Nieuw

McDonald’s beschuldigd van Arabisering

De Zweedse McDonald’s is op de sociale media in zwaar weer beland nadat de hamburgergigant in Sodertalje menukaarten in de Arabische taal had verzonden naar huishoudens in de immigranten volle stad. Maar het menu is niet een aanpassing aan de lokale islamisten, volgens het restaurantketen.

De twitteraar PeterSweden, die gevolgd wordt door tienduizenden Amerikanen met interesse voor de Zweedse samenleving, trok gisteren de aandacht op het Arabische menu en heeft sindsdien meer dan 9.000 reacties gekregen op zijn Twitterbericht.

Veel Twitter-gebruikers maken zich ongerust of het vlees wat door McDonald’s geserveerd wordt halal vlees is, maar dit wordt ontkend door de hamburgerketen. Verschillende andere Twitter-gebruikers vragen zich ook af of dit Arabische menu is toegevoegd na eisen van de lokale islamisten, maar geen van beide is waar, schrijft McDonald’s.

Bron:

http://www.friatider.se/mcdonalds-anklagas-f-r-arabisering

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8494 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on McDonald’s beschuldigd van Arabisering

 1. Mensen die halal voedsel eten, hebben een grotere kans dat ze onverdraagzaam en gewelddadig worden.
  Een nare bijwerking is tevens, dat men graag achter het stuur van een vrachtwagen wil kruipen.

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // mei 3, 2017 om 15:56 //

  Een verhaal als dit heeft twee kanten, vanuit het oogpunt van de franchisehouder is het een logische stap, hij probeert zoveel mogelijk te verkopen en denkt op deze manier een groter publiek aan te spreken, de andere kant is dat we op deze manier telkens een stapje opschuiven en dat is natuurlijk een slechte zaak. Hoe het in Zweden geregeld is weet ik niet maar in Nederland is natuurlijk de eerste stap geweest dat middenstanders op de gevel en hun vitrine Arabisch Turks of Marokkaanse teksten plaatsten. Bij mijn weten is dit niet toegestaan maar men laat het toe en treed niet op en zo gaat men dus steeds een stapje verder. Inmiddels weet elke Hagenaar dat als er Firini op de gevel staat hij te maken heeft met een Marokkaanse bakker. Stapje voor stapje….

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // mei 3, 2017 om 15:59 //

  Soms kun je er ook wel om glimlachen, zo is er in de Schilderswijk een aantal jaar een reclameschilder bezig geweest die het Nederlands nog niet zo goed meester was waardoor je op de ramen van middenstanders teksten tegenkwam als “Turks Slagerij” of “Turks Bakkerij”.
  En hij heeft dat lang volgehouden, kennelijk had niemand de fout in de gaten!

  Like

 4. trebor2110 // mei 3, 2017 om 16:50 //

  Zo rijd er in Utrecht een vishandelaar rond met gerokte vis .
  Zal eens vragen of dat ze ook vis met hoofddoekje hebben .

  Like

 5. ieznogoedh // mei 3, 2017 om 18:49 //

  Veel Twitter-gebruikers maken zich ongerust of het vlees wat door McDonald’s geserveerd wordt halal vlees is, maar dit wordt ontkend door de hamburgerketen.

  Ontkend? Dus dit menu is er enkel om salades en ijsjes etc. te verkopen. Hamburgers zijn taboe? En dat komt dan allemaal weer uit dezelfde keuken? Ook taboe!
  Dus wie belazert wie hier?
  Voor zoiets is maar een reactie mogelijk: boycot!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s