Nieuw

Iedere ‘vluchteling’ kost Duitsland 450.000 euro

Hans-Werner Sinn betwijfelt of de vluchtelingenstroom Duitsland economisch helpt. In plaats daarvan waarschuwt de Ifo-chef voor gigantische kosten voor de staat. Die moet het collectieve eigendom van de Duitsers beschermen – ook met hekken aan de grenzen.

Hans-Werner Sinn betwijfelt, dat de vluchtelingenstroom Duitsland zou kunnen helpen. Vooral vanwege hun geringe kwalificaties zullen de immigranten de staat eerder enorme sommen geld kosten, waarschuwt de afscheidnemende Ifo-Chef bij een toespraak in München.

De berekening van de Freiburgse financieel expert Bernd Raffelhüschen, die de kosten per ‘vluchteling op 450.000 euro berekend heeft, houdt Sinn nog voor optimistisch. Omdat Raffelhüschens uitkomsten alleen gelden als de asielzoekers net zo snel in de arbeidsmarkt kunnen integreren als vroegere immigranten.

Sinn maakt zich grote zorgen om [de toekomst van] de Duitse staat. Die is verantwoordelijk voor het beschermen van het collectieve eigendom, dat over vele generaties opgebouwd is. De politiek van de open grenzen negeert dat totaal. “Liberale en open samenlevingen kunnen alleen bestaan  met hekken en niet zonder”, zegt Sinn. Dat hebben velen in Duitsland niet begrepen.

Bron met filmpje: Focus >>

Hans-Werner Sinn (Brake, Bielefeld, 7 maart 1948) is een Duits econoom. Hij is president van het Duitse Ifo Instituut voor Economisch Onderzoek (Ifo staat hier voor “Information und Forschung”). Hij heeft meerdere boeken over vraagstukken uit de economische politiek geschreven.

 

Doe mee met 8.222 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6489 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: