Nieuw

‘Geheim akkoord over nieuwe atoombommen op vliegbasis Volkel’

HILVERSUM – Nederland is in april 2010 in het geheim akkoord gegaan met een nieuw Amerikaans kernwapen. De bom is bedoeld als opvolger van de huidige atoombommen op vliegbasis Volkel. De aanwezigheid van Amerikaanse kernwapens in Nederland kan hierdoor met tientallen jaren worden verlengd. Tweede Kamerleden noemen dat in strijd met de wens van de Kamer om de Amerikaanse nucleaire wapens te verwijderen.

Dat meldt het KRO-onderzoeksprogramma Brandpunt Reporter. Het programma besteedt donderdagavond aandacht aan de kernwapens op vliegbasis Volkel.

Joint Strike Fighter
De huidige generatie bommen nadert het einde van zijn levenscyclus. De Verenigde Staten willen het wapen daarom vervangen door een modernere versie.

Nederland stemt in met de explosieve kracht van de nieuwe bom en het gebruik van staartvinnen die het wapen preciezer moeten maken. Ook is er overeenstemming over het feit dat de Joint Strike Fighter F35 het atoomwapen moet kunnen dragen. De bom, zo is afgesproken, moet passen in de kluizen op Volkel waarin de kernwapens nu worden bewaard.

Omroep Brabant 

Doe mee met 8.268 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2098 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

6 Comments on ‘Geheim akkoord over nieuwe atoombommen op vliegbasis Volkel’

 1. Greengo // mei 1, 2017 om 20:42 //

  De info achter de link kan ik ff niet zo vinden; het artikel zelf is uit 2013 .. maar uiteraard toch wel relevant. Kvond dit .. ook wel aardig om te weten. Thuisteelt moesten ze gewoon eens legaliseren. https://brandpunt.kro-ncrv.nl/reporter/meer-dan-90-van-nederlands-wiet-besmet-met-pesticiden/

  Like

 2. “De huidige generatie bommen nadert het einde van zijn levenscyclus”

  Mooi moment om ze te ontmantelen door ze op Ankara, Konya, Islamabad, Qom, Medina, Mekka, Riyad, Khartoum, Qatar, Karbala etc. te smijten.

  Liked by 2 people

 3. Heeft Rutte bij zijn bezoek aan Obama toen geheime afspraken gemaakt en zijn goedkeuring gegeven?

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // mei 1, 2017 om 23:58 //

  Heb ik problemen met een atoomwapen op Nederlandse bodem? Nee.
  Waar ik wel een probleem mee heb is dat het Amerikaanse bommen zijn die alleen op Amerikaans initiatief kunnen worden ingezet, wij hebben daar geen enkele zeggenschap over.
  Op die manier zijn wij een verlengstuk van de USA. Nou waren we dat al min of meer door de Nato en de VN maar daar is dit een verlengstuk van.
  De JSF dan? Ook daar heb ik zo mijn vraagtekens bij. Wijlen Pim Fortuyn was tegenstander van de JSF, nadat hij werd afgeslacht werd Mat Herben voorzitter van de LPF, Herben is vele jaren werkzaam geweest op het Ministerie van Defensie, in 1995 werd hij zelfs algemeen hoofdredacteur bij de directie Voorlichting van het ministerie van Defensie, en Mat Herben was ineens fel voorstander van de JSF….?!? Vrijwel direct nadat de aanschaf door de Kamer was aangenomen nam hij de kuierlatten. Nou houd ik niet zo van complottheorieën maar in dit geval kun je er nauwelijks omheen.

  Liked by 1 persoon

 5. Virgo // mei 2, 2017 om 07:27 //

  @Tijl Uylenspiegel // mei 1, 2017 om 23:58 //
  Complotten zijn van alle tijden en verschijnen in het groot en in het klein. Mensen die zeggen niet van complottheorieën te houden moeten zich nog eens achter de oren krabben of ze toch niet een klein beetje zijn gehersensploeld door de media van het establishment. Het wordt te vaak als verdediging aangevoerd om niet raar te worden aangekeken. Door wie? Door mensen die zelf nog niet eens tot tien kunnen tellen. Dit bedoel ik niet lullig.

  Like

 6. Dat we “bevrijd” zijn tijdens de 2e wereld oorlog komt tegen een prijs. De prijs is dat we niet meer alles zelf in dit land beslissen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: