Nieuw

Waarom is Enoch Powell verketterd als racist en niet Charles de Gaulle?

De observatie van de conservatieve politicus Enoch Powell in zijn toekomstvisie met de nare gevolgen van grootschalige immigratie van vreemd gekleurde mensen die hij in zijn “Rivers of Blood” speech verkondigde is al vele malen geciteerd en door de linkse mangel gehaald. Terwijl de bekentenis van Charles de Gaulle omtrent dit onderwerp op de laatste pagina van het geschiedenisboekje is beland en door niemand wordt gelezen. Hieronder vindt u een vertaling van een betoog van Charles de Gaulle die hij uitsprak in verband met de zelfstandigheidsverklaring van Algerije op 25 september 1962.

“Het is heel goed dat er gele Fransen zijn, zwarte Fransen, bruine Fransen. Ze tonen aan dat Frankrijk openstaat voor alle rassen en een universele roeping heeft. Maar dit blijft alleen maar goed onder de voorwaarde dat het een kleine minoriteit blijft. Zo niet, zal Frankrijk niet meer Frankrijk zijn. We zijn nog steeds in de eerste plaats een Europees volk van het blanke ras, met een Griekse en Latijnse cultuur en een christelijke religie.

En verkoop geen sprookjes! Moslims, heb je ze gezien? Heb je ze gezien met hun tulbanden en djellaba’s? Je kan duidelijk zien dat het geen Fransen zijn! Degenen die voor integratie pleiten bezitten de herseninhoud van een kolibrie. Proberen olie en azijn te mengen. Schudden aan de fles. En na een seconde gaat het zich weer afscheiden.

Arabieren zijn Arabieren, en de Fransen zijn Fransen. Denkt u nou echt dat de Franse staat miljoenen moslims kan absorberen, wat morgen twintig miljoen zal zijn, en de volgende dag veertig miljoen? En de levensstandaard in Frankrijk omhoog gaat als we al die Arabieren en Berbers uit Algerije in Frankrijk integreren? Mijn geboortedorp met de twee kerken zal dan niet meer de naam Colombey-les-Deux-Églises (Colombey met Twee Kerken) dragen, maar voortaan bekendstaat als Colombey met Twee Moskeeën.”

Tot zover Charles de Gaulle met op de achtergrond Marine le Pen die hetzelfde liedje zingt.

Bron:

http://historynewsnetwork.org/article/153069

Doe mee met 8.222 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4124 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

13 Comments on Waarom is Enoch Powell verketterd als racist en niet Charles de Gaulle?

 1. Recycleerder 😛

  Charles de Gaulle : “Stad met de twee moskeeën”

  Posted on januari 25, 2017 by Fubar in Artikelen // 11 Comments
  De islamiseerders van GroenLinks draaiden in Amsterdam helemaal door omdat wat erudiete mensen in debatcentrum De Balie bespraken hoe het toch komt dat mohammedanen ons haten.

  Grienlinks pleit vervolgens voor een gedachtenpolitie en de zich in niks van Groenlinks onderscheidende SP blèrt fijn mee. GL en SP zijn de politieke tak van hun gewapende arm Antifa die altijd gemaskerd en in het zwart en met rood-zwarte vlaggen geweld gebruiken. Het doet denken aan de zwarte hordes die in de jaren dertig door nazi-Duitsland stormden. Ze hangen hetzelfde totalitaire gedachtengoed aan dat hen onwelgevallige meningen wil verbieden.

  Hier een debatje in de door links extremisten bezette Stopera:

  Volgens GroenLinks ben je een racist als je de racistische islam kritiseert. De islam met zijn dhimmi-wetgeving, het islamitische equivalent van de rassenwetten van Neurenberg. De positie van joden en christenen die onder islamitische heerschappij leven werd in de zevende eeuw vastgelegd in het zogenaamde dhimmi-statuut. Dit ontneemt joden en christenen vrijwel al hun rechten en legt hen een aantal vernederende bepalingen op.

  Wim van Rooy diende deze totalitaire volidioten van repliek bij TPO. En wijst er op “Dat we niet westers en Europees zullen blijven wanneer we geen grote meerderheid meer zijn in eigen land, is iets wat ook Charles de Gaulle reeds goed had gezien.”

