Nieuw

Atheïst ter dood veroordeeld in Saoedi-Barbarije

Volgens berichten heeft Saoedi-Barbarije een man ter dood veroordeeld voor atheïsme.

De man, Ahmad Al-Shamri, verloor twee beroepszaken bij het Saoedische hooggerechtshof eerder deze week. Hij werd oorspronkelijk in 2014 gearresteerd en beschuldigd van atheïsme en gods allahlastering, waar op beide de doodstraf staat, nadat hij het bestaan van de terreurprofeet Mohammed ontkend had in video’s die hij op sociale media geplaatst had volgens The Independant, dat lokale media bronnen citeerde.

Al-Shamri is de laatste in een rij atheïsten die veroordeeld wordt door de Saoedi’s. In 2013 werd blogger Raif Badawi veroordeeld tot 1000 zweepslagen en 10 jaar gevangenis en een boete omdat hij islam beledigd had. Zijn advocaat werd ook veroordeeld, omdat hij volgens de Saoedi’s ‘buitenlandse organisaties tegen het land had opgezet’.

Badawi ontving zijn eerste 50 zweepslagen in 2015 wat tot een storm aan internationale protesten leidde.

Andere gevallen in het koninkrijk behelzen een Turkse man die ter dood veroordeeld werd omdat hij vloekte, een middelbare schoolleraar die veroordeeld werd tot 750 zweepslagen omdat hij Christendom en Judaïsme besproken had met zijn leerlingen, en een man uit Yemen die veroordeeld werd tot 21 jaar gevangenisstraf omdat hij islam op Facebook beledigd zou hebben.

Saoedi-Barbarije, waar de officiële religie de soennitische islam is, heeft een van de strengste blasfemiewetten in de wereld, volgens de United States Commission on International Religious Freedom. Het plaatst Saoedi-Barbarije in de hoogste rang op de lijst met landen met religieuze onvrijheid, een positie die het land sinds 2006 bekleedt.

In 2014 heeft Saoedi-Barbarije’s leider, King Abdullah, een koninklijk decreet uitgevaardigd dat atheïsten als terroristen bestempelt in een poging om onrust in het land de kop in te drukken. Het jaar daarop maakte de Verenigde Nazi’s Saoedi-Barbarije voorzitter van de mensenrechtenraad, wat tot woede leidde.

“Saoedi-Barbarije probeert iedereen op te sluiten en het zwijgen op te leggen die het niet eens is met de officiële lijn en het waagt kritiek te uiten of een individuele kijk heeft op zaken als politiek, religie en mensenrechten,” zei Sarah Leah Whitson, Middle East director at Human Rights Watch, in een recent rapport over het land.

Bron: Religion News Service >>

Doe mee met 8.221 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6501 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

7 Comments on Atheïst ter dood veroordeeld in Saoedi-Barbarije

 1. Tijl Uylenspiegel // april 28, 2017 om 00:49 //

  Dat land had allang een wereldwijde boycot moeten krijgen, olie? Drink het maar bij je ontbijt, er wordt wereldwijd genoeg olie gevonden dat we het zonder die van hun kunnen stellen en het is gelijk een mooie waarschuwing aan al die andere woestijnstaten. Geen olie-import of export, geen handel met ze drijven dan hebben ze binnen een maand niks meer te eten of te drinken. Rijk? Wat heb je daaraan als jouw dollars niet meer geaccepteerd worden? Helaas zijn er teveel die dik geld aan ze verdienen dus dat gaat niet gebeuren.

  Like

 2. Like

 3. skeeter // april 28, 2017 om 03:13 //

  Dat woestijn gat had allang ingepikt moeten wezen.

  Liked by 1 persoon

 4. polderboy // april 28, 2017 om 08:21 //

  “Tjonge, islamofobie en racisme tegen gediscrimineerde moslims worden daar stevig aangepakt. Gelukkig dat die fascisten, die onze multicultuur met islam bedreigen, bij de Saud geen kans krijgen!” peinst EU baas Timmermans bij het lezen van dit bericht, en hij concludeert: “Eigenlijk best logisch dat die Saud in de UN in zo veel commissies onze mensenrechten verdedigen.”

  Liked by 1 persoon

 5. Zelfs iemand die in zichzelf gelooft krijgt de doodstraf !

  Like

 6. Islam is toch vrede?
  Laat me niet lachen.

  Atheïsten zijn tenminste in staat om zelfstandig na te denken, dat kan men van gelovigen niet zeggen, met name moslims.

  Ben geboren atheist, zal altijd atheist blijven, heb de schurft aan religies.

  Zelfstandig nadenken wordt in S.A. beloond met de doodstraf.

  Per direct de handelsbetrekkingen met S.A. verbreken, had allang moeten gebeuren.

  S.A. komt op voor de mensenrechten. Hahahaha , ja dat zien we.

  Like

 7. Die hebben met hun oliedollars al zoveel macht dat enkel een atoombom op die zandbak nog
  uitkomst kan geven.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: