Nieuw

Iedere ‘vluchteling’ kost Duitsland 450.000 euro

Hans-Werner Sinn betwijfelt of de vluchtelingenstroom Duitsland economisch helpt. In plaats daarvan waarschuwt de Ifo-chef voor gigantische kosten voor de staat. Die moet het collectieve eigendom van de Duitsers beschermen – ook met hekken aan de grenzen.

Hans-Werner Sinn betwijfelt, dat de vluchtelingenstroom Duitsland zou kunnen helpen. Vooral vanwege hun geringe kwalificaties zullen de immigranten de staat eerder enorme sommen geld kosten, waarschuwt de afscheidnemende Ifo-Chef bij een toespraak in München.

De berekening van de Freiburgse financieel expert Bernd Raffelhüschen, die de kosten per ‘vluchteling op 450.000 euro berekend heeft, houdt Sinn nog voor optimistisch. Omdat Raffelhüschens uitkomsten alleen gelden als de asielzoekers net zo snel in de arbeidsmarkt kunnen integreren als vroegere immigranten.

Sinn maakt zich grote zorgen om [de toekomst van] de Duitse staat. Die is verantwoordelijk voor het beschermen van het collectieve eigendom, dat over vele generaties opgebouwd is. De politiek van de open grenzen negeert dat totaal. “Liberale en open samenlevingen kunnen alleen bestaan  met hekken en niet zonder”, zegt Sinn. Dat hebben velen in Duitsland niet begrepen.

Bron met filmpje: Focus >>

Hans-Werner Sinn (Brake, Bielefeld, 7 maart 1948) is een Duits econoom. Hij is president van het Duitse Ifo Instituut voor Economisch Onderzoek (Ifo staat hier voor “Information und Forschung”). Hij heeft meerdere boeken over vraagstukken uit de economische politiek geschreven.

 

Doe mee met 7.520 andere volgers

About Fubar (4713 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: