Nieuw

Maandag 24 april 2017, Herdenkingsdag van de Armeense Genocide – Ban Ki-moon “Genocide? nee man is een Turkse volkssport!”


Volgens Ban Ki-moon van de United Nations mag de moord op ruim 1,5 miljoen Armeniërs, dit jaar precies 100 jaar geleden, geen genocide worden genoemd

VN

“Slachting van 1,5 miljoen Armeniërs is geen genocide”

Secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon verwierp de paus zijn categorisering van het slachten van 1,5 miljoen Armeniërs tijdens de Eerste Wereldoorlog als genocide.

1VN secretaris-generaal Ban Ki-moon (foto creator: Robert D. Ward) zei dat het afslachten van 1,5 miljoen Armeniërs tijdens de Eerste Wereldoorlog geen genocide was, maar eerder wat “wreedheden”. Dit melde het vreselijk griezelig mannetje als reactie op een verklaring van Jorge Mario Bergoglio wie? oké beter bekend als Paus Franciscus die de Armeense genocide de eerste genocide van de 20e eeuw noemde.

24 april 2015 is het exact 100 jaar geleden dat de Armeense genocide begon. Op die datum, pakte het Turks Ottomaanse Rijk ongeveer 250 Armeense leiders en intellectuelen op die ze beschuldigde van het ondersteunen van de Russische vijand in de Eerste Wereldoorlog De Turkse Ottomanen vermoorde de Armeense mannen van militaire leeftijd en stuurde de ouderen, vrouwen en kinderen op dodenmarsen door de Syrische woestijn. Geleerden schatten dat er tussen de 1.000.000 en 1.500.000 Armeniërs zijn omgekomen tijdens deze verschrikkingen.
.
De term “genocide” werd in 1943 bedacht door Raphael Lemkin, een Joodse vluchteling uit Polen, onder andere om de ervaring van de Armeniërs te beschrijven.
 .
In de aanloop naar het feit dat deze gruwelijkheden 100 jaar geleden zijn aangevangen hield  paus Franciscus een speciale mis ter nagedachtenis van de slachtoffers, waarin hij aandacht schonk aan “drie massale en ongekende tragedies” van de afgelopen eeuw. “De eerste, die algemeen wordt beschouwd als de eerste genocide van de 20e eeuw, is de genocide tegen het Armeense volk,” zei hij. “Bisschoppen en priesters, religieuze mannen en vrouwen, ouderen en zelfs weerloze kinderen en de zieken werden vermoord.” De andere twee tragedies waren volgens de Paus de Holocaust  en de stalinistische massamoorden. Israël zal de Holocaust herdenken op Jom Hashoah, die woensdagavond begint.
.
Turkije heeft uiteraard furieus gereageerd op de verklaring van de Paus en de ambassadeur stond gelijk stampvoetend bij het Vaticaan op de stoep voor “overleg”. De Turkse premier Ahmet Davutoglu zei dat “deze smarten slechts van een kant bekijken iets is dat de paus niet moet doen zeker niet met de autoriteit die hij bezit,” terwijl de minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu het beschreef als “ver van de juridische en historische werkelijkheid.” Ofwel de Turken ontkennen de Armeense genocide nog maar eens.
 .
De VN heeft de verklaring van de paus tegengesproken,  de paus zijn beschrijving van de massamoord als genocide komt de VN nu eenmaal niet zo goed uit. VN-woordvoerder Stephane Dujarric vertelde verslaggevers dat Ban Ki-moon nota heeft genomen van de opmerkingen van de paus, maar is zich bewust van “de gevoeligheden met betrekking tot de karakterisering van wat er is gebeurd.” Dujarric ziet niets in een op feite gebaseerd onderzoek naar de genocide, zo zegt hij: “Er zijn gesprekken geweest met de betrokken landen en gemeenschappen en ik denk dat het belangrijk is dat deze besprekingen voort worden gezet. ” “De VN gaat uit van de kracht van de internationale gemeenschap om dergelijke wreedheden in de toekomst te voorkomen”, voegde hij eraan toe.
 .
Het officiële standpunt van de staat Israël in deze is neutraal reageren en de Armeense genocide niet erkennen en niet ontkennen dit in het licht van gevoelige betrekkingen met Turkije en Azerbeidzjan Deze beslissing is voer voor veel discussie in Israël, met inbegrip van de veroordeling door president Reuven Rivlin hierover.
 .
Artikel vrij vertaald door Bolo  en afkomsig van World Israël Nieuws 
 .
bijlage : The Century Of Genocide Denial Tearing Turkey Apart

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2128 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

3 Comments on Maandag 24 april 2017, Herdenkingsdag van de Armeense Genocide – Ban Ki-moon “Genocide? nee man is een Turkse volkssport!”

 1. Freduardo // april 24, 2017 om 11:40 //

  Als we toch aan het herdenken gaan.
  Duizend dagen geleden werd de MH17 neergehaald en nog steeds is er geen spoor van bewijs wie dat hebben gedaan.
  De onderste steen mag blijkbaar kost wat kost niet boven komen.
  Hier een stuk van een Nederlander die het op Russia Insider heeft gepost.
  http://russia-insider.com/en/malaysia-airlines-flight-mh17-one-thousand-days-faking/ri19652
  Wellicht aanleiding om die discussie weer eens op te starten.
  Want dit mag niet vergeten worden.
  Net als de Armeense genocide dat niet mag.

  Like

 2. ieznogoedh // april 24, 2017 om 11:45 //

  Over genocide hoef je geen gesprekken te voeren. Die is gebeurd of die is niet gebeurd.
  Dat er sprake is van een Armeense genocide is wel duidelijk en daarmee zijn gesprekken dus volstrekt overbodig. Op lange turkse tenen moeten maar eens flink getrapt worden.

  Like

 3. Ban Ki Moon kijkt niet zo nauw al zou je anders verwachten met zulke ogen. Viespeuken zijn het. Iedereen weet dat het genocide is maar durven het niet te zeggen. Stel je voor dat Erdogan weer gaat dreigen. Wordt trouwens eens tijd dat die Ban oprot. En de hele VN trouwens.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Vandaag, maandag 24 april 2017, Herdenkingsdag van de Armeense Genocide – 100 jaar ontkenning : De Armeense genocide 1915 – 2015 – Zeepertje.com – Facts Fun & News on ISLAM, "The religion of peace"

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s