Nieuw

Laat ze niet lopen

Het is de naam, of leus daar wil ik van af zijn, van een linkse actiegroep, die letterlijk meent wat daar staat. Die leus gebruiken ze onder andere bij demonstraties van Pegida. Rutger Groot Wassink brulde het in Amsterdam naar zijn in het zwart geklede horden, waarna de stenen door de lucht vlogen. Hij is daarvoor niet aangeklaagd of opgepakt, laat staan berecht, want hij is van GroenLinks en dan mag je kennelijk aanzetten tot geweld.

Ondertussen zijn we de rede voorbij en verliezen de oorlog. Het is al zeker een jaar bekend dat NGO’s als Artsen Zonder Grenzen illegaal mensen smokkelen naar Europa en geen overheid die ingrijpt. Frontex ligt er met eigen schepen pal naast en kijkt goedkeurend toe. Eerder communiceerden de Afrikaanse smokkelaars nog met de Italiaanse kustwacht waarna NGO’s de invasiërs uit het water hun bootjes oppikten, tegenwoordig slaan ze dat over en communiceren rechtstreeks met de ‘reddingsboten’ (steeds meer en steeds groter).

Een paar uur geleden was ik aan het koken en ik was iets vergeten in te kopen. Nou vermijd ik de supermarkt hier op de hoek meestal maar in dat soort gevallen wil ik er wel even snel heen. Ik stuiterde mijn drie trappen af en smeet de voordeur open en ik keek een verschrikt jochie in het gezicht. “Deed u de deur voor mij open, meneer?” Ik staar naar het kaartje dat op zijn jas gespeld zat (Artsen zonder Grenzen) en antwoord: “Zeker niet, je bedelt voor een criminele mensensmokkelorganisatie, in mijn ogen ben je een misdadiger, ik hoop dat je wegrot in een diepe kerker.” Ik liet het er verder bij want was op weg naar de supermarkt en mijn eten stond al op het vuur. Vorig jaar was er een zelfde soort situatie en toen heb ik ze botweg gesommeerd mijn straat te verlaten, en zonder gewelddadig te worden kan ik vrij overtuigend overkomen als ik daar zin in heb.

Waarom laten we hen eigenlijk nog lopen vraag ik me af. Dat moet toch met vreedzame middelen te stoppen zijn. Links vormt altijd menselijke ketens, organiseert blokkades en ‘sit-ins’. Waarom blokkeren we het gebouw van Vluchtelingewerk Nederland niet, waarom ketenen we ons niet vast aan het pand van Artsen zonder Grenzen. Er is een enorm scala aan linkse actiemiddelen dat we zo één op één kunnen kopiëren.

Doe mee met 8.226 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6515 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

2 Comments on Laat ze niet lopen

  1. Zo werd ik eens gebeld door een organisatie om geld in te zamelen voor Afghanistan…na een aardbeving toen…rond die mohammmmmmmmmmed cartoon tijd…ze stonden onze vlag te verbranden en dan geld vragen….dat mens aan de telefoon viel van dr stoel hahahaha

    Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: