Nieuw

Waarom “vergat” Martin Sommer de Popper-paradox?

Theodor Holman vond dat Volkskrant-stuk van Martin Sommer van afgelopen vrijdag inspirerend en een minder bekende columnist zag er aanleiding in mijn morele kwaliteiten te verdedigen. Het was inderdaad een mooi essaytje van Sommer en ik wil er ook wel wat over zeggen. Namelijk dat bij Sommer een essentiële en zeer voor de hand liged observatie ontbreekt. Hij heeft het over Popper en zijn “De open samenleving en haar vijanden”. Als je dan opschrijft dat Popper voor tolerantie en een open debat en een open toekomst en een open maatschappij was, maar dat de morele polarisatie in de hedendaagse politiek die tolerantie heeft weggevaagd en je vergeet vervolgens te melden dat Popper dat weggevaagd-zijn van de tolerantie in één geval toejuichte, dan “vergeet” je iets volstrekt fundamenteels.

Martien Pennings >>

Doe mee met 7.538 andere volgers

About Fubar (4740 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: