Nieuw

De sociaal-democraten in socialistisch-Zweden waren een voorbeeld voor de nationaal-socialisten in nazi-Duitsland

Sverige Rasbiologiska Institutet.

In de Zweedse media worden constant politici van de Social Demokraten (Sociaal Democraten) aan het woord gelaten die met verontwaardiging het zogenaamde “bruine” verleden van de Sverige Demokraten (Zweden Democraten) van de daken schreeuwen. De Zweden Democraten werd in 1988 opgericht en had een paar rotte appels in de mand die al snel uit de partij geroyeerd werden, maar zijn amateurs in vergelijking met het echte donkerbruine verleden van de Sociaal-Democraten.

Nog niet zo lang geleden behoorde Zweden tot één van de ras-hygiënische bolwerken – zowel in wetenschappelijke als politieke doeleinden. Alleen Nazi-Duitsland heeft meer ongewenste mensen gesteriliseerd, gerekend in percentage van de bevolking, en ze kregen veel van hun ideeën van het sociaal-democratische Zweden.

Gedurende 42 jaar en onder beleid van acht sociaal-democratische regeringen werden vanaf 1934 tot hun machtsverlies in 1976 circa 63 000 mensen gesteriliseerd in het Rasbiologiska Institutet (Instituut voor Rasbiologie).

Het instituut werd in 1922 opgericht en was ’s werelds eerste inrichting voor dwang-sterilisatie, waar later de nazi’s in Duitsland een voorbeeld aannamen.

Degenen die werden gesteriliseerd stonden bekend als imbecielen, armoedzaaiers, idioten, vallende zieken (epileptici), zwervers, zwakzinnigen, mongolen, personen met een losbandig seksleven, homoseksuelen, en vele anderen, om de Zweedse volksstam te beschermen tegen degeneratie. Men steriliseerde mensen op grond van ras hygiënische reden.

De staatsministers die deze sterilisaties al die jaren doorvoerden waren de Sociaal Democraten Per Albin Hansson (12 jaar) en Tage Erlander (22 jaar). Maar ook het lievelingetje van de links kerk Olof Palme liet het  Rasbiologiska Institutet zijn dwang-sterilisaties uitvoeren tijdens zijn eerste zeven jaar als premier tussen 1969-1976. Duitsland is het enige land dat meer mensen dan Zweden heeft gesteriliseerd.

Het is verbazingwekkend dat de Zweedse sterilisatie gretigheid nog lang doorging toen de eugenetische activiteiten van de nazie’s steeds meer algemeen bekend werd na de oorlog. De dwang-sterilisaties in Zweden bereikte een paar jaar na de oorlog zijn hoogtepunt en verminderde pas in de jaren zeventig. Een onderzoek naar deze periode van Zweedse eugenetica is nooit verricht en slachtoffers zijn nooit gecompenseerd. Het Rasbiologiska Institutet is nooit gesloten, maar veranderde haar naam in Institutionen för Medicinsk Genetik (Instituut voor Medische Genetica) en werd opgenomen door de universiteit van Uppsala.

De donkere geschiedenis van de Sociaal-Democraten in Zweden is niet alleen bruin, het is donkerbruin…

Bron:

Statsminister Löfven minns inte socialdemokraternas rasbiologiska bakgrund som hyllas än idag

http://politikfakta.se/2013/04/atta-socialdemokratiska-regeringar-godkande-63-000-steriliseringar-pa-rasbiologiska-institutet/

Doe mee met 8.226 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4158 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

10 Comments on De sociaal-democraten in socialistisch-Zweden waren een voorbeeld voor de nationaal-socialisten in nazi-Duitsland

 1. Ah, laat politiek Zweden samen met het financiële en industriële imperium maar eens in de spiegel kijken. De VS mag dan de geschiedenis van WWII volledig bewerken zodat zijzelf en andere landen goed uit de verf komen, maar de waarheid liegt er niet om. Een belangrijk feit is wel de vernietiging door de geallieerden van alle documenten van nazi-Duitsland. Er valt heel wat te verbergen wat het daglicht niet kan verdragen.

  En wat was Zweden “neutraal”!
  Was het niet september 1938 dat de regeringen van Zweden en Zwitserland eisten dat de Duitse autoriteiten in de paspoorten van de joden, die Duitsland verlieten, een stempel moesten zetten met de rode letter «J»? Want de Zweedse regering wilde onder geen beding een joods probleem in het land creëren. En vanaf eind oktober 1938 mochten personen met “het rode J kenmerk” in het paspoort niet worden toegelaten in het land. Pas na de ‘Kristallnacht’ mocht Zweden 150 volwassenen en 500 kinderen toelaten, that’s it.

  “Neutraal” Zweden heeft grote bijstand verleend aan Duitsland. Totdat duidelijk werd dat Duitsland ging verliezen van de Sovjet-Unie.
  Er werd dmv Zweden twee miljoen Duitse soldaten en ongeveer 100.000 wagens met militaire benodigdheden voor de behoeften van de Wehrmacht richting oostfront gestuurd. Zweden verstrekte Duitsland de dagelijkse 45.000 ton ijzererts. Grote hoeveelheid goud, gestolen van de Joden, werden in de Zweedse banken gedeponeerd.
  De Zweedse haven van Luleå was speciaal omgebouwd voor de levering van ijzererts, via de Baltische Zee, naar Duitsland. Sovjet-onderzeeërs torpedeerden niet voor niets de Zweedse transporten waarin dit erts werd verscheept.
  Op 28 oktober 1941 heeft Koning Gustav V Adolf Hitler een bedankje gestuurd voor de nederlaag van het bolsjewisme.
  Ook bewaarde de Zweedse autoriteiten geheime informatie over de uitroeiing van de joden die via verschillende kanalen binnenkwamen in Stockholm.
  Zweedse Joden hebben in 1938 geprobeerd om de Joden van Europa te helpen. Maar ook de Zweedse Joodse leiders waren voorzichtig en vreesden dat de aankomst van grote aantallen joden in het land een explosie van anti-semitisme zou veroorzaken.

  Veel mensen in Zweden kunnen zich vast nog wel de beschuldigen aan het adres van Wallenberg nog herinneren over hun samenwerking met de nazi’s.
  De Wallenberg-clan had meer dan 130 grote bedrijven onder hun bestuur.
  Wallenberg namen deel aan de financiering en de levering aan Hitlers-Nazi-Duitsland. Zij leverden ijzererts (1940-1944 ontving de nazi’s meer dan 45 miljoen ton erts), stalen kogellagers, elektrisch, gereedschap , pulp en andere goederen die werden gebruikt in de militaire productie.
  Via de SEB-bank, hun eigendom, traden ze op als tussenpersoon voor Nazi-Duitsland om obligaties en andere waardepapieren in New-York te kopen.

  Wat zal de Sovjet-Unie verrast hebben opgekeken dat zij Raoul Wallenberg aantroffen in Hongarije? Vergeet niet dat ook Hongarije streed aan de zijde van nazi-Duitsland. Zweden en m.n. zijn familie hielpen de Duitsers en dat had ze bepaald geen windeieren gelegd. En waarom werd de Joden nu zo plotseling wel een Zweeds paspoort aangeboden? Op het moment dat Duitsland hun Nederlaag mocht vieren? Dat was sinds de grote rode J in de paspoorten, de eis van Zweden, toch wel heel vreemd?

  Liked by 1 persoon

 2. Dat is ook de reden waarom Zweden met een relatief kleine bevolking kort na de tweede wereld oorlog een gigantische industrie kon opbouwen met eigen automerken en vliegtuigen terwijl de rest van zijn buurlanden in puinhoop lag, het was ongeschonden en zelfs met dikke winst uit de tweede wereldoorlog gekomen. Terwijl betrokken oorlogslanden om hem heen opnieuw moesten beginnen en alles opnieuw opbouwden draaide in Zweden de industrie en economie nog steeds op volle toeren, en kreeg het een industriële voorsprong. Geen Dodenherdenking en Bevrijdingsdag en dik tevreden met zijn “neutrale” gedrag. Misschien dat daar het schuldgevoel vandaan komt en nu op de knieën ligt voor de islam.

  Like

 3. om de Zweedse volksstam te beschermen tegen degeneratie.

  Hoe de wind kan draaien. Nu worden de produkten van inteelt in grote getale geïmporteerd.
  Wat hier allemaal van zij, Olof Palmen is in ieder geval gestraft voor zijn misdaad.

  Like

 4. Schoonfamilie Trump ‘verkoopt’ immigratie naar VS aan rijke Chinezen

  ‘Investeer 500.000 dollar in de VS en je kunt er komen wonen’, dat is de boodschap die de familie Kushner verkondigt in China. Dat is opmerkelijk, omdat Jared Kushner een balangrijke adviseur van president Trump is.

  Net als de familie Trump zijn de Kushners groot geworden met vastgoed. Voor een nieuwbouwproject in de staat New Jersey zoeken ze investeerders. Nicole Kushner-Meyer, zus van adviseur Jared, hield daarom een presentatie in de Chinese hoofdstad Beijing.

  Speciaal visum
  Tijdens de presentatie hield Kushner-Meyer de aanwezigen voor dat ze een Amerikaans visum kunnen krijgen als ze minimaal 500.000 dollar investeren in het project, schrijft de Washington Post.

  De VS kent een speciaal visum voor mensen die minimaal een half miljoen investeren in een project dat banen schept in Amerika. Volgens Kushner-Meyer gaan de regels van dat zogenoemde EB-5 visum veranderen en moeten de investeerders er dus snel bij zijn.

  ‘Hoogst ongepast’
  Tijdens haar presentatie had ze het niet over banden met president Trump, maar in het promotiemateriaal voor de bijeenkomst wordt Kushner-Meyer wel omschreven als ‘de zus van Jared, die nu voor de regering werkt’.

  Ethische experts noemen het in de Washington Post ‘hoogst ongepast’. “Ze laten het lijken alsof zij dat visum wel even regelen. Natuurlijk willen de Chinese investeerders dan geld in het project stoppen”, zegt Richard Painter, de advocaat die zich bezighield met ethiek tijdens het presidentschap van George W. Bush.

  Like

 5. Is dit de toekomst van Europa?

  Onderzoeksjournalist Joost Niemoller kocht Die Zeit, las een interview met Herr Schauble en maakt zich grote zorgen over de enge ideeën die deze 74-jarige mastodont erop nahoudt. Vooral omdat Schauble een grote invloed uitoefent, niet alleen in Duitsland, maar binnen de gehele EU. Welke ideeën liggen ten grondslag aan het gedachtegoed van mensen zoals Schauble?

  ‘Minister van Financiën Wolfgang Schauble is de machtigste man van Duitsland en van Europa. Hij heeft alleen maar de machtigste persoon van Duitsland en Europa boven zich, Merkel. Vandaag verscheen een groot interview met hem in het links-liberale weekblad Die Zeit. (Te vergelijken met NRC Handelsblad.) Schauble was op zijn gemak. Hij sprak drie uur ‘open’ met geestverwanten.

  Het werd een verbijsterend interview. Ik zou zeggen: Een historisch interview. Nooit was het zo duidelijk waar we aan toe zijn met deze bestuurselite.

  Ik heb voor de uitzondering eens dit nummer van Die Zeit gekocht en ben van plan dit heel lang te bewaren. De machtigste man van Europa vertelt over de politieke agenda die hij al sinds jaar en dag uitvoert. Een agenda van schaamteloze omvolking: Het oude Duitsland en Europa moeten worden opgeheven. Alle grenzen met Afrika en het Midden Oosten moeten open. Schauble voelt zich middelpunt van een enorme revolutie. Het is zijn finest hour.

  Het interview vond plaats op het Ministerie van Financien, een van de somberste, meest ontoegankelijke kolossen van Berlijn, waar ooit Goring nog zetelde.

  In het interview omschreef Schauble zichzelf als een ‘conservatief’. Maar wat kon dat dan wel wezen, wilden de journalisten van Die Zeit weten, want in deze tijden van AfD en racisme was het conservatisme zijn onschuld verloren. Nee, haastte Schauble zich, zo’n conservatief was hij niet. Hij was een moderne conservatief, een globaliserende. Vroeger waren de tijden netter, mijmert de 74-jarige. Lees verder >>>> https://cooperatiedevrijemedia.nl/2017/05/is-dit-de-toekomst/

  Like

 6. @Adriaan Jansens // mei 7, 2017 om 12:44

  Achja, The Washington Post

  Maakt ook deze man uit voor een witte supremacist:

  En nu een fotootje van zijn vrouw erbij:

  Like

 7. Esperanza // mei 7, 2017 om 15:38 //

  Koekje van eigen deeg.

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel // mei 7, 2017 om 17:32 //

  Zo leert een mens nog eens wat. Ik moet bekennen dat ik dit gedeelte van de geschiedenis niet kende.

  Like

 9. Vandaag zijn de Zweedse Sociaaldemocraten nog steeds de voorbeelden van de SociaalDemocraten in Europa. Ditmaal tracht men hun omvolkings- en bagatelliseringspolitiek gretig te te volgen.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Zweden – veiligheidschef zegt dat terreurdreiging ‘het nieuwe normaal’ is

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: