Nieuw

Zweedse Helena heeft schaamgevoel in haar spijtkut

Kutbier. Blond met pruimen.

Er is een reden waarom de sociale voorzieningen voor autochtone Zweden steeds schaarser worden, ondanks dat het land zich bevindt op het hoogtepunt van een hoogconjuctuur in een “sterke” economie. De onderstaande post van Facebook beschrijft wat we al wisten maar nooit door de overheid zal worden bevestigd:

“Helena werkt als sociaal werker in het zuiden van Zweden. Ze getuigt over een dubbelhartig sociaal vangnet waar autochtone Zweden vals behandeld worden. “We geven allochtone groepen bijna alles zonder onderzoek te verrichten, om het rustig te houden”, zegt ze… Ze is er vast van overtuigd dat ze haar baan zou verliezen als het uitkwam dat ze met de alternatieve media communiceert.

Helena vertelt over de sociale dienst waar ze nu de afgelopen vijf jaar voor werkt, over de bedreigingen en het geweld waar sociaal werkers aan worden blootgesteld. Er gaat geen dag voorbij zonder het ervaren van een bedreiging via de telefoon of via e-mail. De chefs durven en doen niets aan deze situatie. Het management is van mening dat we deze agressieve immigranten moeten accepteren omdat ze in een kwetsbare positie verkeren.

Ze vertelt verder hoe ze systematisch verzoeken weigert van autochtone Zweden die de meest noodzakelijke dingen aanvragen. Ze laat een papier zien van een afwijzing van een verzoek van een Zweedse moeder die winterjassen nodig heeft voor haar vier kinderen. De moeder had vier tweedehands jassen gevonden voor een bedrag van 900 kronen (95 euro). Een 39-jarige man had een verzoek ingediend voor een voedselbon. Helena vertelt dat ze de man de smeekbede heeft geweigerd en medegedeeld dat hij vast en zeker wel ergens geld kon lenen. 

We stellen totaal verschillende eisen aan de Zweden. We verwijzen ze bijvoorbeeld naar hun ouders of familieleden om geld te vragen. We eisen dat ze hun auto’s en andere bezittingen verkopen die wij als luxeartikelen interpreteren. Wat we nooit zouden doen bij een bepaalde groep immigranten. We checken de huurkosten van de woning. Als deze te hoog is hebben wij het recht om te weigeren. Wat we meestal doen, zegt ze.

Helena denkt dat ze met haar werk veel mensen en gezinnen dakloos heeft gemaakt.

Zij toont ons een verzoek van een familie wat oorspronkelijk uit Somalië komt. Ze vertelt dat de familie slechts vier jaar in Zweden woont. Keer op keer komt deze familie met aanvragen bij ons, die we automatisch accepteren.

In dit geval betrof het een grote som geld voor een nieuwe kinderwagen. De nieuwe kinderwagen die de familie wilde hebben kostte 10 000 kronen (1050 euro). Dit is de zevende keer dat de Somalische familie een nieuwe kinderwagen aanvraagt, en elke keer krijgen ze hun aanvraag ingewilligd.

Had een Zweed dit aangevraagd was het geweigerd, of misschien een kleine kans dat we zeggen dat men op zoek moet gaan naar een tweedehandse kinderwagen, zegt Helena. Bij de Zweden vereisen we bonnen en bankrekeningafschriften. We controleren enkele maanden terug in de tijd van de banktransacties. Wat een normale procedure is die we bij iedereen toepassen. Maar bij bepaalde allochtone groepen kijken we door de vingers. Helena beschrijft hoe het in haar hart steekt als ze moet aanschouwen hoe de meeste immigranten in dure auto’s bij de sociale dienst arriveren en dezelfde dag een Zweed economische bijstand moet weigeren omdat deze een twintig jaar oude auto bezit.

Ze kijkt met een sombere blik in haar kop koffie, haar gezicht staat grimmig. Ze zegt dat ze teleurgesteld is in het systeem en de laksheid die binnen de sociale dienst wordt vertoond. Maar vooral is ze teleurgesteld en beschaamd over haar zelf, omdat ze een radertje is in het klokwerk wat deze waanzin laat voortduren.

Ik ben medeschuldig aan het verraad voor de zwaksten in onze samenleving. Ik ben een onderdeel van dit afschuwelijke systeem. Maar ik moet overleven, aan mezelf denken, zegt Helena beschamend en verdrietig.”

Bron:

De eerste reactie onder het artikel van:

http://avpixlat.info/2017/04/26/catrine-lundgren-dod-men-anda-arbetsfor-enligt-avslag-fran-forsakringskassan/

Wat op zich ook interessant was geweest om te vertalen, gaat over een Zweedse vrouw die allang geleden is overleden aan een medisch mankement, waardoor ze niet meer kan werken, en de nabestaanden nu nog steeds post van de sociale dienst ontvangen dat haar aanvraag voor betaald ziekteverlof is afgewezen. En zo sukkelen we door.

Doe mee met 8.222 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4124 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

12 Comments on Zweedse Helena heeft schaamgevoel in haar spijtkut

 1. Tijl Uylenspiegel // april 29, 2017 om 01:36 //

  Wat een afschuwelijke baan moet dat zijn, en dan niet de mogelijkheid hebben om ander werk te krijgen waardoor je niet op kunt stappen, dat moet een hel op aarde zijn.

  Like

 2. Je kan natuurlijk ook nog altijd een vrachtwagen naar je werk meenemen en iedereen doodrijden. Is ook een oplossing. Volgens mij.

  Liked by 2 people

 3. copywriter // april 29, 2017 om 06:01 //

  Het zou me niet verbazen als diezelfde Helena in 2015 op het station van Stockholm stond te zingen “welkom welkom in mijn lahand” en met bloemetjes en knuffelbeertjes stond te zwaaien. Want zo rollen die linkse kutten daar in Zweden.
  Veel plezier Helena ik hoop dat je er in stikt.

  Overigens ik zou me over NL maar geen ilusies maken want een dergelijk beleid zit er hier ook aan te komen. Hordes nutteloze migranten worden binnengehaald waardoor het sociale systeem uiteindelijk zal instorten. En dan kun jij op je oude dag slapen in een IKEA doos onder een brug.
  Maar ja jullie domme kiezertjes moesten weer zonodig VVD en GroenLinks stemmen, nou dan zullen jullie het weten ook.

  Liked by 1 persoon

 4. In Holanda is het niet anders,
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/28072544/__Politie_bood_Telegraaf_zwijgdeal__.html
  De explosie van criminaliteit en ander ongerief, dat de massale immigratie van fascistoïde exoten met zich mee breng,t wordt door de overheid consequent onder het tapijt geveegd.

  Like

 5. Mooie titel voor een stukje ‘Welkomstindustrie splijt door spijtkutten’.

  Like

 6. Gerrit Tienkamp // april 29, 2017 om 11:14 //

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogd.

  Like

 7. vijfde slachtoffer Zweden overleden, die hield ook zo van moslims, en nu is ze door een moslim doodgereden, je krijgt waar je om vraagt, elke dode is 1 teveel, maar ze wilde de grenzen open houden

  Like

 8. Dit is op hslot4 herblogd.

  Like

 9. skeeter // april 29, 2017 om 18:50 //

  Yvonne zegt;
  elke dode is 1 teveel

  Van mij mogen allen die aan de opengrenzen onzin meewerken onmiddelijk dood gereden worden door zon parasiet, tot de laatste toe.

  Like

 10. Lang leve de Eu die met het migratiebeleid dit over ons afroept. Net als met de invoering van de euro kijken ze weer niet verder dan hun neus lang is daar in dat corrupte Brussel waar het grootste stelletje incapabele prutsers zit wat de mensheid heeft voortgebracht.

  Like

 11. In Brussel zitten geen prutsers maar het zijn de lakeien van de super elite.
  Zij doen precies wat die hun opdragen.

  Like

 12. paulzwueste // januari 23, 2018 om 17:31 //

  Als je ’n boek van Kafka leest…lees je precies hetzelfde.
  Namelijk de omgekeerde krankzinnige waanzin.
  Waarin ’n volk moet leven, waarbij iedereen bang is voor de ander en tegelijkertijd gedemoniseerd wordt door een vijand die sterker en sterker wordt…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: