Nieuw

De aula’s zijn te wit! “Bijlessen en halalmaaltijden moeten allochtonen naar universiteit lokken”

De universiteiten van Antwerpen en Leuven plannen extra inspanningen om jongeren met een migratie­achtergrond in hun aula’s te krijgen.

Jongeren van vreemde origine aan de unief zijn sterk ondervertegenwoordigd. Aan de KU Leuven gaat het om 11,2 procent, aan de UGent om 14,4 procent en in Antwerpen om slechts 9 procent. Ter vergelijking: in de leeftijdscategorie 18-19 jaar is bijna 25 procent van de Vlaamse jongeren eerste of tweede generatie allochtoon, met roots in Europa of daarbuiten.

Omzichtigheid met de cijfers is wel geboden. In Gent bijvoorbeeld zijn heel wat West-Europese studenten meegeteld, terwijl dat in Antwerpen niet het geval is.

Toch zijn de rectoren van de drie universiteiten het erover eens: de aula’s zijn te wit. Daarom is diversiteit één van de speerpunten in de kersverse beleidsnota van de Antwerpse rector Herman Van Goethem. ‘Antwerpen is bij uitstek een multiculturele stad’, zegt hij. ‘Maar dat zie je niet weerspiegeld in onze auditoria.’

De Standaard 

 

Doe mee met 8.221 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2074 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

3 Comments on De aula’s zijn te wit! “Bijlessen en halalmaaltijden moeten allochtonen naar universiteit lokken”

 1. Kunnen de boeren niet snel wat varkens daar loslaten?

  Like

 2. Alphons Mantel // mei 3, 2017 om 08:38 //

  de voordelen van immigratie zijn door geen enkele hoogleraar bekend gemaakt; zouden ze er soms niet zijn?

  Like

 3. ……en vergeet als uni zijnde vooral niet de eisen naar beneden te ‘schroeven’. (voorkomt iig dat de nieuwe aanwas na 2 weken weer op de keien staat)

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: