Nieuw

Veel Europese jongeren willen desnoods verandering met geweld afdwingen

Veel Europese jongeren hebben hun buik vol van de ‘status quo’ in Europa. Ze zijn er klaar voor om de straat op te gaan en een verandering af te dwingen, althans dat zou zo zijn volgens een recent onderzoek. Het is geen signaal om te negeren.Het lijkt erop dat veel jongeren door de kansloosheid om een materieel aanvaardbaar bestaan op te bouwen, dermate gefrustreerd zijn dat ze bereid zijn om geweld te gebruiken. De jeugdwerkloosheid is vooral in de zuidelijke Europese landen enorm. In Griekenland bijvoorbeeld 59% en in Spanje 56%, getallen als deze zijn een duidelijke verklaring voor de onrust onder veel jongeren.

Aan ongeveer 580.000 respondenten in 13 Europese landen werd de volgende vraag voorgelegd: ‘Zou je actief deelnemen aan een revolte op grote schaal tegen de generatie die nu de macht heeft als dat in de komende dagen of maanden zou gaan gebeuren? Meer dan de helft van de 18-34 jarigen antwoordden: JA.

De vraag was er een in het kader van een onderzoek, gesponsord door de EU, onder de titel: “Generatie, wie?” Het rapport ging verder in op de vraag waarover de respondenten uit 13 Europese landen optimistisch of gefrustreerd waren. Van die dertien landen gaven vooral Griekse jongeren hun frustraties over politieke corruptie en de financiële sector weer.

Coöperatie de vrije media

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2128 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

7 Comments on Veel Europese jongeren willen desnoods verandering met geweld afdwingen

 1. Duchesne // mei 5, 2017 om 23:19 //

  “Zou je actief deelnemen aan een revolte op grote schaal tegen de generatie die nu de macht heeft als dat in de komende dagen of maanden zou gaan gebeuren?”

  Stel die vraag eens aan de gemiddelde Nederlandse man….van tussen de 40 en 70..

  …persoonlijk stel ik mij beschikbaar voor het stukje uitvoering van vonnissen mocht de huidige “elite” worden gewipt.

  Like

 2. Duchesne // mei 5, 2017 om 23:22 //

  p.s. verandering met geweld afdwingen…..we hebben referenda gehad, verkiezigen maar het helpt niet, we worden aan de kant geschoven als vuil, dus geweld…..wat is er anders nog dan?

  Het volk in Europa staat overal voor de laatste optie, geweld, omdat democratie niet langer werkzaam is. En verbaasd dat nog iemand!

  Liked by 1 persoon

 3. @Duchesne. Nee totaal niet verbaasd. Mijn ergernis neemt ook met de dag toe. Ik ben dan van de oude generatie. Je hebt jeugdwerkloosheid en ouderen werkloosheid. Er tussen in gaat het nog goed. We rekken steeds de datum van pensioenen op. Hier help je de jeugd dus niet mee. En het stokpaardje vergrijzing is ook gelul. Het is puur om de binnenkomst van al die gelukzoekers te financieren. Die kosten zullen alleen maar toenemen. Werk zullen ze nooit krijgen want we hebben hier dus al werklozen zat. En ja als het aan de VVD en D’66 ligt krijgen ze wel werk want ze kunnen lekker uitgebuit worden. En dat gaat dus ook weer ten koste van onze jeugd. Dus laat de revolutie maar komen, ik sluit mij ook aan. Methode die ook bij de gebroeders de Witt is toegepast lijkt mij een juiste keuze.

  Like

 4. Ik zit al sinds 1978, toen ik nog jong, mooi, en vooral nog in lichamelijke conditie verkeerde, te wachten op een enigszins bloedige omwenteling waar ik eindelijk is mijn gram kan halen op die uitvreters waar ik onder te lijden heb. Maar ondertussen is mijn hele leven vergeefs een eenzaam gevecht geweest tegen een kwalijke overheid waar jullie nu ook te laat achter komen, dat het leven met de linkse kerk niet deugt. Lekker in de riante jaren van de vorige eeuw in je linkse gat pulken en nu klagen dat de strontkorst stinkt. Het resultaat van wat je dacht dat nooit zou komen. Nu is het te laat, rommel is op, is in de afgelopen jaren op strijdveld versleten en een schaduw van wat het ooit was. Lichamelijk. De bovenkamer werkt nog steeds. Ondanks alle teisteringen die het moest meemaken met vrouwen en andere drugs, zit ik nu veilig met mijn geweten in een Zweedse schuilbunker onder zware linkse artillerievuur, en laat de rest van de wereld graag aan de jeugd over. Terwijl ik mijn schaakstukjes speel. Zo, en nu heb ik trek in een biertje en een beetje neuken.

  Like

 5. Site is van Ad Broere zo te zien, econoom, enigszins verbonden aan de SP. Niks op tegen overigens, op ‘Fubar’ heb ik een linkje naar ‘Ad Broere’ staan bij NL blogs zelfs.

  Dit viel me op:

  De Vrije Media bedankt de 32 donateurs, die in 2016 in totaal 3.100 euro hebben gestort!

  Dat is een aardig gemiddelde.

  Like

 6. bedonderde burger nr 16.000.001 // mei 6, 2017 om 10:59 //

  Uh..,. ik denk misschien dat ik wellicht als ik kan tenminste bereid ben om te komen kijken,,,, Maar dat weet ik nog niet zeker, zegt 98 % van de Nederlandse respondenten/

  Like

 7. Verkiezingen helpen niet, er is een staatsgreep nodig. Daarna moeten alle volksvijandige politici berecht worden door het Internationaal Gerechtshof in Den Haag.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s