Nieuw

De toestand in Nederland door….

De wat oudere lezers onder ons hebben hem gelijk door, het is een parodie op het destijds zo bekende programma “De toestand in de wereld door G.B.J. Hilterman”. Destijds een veel beluisterd en naderhand ook bekeken programma waarin G.B.J. zijn kijk gaf op de politieke ontwikkelingen in de wereld.

Nee wees gerust, ik stel mezelf niet op gelijke hoogte met hem, daar was hij te goed en te hoog opgeleid voor en Tijl is in vergelijking met hem slechts een roepende kabouter op het alom  geprezen internet.

Hoe kom ik er dan zo op? Nou dat zal ik u vertellen, al sinds ik de beschikking heb over een computer met internetaansluiting lees ik dagelijks het AD, en al vrij snel nadat ik daarmee begon gaf ik ook zo nu en dan een reactie. U kent mij inmiddels een beetje en ik kan nou eenmaal slecht mijn mond houden. Ik heb dus ook het AD en ook andere dagbladen in de loop der tijd zien veranderen, in het begin werd aan reacties alles nog wel zo’n beetje doorgelaten tenzij er echt te ver werd gegaan, en ik ging naar de maatstaven van toen zelden te ver. Later veranderde dat in rap tempo en werd er steeds strenger gemodereerd, kritiek werd niet langer gewaardeerd en ook een “rechtse” mening werd niet geschikt geacht voor de tere zieltjes van het lezerspubliek. Nee een ban leverde dat zelden op, het betekende gewoon dat je reacties een tijd lang ongelezen weg werden gegooid na een ongewenste reactie.

Pas als je langere tijd “netjes” was geweest bestond de mogelijkheid dat men je weer ruimhartig toeliet. Een soort kat en muis spelletje dus, wat mag je wel en wat mag je niet vinden van de moderator. Ach het was leuk zolang het duurde, steeds meer dagbladen verdwijnen achter een betaalmuur en als je via een programmaatje de reclame weert dan kun je het bij de meeste al helemaal vergeten. Bij het AD is ook het nodige veranderd, er staat nauwelijks nog iets in alleen de hoofdzaken worden nog even aangestipt en dat nog heel beknopt ook. Het lezerspubliek en daarmee de reclame inkomsten zullen daardoor wel sterk teruglopen. Voor de verkiezingen werd de mogelijkheid te reageren zelfs helemaal afgeschaft, sinds kort is die zeer sporadisch weer ‘terug’ alleen staan er nooit reacties. Het is dus gewoon voor de show.

Daarbij laat men iedereen en zijn mallemoer een column schrijven, liefst van allochtone afkomst, zo is er bijvoorbeeld een hoofddoek ‘mevrouw’ die, hoe kan het anders, over weinig anders schrijft dan haar hoofddoek en hoe zij daardoor wordt gediscrimineerd in de boze buitenwereld, want voor degenen die het nog niet wisten; je bent hartstikke zielig als je ‘uit vrije keus’ zo’n hoofddoek draagt. Je zou zeggen trek hem dan af, maar nee dat mag niet dat kan niet of dat hoort niet volgens haar ‘religie’. Nou ik vind het best, maar zeur er dan ook niet wekelijks over!

Want laten we eerlijk blijven, als ik morgen een drollenvanger laat maken (ik geloof niet dat ze nog in de handel zijn) om gekleed als een soort Kuifje door het leven te gaan dan kan ik ook het nodige commentaar een verbaasde blikken verwachten.

Maar goed zij is niet de enige, zo mag Özcan Akyol ook hun site bevuilen. Wat zegt u, een moeilijke naam? Nou niet in het land van afkomst hoor, daar zal het wel net zoiets zijn als Piet Pieterse hier. Maar ja als je Piet Pieterse heet dan krijg je niet drie keer in de week de ruimte om de zielenpiet uit te hangen.

En zo kon het dus gebeuren dat hij vandaag zijn licht eens liet schijnen op wat hij allemaal als ‘populistisch’ of  ‘extreem-rechts’ verstaat. En dat is nogal wat, eigenlijk komt het erop neer dat als je het niet roerend eens bent met het gedachtegoed van PvdA, D66 of GroenLinks dan ben je een verderfelijk persoon die nog net niet gelijkgesteld wordt met een nazi.

Dit schrijft hij vandaag oa.;

‘Dit weekend bekroop deze overpeinzing me nog eens. Ik las in verschillende kranten dat anti-islamitische organisatie Pegida een demonstratie in Tilburg had georganiseerd. Er waren veertien personen aangehouden, maar dat waren tegenstanders, die bijna allemaal gelieerd zijn aan Anti-Fascistische Aktie (AFA). Dat klonk allemaal heel spannend, tot ik eens wat verder keek en zag dat er maar dertig (!) sympathisanten van Pegida waren opgetrommeld, de rest moest naar de wedstrijd van Feyenoord of zo. Kortom: hemeltergende treurigheid in eindeloze berichtjes.’ 

En;

Dat de aankondiging van een patriottistische lente voor zenuwen zorgt, begrijp ik ook, zeker gezien de Brexit en de winst van Trump in Amerika. Alleen zijn Nederland, Frankrijk en Duitsland blijkbaar nog geen plekken waar extremisme de boventoon kan voeren. Er zijn mensen die suggereren dat populisten alleen klein blijven door de schijnwerpers vol op hen te richten. Je zou ook kunnen zeggen: accepteer gewoon dat ze er zijn, maar dan wel in de marge. En behandel ze dan ook zo.’

Leuk hè? Wij zijn dus extremisten behalve als je gelieerd bent aan AFA of andere linkse knokploegen, dan is het goed. Dat Pegida nog maar zo weinig mensen op de been kan krijgen heeft (in zijn visie) natuurlijk niks te maken met dat die linkse knokploegen telkens present zijn. Dat diezelfde knokploegen de vrijheid van meningsuiting wel met hele vreemde ogen bekijken, soit. Dat schijnt hun goed recht te zijn. En niet te vergeten, de knokploegen van AFA dat zijn geen extremisten hè (volgens Özcan dan)

Niet alleen de termen Links en Rechts staan onder druk ook de vrijheid van meningsuiting is voorbehouden aan politiek “correcte” meningen. Tenminste als het aan Özcan en het AD ligt.

Het is maar dat u het weet! 

Doe mee met 8.222 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (486 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

26 Comments on De toestand in Nederland door….

 1. Republikein // mei 9, 2017 om 14:18 //

  De ingezonden brieven bevatten soms iets van relevantie, de rest is blabla.
  En naar de toestand in de wereld van Hiltermann luisterde ik graag.

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // mei 9, 2017 om 14:28 //

  Nou dan hoop ik maar dat ik niet onder het blabla val… 🙂

  Like

 3. Republikein // mei 9, 2017 om 14:35 //

  Keep the spirit.

  Like

 4. José // mei 9, 2017 om 14:39 //

  Dat Pegida nog maar zo weinig mensen op de been kan krijgen is niet dat men vreest voor AFA, nee men heeft het nog steeds veel te goed en zolang je je kop in het zand kunt houden en brood en spelen nog steeds voorradig zijn, wie doet ze wat!!!!
  Tot nu toe zijn de Pegida demonstraties goed begeleid door de politie, wordt er streng opgetreden tegen dat linkse tuig en zijn de sympathisanten van Pegida op Amsterdam na, nooit in gevaar geweest!
  Vriendelijke groet van een Pegida sympathisant.

  Like

 5. Esperanza // mei 9, 2017 om 15:06 //

  Hij was zijn tijd vooruit, die G.B.J., en ook hij werd gemodereerd:

  ‘In 1969 noemt hij de Volkskrant ‘rondweg antisemitisch, althans anti-Israël’. In het hogerberoep na het door de Volkskrant aangespannen proces wegens smaad wordt besloten dat Hilterman deze uitspraak moet terugnemen en dat doet hij in een volgende radiocolumn. In 1998 gaat hij weer in de fout door veel asielzoekers voor etnische profiteurs uit te maken en stelt hij dat etnische minderheden niets toevoegen aan de cultuur. Na aanleiding hiervan besluit de AVRO zijn teksten vooraf te controleren.’

  http://www.beeldengeluidwiki.nl/index.php/G.B.J._Hiltermann

  Liked by 1 persoon

 6. Esperanza // mei 9, 2017 om 15:13 //

  Over de toestand in Nederland gesproken:

  ‘Nog even over die gang rape bij Jeroen Pauw gisteravond, waar een Franse rechtsblondine over tafel werd getrokken door drie linkskerels op leeftijd (zie ook: Briefje van Jan)….’

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/05/pechtold_associatieverdrag_oek.html

  Like

 7. Esperanza // mei 9, 2017 om 15:20 //

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel // mei 9, 2017 om 15:22 //

  Ze mogen dan nooit in gevaar zijn geweest José, de dreiging was wel altijd prominent aanwezig, en laten we wel wezen op deze site komen nagenoeg uitsluitend sympathisanten van Pegida. Daarbij ben ik naar een van de demonstraties geweest, op het Malieveld om precies te zijn en ik vond het een slecht georganiseerde puinhoop. Het begon minimaal drie kwartier te laat, de sprekers hadden zich niet of nauwelijks voorbereid en spraken min of meer uit de losse pols via een slechte geluidsinstallatie. Nee ik steek mijn kop zeker niet in het zand maar als dit het beste is wat er georganiseerd wordt dan houd het een keer op.

  Like

 9. José // mei 9, 2017 om 15:57 //

  Helaas heeft Pegida het nog niet tot het Malieveld gepresteerd maar wat nu zo jammer is, als je zo goed ziet waar de schoen wringt, waarom dan niet eens hulp aangeboden om het beter georganiseerd te krijgen? Het organiseren lijkt allemaal zo makkelijk maar wat zich achter de schermen afspeelt aan tegenwerking, dat komt nooit naar buiten. De laatste rechtszaak nog gevolgd in Utrecht afgelopen week? Tot nu toe dus ook weer commentaar vanachter het toetsenbord en verder ook niet! Je hoeft ook niet altijd lijfelijk aanwezig te zijn om mee te helpen met een organisatie, sommige mensen hebben beperkingen en daar is bij Pegida alle begrip voor!
  De enigen die iets aan de dreiging van dat linkse tuig kan doen, zetelt in Den Haag maar zoals al jaren bekend is, wordt er nooit wat aan gedaan en zal er ook nooit wat aan gedaan worden want zij zijn hun knokploegen die in Duitsland zelfs betaald worden om te rellen! De sympathisanten van Pegida laten zich door dreigingen van dat tuig niet weerhouden toch te demonstreren!!

  p.s. Het probleem met de geluidsinstallatie is opgelost hoor!!
  Vriendelijke groet!

  Like

 10. Tijl Uylenspiegel // mei 9, 2017 om 16:27 //

  Bij mijn weten was het vorig jaar wel degelijk van Pegida op het Malieveld vlakbij de poffertjeskraam, ik zou niet weten van wie het anders geweest zou kunnen zijn. En nee, ik zie mezelf niet als de aangewezen persoon om iets te organiseren en heb daar ook geen ervaring mee, wat volgens mij niet direct wil zeggen dat je dan dus geen kritiek mag hebben. En ja, ik was hevig teleurgesteld na afloop.

  Like

 11. skeeter // mei 9, 2017 om 16:36 //

  We mogen hier ook niks meer zeggen, de regering doet het modereren voor de islam stront.
  Geen kwaad woord over de kamele beffers, wham de bak in of boete in plaats van vrijheid van meningsuiting.
  https://www.gatestoneinstitute.org/10313/canada-anti-islamophobia-motion

  Like

 12. José // mei 9, 2017 om 18:58 //

  Pegida heeft nooit op het Malieveld en nooit bij een poffertjeskraam gestaan. Misschien bent U in de war met het Spuiplein. Pegida heeft in november 2016 op het Spuiplein gedemonstreerd met Zwarte Pieten en op het Spuiplein stond een oliebollenkraam!
  Het is iedereen vrij kritiek te geven, uiteraard liefst positief en ik ben mij er zeer van bewust dat het lang niet aan iedereen gegeven is om te kunnen organiseren. Mijn commentaar is dan ook niet persoonlijk bedoeld, diegene die denkt iets voor Pegida te kunnen en willen doen, kan zich altijd melden maar helaas loopt het niet zo’n vaart! Jammer dat U niet wat vaker bent gekomen, soms heeft het even tijd nodig om elkaar wat beter te leren kennen en de sfeer te proeven die zeker positief is!! De mensen die Pegida steunen proberen tenminste nog de islamisering van Nederland en Europa tegen te gaan! In de nabije toekomst zal Pegida misschien heel hard nodig zijn, wie weet!!

  Like

 13. Esperanza // mei 9, 2017 om 20:35 //

  Inderdaad, het schijnt op de Koekamp in Den Haag te zijn geweest.

  ‘Pegida demonstration on Koekamp in The Hague, 11 Sept 2016’, met foto.
  http://nltimes.nl/2016/09/12/twenty-arrested-around-pegida-demonstration-hague

  Like

 14. Esperanza // mei 9, 2017 om 20:42 //

  Hier, Tijl, om je even te verpozen.

  Like

 15. Pegida-demonstranten tijdens demonstratie van Pegida in Tilburg op 7-5-2017; https://plus.google.com/105792476709984401449/posts/JYKakj7vd5p

  Like

 16. José // mei 9, 2017 om 21:21 //

  http://www.dichtbij.nl/den-haag/112/artikel/4267596/twintig-arrestaties-bij-pegida-demonstratie-op-malieveld.aspx

  Wat wordt er nog wel goed gemeld door de geïndoctrineerde pers? De demonstratie van Pegida was die dag op de Koekamp maar ja, het is moeilijk om ook maar iets uit elkaar te houden. Ten overvloede, er stond daar géén poffertjeskraam!

  Like

 17. Esperanza // mei 9, 2017 om 22:23 //

  De toestand in Nederland:
  In een vacature voor teamchef op de Wallen werd gevraagd om ‘kandidaten met een andere achtergrond.

  http://www.ad.nl/nieuws/politie-slaat-door-met-positieve-discriminatie~a0ef5edc/

  Like

 18. skeeter // mei 9, 2017 om 23:06 //

  @ Esp,
  Er is nog nooit zo grof gediscrimineerd als tegen de huigige blanke mensen. open en bloot geschreven in een vacature. Het is letterlijk oorlogs taal.

  Like

 19. Tijl Uylenspiegel // mei 9, 2017 om 23:14 //

  Mooi Esperanza dat filmpje over Den Haag, weliswaar gaat het over een tijd van voor mijn geboorte maar afgewisseld met wat “recentere” beelden gaat mijn hart open, Den Haag wat het was en hoe het nog steeds had kunnen zijn. Zonder de hele tijd allerhande talen te horen behalve Nederlands of nóg liever plat Haags. Zoals Haagsche Harry het in een van zijn strip zei; Den Haag bruis niet het schuimp!

  Like

 20. Republikein // mei 9, 2017 om 23:21 //

  Ut is bèna auvâhal vèlag, nâh hieâh nog.

  Like

 21. Tijl Uylenspiegel // mei 9, 2017 om 23:27 //

  Den Haag vandaag, nee niet het programma, gewoon vandaag de dag;

  Een provincie van Turkije

  Like

 22. Republikein // mei 10, 2017 om 01:23 //

  Het doet me denken aan de feestelijke omstandigheden tijdens de viering van 400 jaar vriendschap.

  Like

 23. José // mei 10, 2017 om 13:01 //

  Mijnheer Tijl Uylenspiegel om alle misverstanden uit te sluiten, het was de demonstratie in de link hieronder!
  http://www.omroepwest.nl/nieuws/3382056/Kleine-demonstratie-PVV-kiezers-op-Malieveld-Den-Haag
  Deze demonstratie was GEEN Pegida demonstratie maar er is een verslag over de demonstratie van hierboven geschreven door een ex-Pegida sympathisant, die zich ontpopt heeft tot een trol!! Helaas komen trollen in alle gelederen voor!! Sinds gisteren rouleert er zelfs een cv op Facebook van deze trol waarmee deze wel kan vergeten nog ooit bij iemand een ‘wit voetje’ te halen!! Voor alle duidelijkheid, Pegida zit dus niet op zulke mensen te wachten!!

  Like

 24. Tijl Uylenspiegel // mei 10, 2017 om 23:07 //

  Nee José dat is niet de demo waarbij ik aanwezig ben geweest, waar ik bij was daar was als ik me goed herinner geloof ik een of andere Astrid of Asje een van de organisatoren.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: