan al afvragen of hij het wel begrijpt, dat doet hij natuurlijk wel, want hij weet dondersgoed dat ons pensioengeld overgeboekt wordt naar de zuiderlijke landen, door simpelweg de rente op nul te zetten.
  Goldman Sachs heeft wel vaker in het verleden onze pensioenpotten bestolen, een piep klein deeltje daarvan is teruggekomen d.m.v. schikkingen.
  ABN wilde nota bene nog zaken gaan doen met Goldman Sachs, waar ze gelukkig vanaf gestapt zijn, maar het idee alleen al om nog handelsgesprekken te gaan onderhouden met dat rovers zooitje.

  Draghi (ex werknemer van Goldman Sachs) is niet onafhankelijk, maar nog altijd stevig in de greep van Goldman Sachs.

  We praten over buitengewoon veel meer dan 100 miljard terug krijgen.

  Liked by 1 persoon

 11. Met Baudet en cs lijkt het er een beetje op dat er zoetjes aan steeds meer ‘common sense’ in de Nederlandse politiek zijn intrede gaat doen. Simpelweg de vragen stellen die er toedoen.
  Mocht na de -op dat vlak vergooide- afgelopen decennia waarin de non-valeurs en geitenbreiers de boventoon voerden, ook wel een keer tijd worden.

  Like

 12. Duchesne // mei 11, 2017 om 16:04 //

  Hoeveel was de pensioenpot ook al weer die Nederland heeft en de EU wil……

  Liked by 1 persoon

 13. Republikein // mei 11, 2017 om 02:58 /

  Zou wel leuk zijn, dromen is niet verboden, of loop ik achter?
  Trouwens, die leuke toelichting, met die transacties van banken onderling, was dat hier al?
  Komt me zo bekend voor, weet ik veel, bij oplichting.
  ————

  Wel eens ter sprake gekomen in stukjes van me die over Griekenland gingen, maar dat is denk ik van voor de overstap DVC > Fenixx.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Brexit is nog maar het begin

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s