  Esperanza vertaalde voor ons dat stukje van Charles de Gaulle:
  Charles de Gaulle : « Colombey-les-Deux-Mosquées »

  Par Charles de Gaulle (rapporté par Alain Peyrefitte) / Le 5 mars 1959

  Het is fijn dat er gele Fransen, zwarte Fransen, en bruine Fransen zijn. Zij tonen aan dat Frankrijk voor alle rassen openstaat en een universele roep heeft. Zolang zij maar een kleine minderheid blijven. Anders zal Frankrijk niet langer bestaan.

  Wij zijn nog steeds een Europees volk van het blanke ras, met een Griekse en Latijnse cultuur en christelijke godsdienst. Dat we ons niets wijs laten maken! Moslims, je hebt ze toch gezien? Met hun tulbanden en hun djellabas? Je kunt goed zien dat dit geen Fransen zijn. De voorstanders van integratie hebben het brein van een kolibrie, zelfs als ze zeer deskundig zijn.

  Probeer olie en azijn te mengen. Schud de fles. Even later zullen zij zich opnieuw scheiden. De Arabieren zijn Arabieren, de Fransen zijn de Fransen. Denkt u dat het Franse lichaam tien miljoen moslims kan absorberen, waarbij het er vandaag twintig miljoen en overmorgen veertig miljoen zullen zijn? Als wij bij zo’n integratie alle Arabieren en de Berbers uit Algerije als Frans beschouwen, hoe voorkomen we dan dat ze zich vestigen in onze steden, waar de levensstandaard zo veel beschaafder is? Mijn dorp zal niet langer Colombey-les-Deux-Églises heten, maar Colombey-les-Deux-Mosquées..

  http://lesobservateurs.ch/2015/09/28/charles-de-gaulle-colombey-les-deux-mosquees/

  En welk effect een in omvang toenemend mohammedaans bevolkingsdeel op een land heeft kunt u hier lezen:
  De islam als veroveringsideologie

  Ik heb de titel van De Gaulle enigszins verkracht, maar dat is omdat titels in het Frans geen lezers trekken.

  https://fenixx.org/2017/01/25/charles-de-gaulle-stad-met-de-twee-moskeeen/

  Like

 2. French président De Gaulle : “The EU is a scam” 50 years ago MUST SEE (English subtitles)

  Like

 3. Zeg maar niets meer. Ik ga wel weg als je dat wilt.

  Liked by 1 persoon

 4. Esperanza // mei 9, 2017 om 04:13 //

  Kwam me al bekend voor, dat vertalinkje. 😉

  Een cirkel rond maken …

  Liked by 1 persoon

 5. En hij heb het gewoon opnieuw zitten vertalen waarschijnlijk, de ploeteraar 😉

  Like

 6. Volslagen niet gerelateerd, maar omdat het lekker is 😉

  En we rommel’s muziekbox na een week onderaan gezet hebben omdat die zijn draadloze koptelefoon kwijt is.

  Like

 7. Esperanza // mei 9, 2017 om 04:23 //

  Bekend geluid maar ken d’r nie opkome.

  Like

 8. Het fascistische karakter van de islam nog maar eens onderstreept.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/28124862/__Twee_jaar_cel_voor_belediging_islam__.html

  Like

 9. Tijl Uylenspiegel // mei 9, 2017 om 12:23 //

  De reden dat Charles de Gaulle niet werd verketterd als racist is dat hij dat niet was, hij was eerder een realist met een visionaire blik, hij zag aankomen wat nu de realiteit is; meerdere parallelsamenlevingen waardoor niet alleen de Franse samenleving maar de samenleving in alle wat rijkere Europese landen sterk onder druk staan. Hoe en of we daar nog uitkomen is zeer de vraag en is waarschijnlijk volledig afhankelijk van de komende tien jaar, als de arabisering in dit tempo blijft toenemen dan zijn we tegen die tijd letterlijk een minderheid in eigen land. (En niet te vergeten ook geen rijke landen meer)

  Like

 10. Esperanza // mei 9, 2017 om 15:08 //

  Kwam deze ergens tegen:
  ‘Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.’

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: