Nieuw

Is de jodenster een islamitische uitvinding ?

In de regels voor dhimmies zoals die zijn vastgelegd in het Pact van Omar lezen we het volgende:

15 – Wij zullen niet proberen op de moslims te lijken door het imiteren van een van hun kledingstukken, hoofdsieraden, tulband, schoeisel, of de scheiding van hun haar.

Die regels maken ook gelijk duidelijk dat islam ongelovigen niet als gelijkwaardige mensen, maar als untermenschen beschouwt. Zoals de nazi’s over Joden dachten. Van deze regels gaat de onderworpene niet gelijk dood, maar als ze strikt worden toegepast zal er na verloop van tijd niet veel meer van de gemeenschap overblijven. Ondanks dat islam grossiert in genocides zijn de meeste ongelovigen in de nu voor 100% islamitische landen waarschijnlijk niet vermoord, maar viel het op den duur niet langer vol te houden om als niet-moslim onder islamitische regels te leven en restten er nog twee keuzes, wegtrekken of bekeren.

Arabist Hans Jansen schrijft in “De opmars van de islam“:

Waaruit bestaan, volgens de moslims zelf, die pesterijen? De kern daarvan staat opgesomd op een lijst die bekend staat als ‘het Pact van Omar’. Er zijn twee Omar’s kalief geweest, de eerste van 634 tot 644, de tweede van 717 tot 720. Beiden worden genoemd als de vorst onder wie deze regels zijn uitgevaardigd. In het Arabisch heeft deze lijst een wat duidelijker naam: de ‘voorwaarden’, shuruuT, van Omar. Het gaat om de voorwaarden waaronder de christenen, de Samaritanen en de joden binnen de door de islam veroverde gebieden aan hun godsdienst mogen vasthouden. Ze moeten zich door de kleur van hun kleding of hoofdbedekking als niet-moslim kenbaar maken. Hier komt het geel van de jodenster vandaan. Ze mogen geen wapens dragen of bezitten (en zijn dus volkomen weerloos). Paardrijden is verboden. In combinatie met het verbod op het bezit van wapens maakte dit in vroeger tijden het maken van een reis van enige omvang uiteraard onmogelijk.

En op pagina 1170 van ‘Islam deel 3’:

Over datzelfde Cordoba-kalifaat lezen we op pagina 45 in ‘De Kracht van de Rede’ van Oriana Fallaci:

En in ‘Herleefde tijd: een joodse geschiedenis’ op pagina 169 (daarvoor en daarna meer over dhimmies):

Wikipedia zegt:

In middeleeuws Europa werd tijdens het Vierde Lateraans Concilie onder paus Innocentius III van 1215 bepaald dat Joden en Saracenen onderscheidende kleding moesten dragen. Sommige historici zijn het oneens of dit gebruik door de kruisvaarders of langs tijdelijk Mohamedaans Sicilië in Europa is bekend geraakt en daardoor hier ingevoerd. De invulling daarvan werd aan de lokale autoriteiten overgelaten. Niet overal werd dit direct nageleefd, maar in de veertig jaar daarna werd het standpunt 29 maal herhaald door pausen en concilies. Dit had een duidelijk effect en al in 1218 werd door Hendrik III van Engeland bepaald dat Joden een teken moesten dragen, terwijl zij van Frederik II op Sicilië vanaf 1221 een blauw teken moesten dragen. Ook in de rest van Europa werden dergelijke maatregelen afgekondigd, al zou het tot 1270 duren voordat in het Heilige Roomse Rijk de Jodenhoed verplicht werd gesteld. Na verloop van tijd werd het niet alleen een teken van onderscheiding, maar ook van minderwaardigheid. Het geel dat al door de islamieten werd gebruikt voor de Joden — christenen moesten in het islamitische systeem blauw dragen en Samaritanen rood — werd daarbij de dominante kleur.

Bij VECIP.nl lezen we dat er in 2006 in Iran sprake van was om voor Joden een lap gele stof op hun kleding te verplichten.

Zowel in de islamitische als de christelijke wereld hebben joden zich eeuwenlang verplicht moeten onderscheiden wat kleding betreft. In de Hitlertijd werd een eeuwenoude verplichting – het dragen van een gele jodenster – opnieuw ingesteld. In Iran overweegt de overheid een nieuwe wet (2006): de joodse inwoners van het fundamentalistisch islamitische land moeten ter herkenning een gele lap op hun kleding dragen.

En in het geïslamiseerde Zweden in 2010:

 

Over de headerfoto; ik kwam hem tegen op pinterest en heb geen idee waar het origineel thuishoort, mochten er copy-right problemen mee zijn dan verwijderen we hem vanzelfsprekend zsm.

 

Doe mee met 8.063 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6084 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

8 Comments on Is de jodenster een islamitische uitvinding ?

 1. trebor2110 // mei 4, 2017 om 00:31 //

  Komt die bovenste foto niet uit een film

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // mei 4, 2017 om 00:46 //

  Dat lijkt waarschijnlijk trebor, het zijn twee Nederlandse acteurs waar ik zoals zo vaak tegenwoordig niet op de naam kan komen, ik ga wel effe zoeken.

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // mei 4, 2017 om 00:48 //

  Kitty Courbois in maart overleden op 79 jarige leeftijd, ik zoek nog even verder.

  Liked by 1 persoon

 4. Tijl Uylenspiegel // mei 4, 2017 om 00:53 //

  Kitty Courbois overleden in maart 2017 op 79 jarige leeftijd, de film; Het bittere kruid. Nou nog de acteur.

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel // mei 4, 2017 om 00:55 //

  Gerard Tholen!! Zoekt en gij zult vinden 😉

  Liked by 1 persoon

 6. Het is om de hoek bij mijn vroegere ijzerboer, Granaat, als je daar links gaat aan het einde. Drie jaar geleden liep ik daar in het zonnetje en bleef even staan, denkend aan wat niet meer was. Er is geen ijzerboer meer over in de stad, de laatste, de smid, Meisters, hier even verderop in de Bellamystraat is er dit jaar mee gestopt. Ik stak een sigaret op voor wat nu een wijnhandel is, ze hadden de deuren open en er kwam onmiddellijk iemand op me af. Wilt u die sigaret uitmaken. Ik sta op de openbare weg. Wij proeven hier wijn en dat gaat niet als u staat te roken. Je spoort niet, hier zat vroeger mijn ijzerboer.

  Ik ben maar doorgelopen, vroeger liep ik daar naar binnen en werd vriendelijk begroet: Hoi Fub (geen Fub, maar mijn echte naam) loop maar door of heb je iets speciaals nodig. Nee, een metertje pijp, ik kijk wel even bij het restmateriaal en ik zaag het zelf wel even af anders. Mijn stad is overgenomen door moslims en lamlendige wijndrinkende zeikjuppen.

  Ik wens ze veel plezier met elkaar.

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel // mei 4, 2017 om 01:34 //

  Ja die anti-rook maffia wordt almaar meer mesjogge. Je moet voor de aardigheid eens bij ziekenhuizen kijken hoe bezoek en patiënten buiten staan te blauwbekken om even een sigaret te kunnen roken. Bij het ziekenhuis waar ik regelmatig naartoe moet hebben ze een soort abri van een vervoersmaatschappij geplaatst, wat een armoe!
  “Wij proeven hier wijn!” Nou en? Je ken me zak opblazen idioot!

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: