Nieuw

Het Palestijnse terrorisme komt niet door ‘bezetting’

Door Efraim Karsh, emeritus hoogleraar Midden-Oosten aan het King’s College van de Universiteit van London. Vertaling: Likoed Nederland, 30 april 2017.

Toen het bloed nog aan het opdrogen was bij het laatste terreurbloedbad in Tel Aviv, klonken al snel de stemmen van de “makelaars in hoop”.

Zo stond in een opinieartikel van de Israëlische krant Haaretz:

“De terreur zal blijven zo lang als het Palestijnse volk geen hoop ziet aan de horizon. De enige manier om te terrorisme te voorkomen is door het Palestijnse volk te bevrijden van de bezetting.”

Maar dat is precies wat Israël 20 jaar geleden deed.

De ‘Principeverklaring’ (ook bekend als Oslo I) werd in september 1993 ondertekend, op het gazon van het Witte Huis gazon door de Israëlische regering en de PLO. Het voorzag in Palestijns zelfbestuur in de hele Westbank en Gazastrook voor een overgangsperiode van vijf jaar. Daarna zouden Israël en de Palestijnen onderhandelen over een definitieve vredesregeling.

Likoed Nederland >>

Doe mee met 8.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6071 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: