Nieuw

‘Marokkaanse criminaliteit? Bij De Volkskrant schreven we daar niet over’

Door: Eric van den Berg

De relatie tussen misdaadcijfers en herkomst werd voor de dood van Pim Fortuyn jarenlang door zowel de overheid als de media ontkend. Dat zei Mike Ackermans, voormalig Volkskrantjournalist en tegenwoordig hoofdredacteur van het Centraal Bureau voor de Statistiek, zojuist in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1. 

‘Er was zelfcensuur binnen de overheid’

Ackermans beaamde de kritiek die Pim Fortuyn voor zijn dood, vandaag precies 15 jaar geleden, had op het taboe om misdaad en herkomst aan elkaar te koppelen. Onderzoek naar een relatie tussen die twee variabelen “gebeurde niet”, aldus de CBS-hoofdredacteur. “Er was een zelfcensuur om dat te doen jarenlang in de Nederlandse overheid.”

Lees verder:

https://wnl.tv/2017/05/06/marokkaanse-criminaliteit-volkskrant-schreven-we-daar/

Doe mee met 8.228 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4136 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

2 Comments on ‘Marokkaanse criminaliteit? Bij De Volkskrant schreven we daar niet over’

 1. Tijl Uylenspiegel // mei 8, 2017 om 17:15 //

  Te absurd voor woorden natuurlijk maar het gebeurde toen net zoals het vandaag de dag nog steeds gebeurt, het is goed dat iemand uit de eigen gelederen het nu eens hardop durft te zeggen maar dat lost het bestaande probleem nog niet op. Het journaille zou zich eens moeten afvragen of wat zij doen nog iets met feitelijke berichtgeving te maken heeft en of ze zich eigenlijk wel journalist mogen noemen.

  Like

 2. Feniks // mei 9, 2017 om 00:01 //

  Tijl, de vraag stellen is hem beantwoorden.
  Het journaille heeft geen geweten.
  Je kunt rustig stellen dat het media hoeren of gigolo’s zijn.

  Dat is ook de reden dat normale mensen geen kranten lezen en geen tv volgen, hooguit om de leugens te herkennen die worden voorgeschoteld.
  ik zie het als vermaak , vroeger had je gezelschapsspellen, tegenwoordig heet het gezelschapsspel…Wie herkent op tv de propaganda , en Wie herkent op tv de geopolitieke agenda…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: