Nieuw

Wat krijg je uit Groen en Blauw?

Weinig goeds blijkt. De milieu plannen van de eventuele nieuwe coalitie van VVD, CDA, D66 en last but not least GroenLinks zijn uitgelekt. Nederlanders hebben gekozen en nu zullen ze het weten ook!

Binnen acht jaar moet de verkoop van diesel en benzineauto’s verboden worden! U denkt dat ik het verzin? Was het maar zo!

Het door iedereen zo verfoeide rekeningrijden gaat er komen onder een andere naam, de wegenbelasting gaat omgebogen worden naar een prijs per gereden kilometer, hoe men dat gaat bepalen blijft nog even geheim, krijgen alle auto’s een ingebouwde chip zodat de RDW u kan volgen?

Keer op keer blijkt dat VVD en CDA bijna automatisch de kleur van hun coalitiepartner aannemen, de absurde plannen van met name GroenLinks en D66 krijgen dus gestalte niet gehinderd door enig realiteitsbegrip. Kolencentrales moeten worden gesloten hoewel daar gelukkig (nog) geen tijdslimiet bij wordt gegeven. Het voorlopig belangrijkste punt is dat de Nederlandse economie en samenleving duurzaam en klimaatneutraal moeten worden. (en de gewone burger mag het betalen)

Tijl is zo benieuwd hoe dat er in 2025 eruit gaat zien, worden tweedehands benzineauto’s duurder dan de nieuwe ‘groene’ auto’s? Het zou zomaar kunnen! Een beetje probleem wordt het nog om om alle windmolens te slalommen want ja als die allemaal gebouwd gaan worden dan wordt het knap vol in ons kleine landje. Oh ja ze kunnen op zee geplaatst worden, ik ben zo benieuwd hoe de scheepvaart dat allemaal zal kunnen blijven ontwijken. Bij mooi weer zal dat allemaal wel lukken maar het kan soms flink spoken op de Noordzee en als je dan met je mammoettanker tussen al die windmolenparken moet laveren kan het nog weleens spannend worden.

In feite komt het hierop neer; de Linkse partijen hebben de verkiezingen verloren en zien nu toch kans ons hun gedroomde ‘beleid‘ alsnog door de strot te duwen. Pinokkio en Snotneus aan het roer, dus het ergste valt te vrezen. De klimaat hysterici lopen straks de polonaise rond het Binnenhof terwijl Duyvendak lam gezopen in de hoek dubbel ligt van het lachen.

masked-ball-1176141_640

Een reageerder op Elsevier verwoordt het zo;

“Wat jullie misschien niet weten, weten de landelijke politici en de leiders van de milieubewegingen al enige tijd. Uit studies en berekeningen volgt dat met energie uit wind en zon slechts een klein deel van de wereldenergiebehoefte van de mensheid kan worden gedekt. Dat deel is zelfs zo klein dat de stijgende vraag naar energie op geen stukken na kan worden opgevangen met windmolens en zonne-cellen. Terwijl de wereldenergievraag door stijgende welvaart in de derde wereldlanden en door stijging van de wereldbevolking ondertussen snel toeneemt. Met een factor 2,5 tot 2050 en met (waarschijnlijk) een factor 4 in 2100. Omdat kernenergie wordt afgewezen, zal het gebruik van olie en gas (en mogelijk ook kolen) wereldwijd niet afnemen maar juist toenemen. Dus ook de hoeveelheid geloosde CO2 in de atmosfeer. Een geheim dat jullie niet mogen verder vertellen (sssst): de leiders achter de milieubewegingen geloven zelf helemaal niet in klimaatverandering. Maar zij worden zelf zoveel beter van de huidige klungelige CO2-beperkende maatregelen, dat zij gek zouden zijn als zij daarmee zouden stoppen. Die domme burgers blijven toch wel betalen. En de politici: zij hebben hun eigen geloof, het huidige spel levert hen meer aanzien en een zeker inkomen.”

We worden straks dus een soort Cuba aan de Noordzee met auto’s van dertig veertig jaar of ouder.

oldtimer-1202441_640

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.174 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

13 Comments on Wat krijg je uit Groen en Blauw?

 1. We zijn klaar, het milieu is gered. Hou maar op met je propaganda voor de Groene Khmer

  Dankzij CO2 :

  https://fubar.mobi/2015/09/03/we-zijn-klaar-het-milieu-is-gered-hou-maar-op-met-je-propaganda-voor-de-groene-khmer/

  Like

 2. skeeter // april 26, 2017 om 23:10 //

  Een breivik momentje zou Den Haag goed doen.

  Like

 3. Ha ha Tijl, bij je laatste foto van auto´s in Cuba moest ik ineens denken aan de jaren ´80 toen ik in het nieuwe West Einde ziekenhuis subhoofd was van de sterilisatieafdeling.
  We zaten op de 3e etage aan de achterkant van het ziekenhuis waar ook de hoofdingang is.
  We keken uit over de grote parking en een klein doodlopend straatje, daar zat/zit een restaurateur van oude MG´s, MGBT´s.
  Deze eigenaar haalde van heinde en verre deze oude Engelse sportwagentjes op, sloopte ze helemaal en van twee maakte hij er weer eentje die in de verkoop ging, ook verkocht hij onderdelen. Hij had door heel Nederland zijn klanten en was gekend.
  Dagelijks keek ik er op, naar zijn bezigheden en zijn bedrijfje. De frame´s lagen soms drie hoog buiten opgestapeld.
  Als zo´n karretje helemaal was opgebouwd dan rolde hij deze nog helemaal in blank metaal naar buiten, ging op een aanhanger naar de spuiter, zeg maar s´maandags en vrijdags kwam de wagen terug in knalrood of racegroen.
  Daarna begon de verdere afbouw en na twee weken stond er een oude nieuwe MG buiten blinkend te wachten op de eigenaar die de opdracht hiertoe gaf of aan een nieuwe eigenaar.
  Ik genoot er altijd van om deze man en zijn handarbeid te zien met een geweldig eindresultaat.
  Fijne dag Tijl.

  Like

 4. Tijl,

  Even een vraagje als keukenprins; wat ligt er onder die citroenen en kiwi’s ?

  Like

 5. Guardiacivil // april 26, 2017 om 23:41

  Ha ha Tijl, bij je laatste foto van auto´s in Cuba moest ik ineens denken aan de jaren ´80 toen ik in het nieuwe West Einde ziekenhuis subhoofd was van de sterilisatieafdeling.
  ———

  Waarom moet ik toch aan onze moslimbevolking denken bij het woord sterilisatieafdeling ?

  Like

 6. Was het maar waar dat het hier (verplicht) voor dienden.
  Maar het is een grote afdeling met drie of vier grote sterilisators, waar instrumenten gereinigd, verpakt en gesteriliseerd worden.

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel // april 27, 2017 om 12:38 //

  Fubar; een houten bord, en het zijn geen citroenen maar sinaasappelschijfjes…

  Guardia toen ik mijn Triumph had ging ik naar een garage op het Buitenom, die hoorde ook bij de weinigen die Engelse auto’s als MG, Jaguar en Triumph repareerde en onderhield. En zelfs hij werd zo nu en dan gestoord van de Engelse “techniek”. Die auto heeft aan reparaties ruimschoots meer dan de aanschafwaarde gekost! De mooiste klucht was toen ik mijn dynamo moest laten vervangen, de afspraak was dat ik hem rond twaalf uur kon ophalen, toen ik kwam waren ze nog druk bezig en de rest van de middag heb ik niks anders gezien dan dat mijn auto omhoog en omlaag getakeld werd, er was gewoon niet bij te komen, uiteindelijk hebben ze ten einde raad het hele motorblok los gemaakt en tien cm. opgetild. En dat allemaal om een lullige dynamo! Jaren later moest ik nog eens bij hem zijn voor een Triumph Stag van een vriend van mij en toen stond er een Jaguar E-type die helemaal uit elkaar lag. Ik keek er zo eens naar en zei toen in al mijn onschuld; “nou dat is ook geen reclame voor je zaak zo’n stuk schroot”. Hij ging zowat door het plafond! Het bleek een restauratieproject te zijn van iemand met teveel (zwart) geld, de kosten van de restauratie werden geschat op 50 à 75.000 gulden (ergens begin tachtiger jaren). Daar kocht je toen nog een huis voor!

  Like

 8. Ha, goeden dag Tijl, wat leuk dat je een liefhebber bent/was van die oude sportwagentjes. Ik ook. Ik lees graag Vrij, het kleine blaadje als bijlage van de zaterdag Telegraaf en daar staat altijd een restauratieprojekt van een of ander merk en zijn liefhebber in.
  Ik zelf ben altijd liefhebber van de Mazda mx5 geweest. Ik had er een in Nederland een witte met een hardtop, in België had ik een ziveren, en nu in Spanje heb ik juist een maand geleden mijn derde gekocht. Model 2004, speciale editie met zwart en rood leer als stoelbekleding en rode rijgdraad op het stuur en versnellingspook, interieur geen enkele slijtage plek. Van eerste eigenaar, in garage gestaan, opnieuw gespoten, en nieuwe vloerbedekking, gereviseerd met grote beurt met maar 65700 km op de teller. Ik heb er maar eur.6995 voor betaald. Voor de zekerheid gezien de leeftijd heb ik er een nieuwe distributie in laten zetten. De auto is als nieuw en zal mijn laatste zijn. Deze Japanse motoren zijn onverslijtbaar, heel betrouwbaar, zuinig, geen dure onderhoudskosten want de distributie, een pomp en nog iets vervangen kostte mij incl. arbeid maar 330 eur. bij de Mazda dealer.
  Van deze auto en mijn eigen leeftijd is het genieten en ik zal er zuinig op zijn, ik ga er ritten mee door Spanje maken om andere steden en gebieden te bezoeken. Ik vroeg mijn vrouw laatst, heb jij mijn Jacky Stuward pet gezien, een geruite met een pluche bol er boven op. Na lang zoeken kwam ie tevoorschijn. Deze (orginele) had ik ooit gekocht in een zaak die autoparts en houten sturen en nog veel meer verkopen in Scheveningen achter de boulevard. Zie mijn kleine foto.

  Like

 9. Tijl Uylenspiegel // april 27, 2017 om 22:23 //

  Hi hi, ik heb van de winter mijn eerste pet van mijn leven gekocht, een schipperspet natuurlijk! En om eerlijk te zijn; ik vind het niet alles, hij is behoorlijk warm dus dat spreekt mij wel aan maar als ik hem een paar uurtjes heb op gehad dan zit mijn haar voor geen meter, je ziet dan precies waar hij gezeten heeft! En dat kam of borstel je niet zomaar weer weg. Tegelijkertijd moet ik er zelf wel om lachen dat ik op mijn leeftijd kennelijk nog steeds behoorlijk ijdel ben…
  In vergelijking met alle andere petten was hij trouwens behoorlijk goedkoop, maar ja Tijl zou Tijl niet zijn als er geen speld op moest en daar werd ik pas echt nijdig om, de speld was al niet goedkoop maar de verzendkosten waren ronduit absurd. Maar ja het waren wel de beste die ik tegenkwam, uit venijn heb ik er toen maat twee besteld de kosten bleven hetzelfde en ik kan mezelf gerust stellen dat de gemiddelde prijs dan weer acceptabel was. Een mens(en Tijl zeker) blijft een raar fenomeen!)

  Like

 10. Pics or it didn’t happen !

  📷🚤

  📷🚤👨‍✈️

  Like

 11. Die Tijl en nog ijdel ook, nou dat ben ik ook op zijn tijd en dat mag vind ik.
  Als je nog iets nodig hebt, ik kan hier voor je kijken want hier is het stukken goedkoper, ik kocht een ander ruiten petje met wat leren riempjes voor maar 10 eur.
  En andere zaken zijn ook spotgoedkoop Tijl.
  Dus laat maar wat weten.

  Like

 12. Tijl Uylenspiegel // april 28, 2017 om 00:37 //

  Pics, ja dat zou ik best willen maar je hebt me nog steeds niet uitgelegd hoe ik een plaatje kan invoegen bij een reactie….

  Like

 13. Toch wel. Je moet gewoon even teruglezen op de redactie 😉

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s