Nieuw

Moslima in niqab terecht gekort op uitkering

Een moslima die tijdens een werktraining weigerde haar niqab af te doen, mag worden gekort op haar uitkering. De kans is namelijk zeer klein dat ze snel werk zal vinden als ze de niqab blijft dragen, oordeelt de Centrale Raad van Beroep in Utrecht.

‘Dit heeft tot gevolg dat onnodige druk wordt gelegd op de publieke middelen,’ zegt de hoogste rechter sociaal bestuursrecht in de uitspraak, die dinsdag werd gepubliceerd.

Niqab is belemmerend bij vinden werk, vindt Hof

Het vonnis gaat over een moslima die klaagde dat de gemeente Utrecht haar twee maanden lang 30 procent kortte op haar bijstandsuitkering, omdat ze herhaaldelijk weigerde haar niqab af te doen tijdens een werktraining.

Lees verder:

http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2017/05/moslima-die-weigert-niqaab-af-te-doen-mag-gekort-worden-op-uitkering-501234/

Doe mee met 8.101 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (3943 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

4 Comments on Moslima in niqab terecht gekort op uitkering

 1. niet alleen korten op uitkering, onmiddellijk het land uitzetten.

  Like

 2. Eruit met dat moslimtuig.

  Like

 3. Claudia M. // mei 9, 2017 om 19:18 //

  Als ze die tent blijft dragen, moet ze definitief gekort worden! Die gaat dus gewoon niet aan het werk en wij maar betalen… Ga lekker terug naar waar je vandaan komt en zie daar maar aan een uitkering te komen.

  Like

 4. Een niekaap is zo’n zelfde muts die de bankovervallers, de ME en de communistische knokploegen over d’r kop trekken maar dan van textiel zoals de Klukluxklan ze in het wit draagt met een puntmuts, kom hoe heet zo’n ding. O ja, een bivakmuts. Leuk in dit verband was dat ons als dienstplichtig koperpoetser werd wijsgemaakt dat we allemaal een lekkere zwarte muts kregen, van rijkswege verstrekt, als we op bivak gingen.

  Toen was rascisme nog niet uitgevonden anders hadden ze die beloofde mutsen wel gewoon milva genoemd. Ja, best ingewikkeld, die dienstplicht. Was toen trouwens nog niet voor mutsen die we ook niet kregen. Wel een gebreide Dus sliepen we eenzaam doch alert in ons puptentje met in de ene hand ons persoonlijk wapen en in de andere hand onze persoonlijkheid terwijl we op de Hoogduitse Laagvlakte angstig op de Poetins van toen droomden. Sorrie voor de omslachtigheid, ik zou best eeen geschikte politicus of beleidsambtenaar geweest kunnen zijn.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: