Nieuw

Macron en Le Pen tegenover elkaar in tweede ronde verkiezingen

Door: Tom Reijner

De jonge liberaal Emmanuel Macron (39) en Front National-leider Marine Le Pen(48) zijn door naar de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen. De twee kandidaten kregen de meeste stemmen tijdens de eerste ronde van de verkiezingen op zondag.

Dat blijkt uit een exitpoll die werd gepubliceerd door de Franse tv. Volgens de eerste officiële prognose na het sluiten van de stembureaus wint Macron de eerste ronde gewonnen met 23,7 procent van de stemmen. Le Pen is als tweede geëindigd. Zij schaart 21,7 procent van alle kiezers achter zich. De officiële uitslag volgt later. In andere prognoses liggen Macron en Le Pen dichter bij elkaar.

Lees verder:

http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2017/04/door-na-beslissende-ronde-franse-verkiezingen-496917/

Doe mee met 8.222 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4124 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

2 Comments on Macron en Le Pen tegenover elkaar in tweede ronde verkiezingen

 1. polderboy // april 24, 2017 om 08:13 //

  Verliezers hebben hun kiezers al opgeroepen om allemaal op Macron te stemmen.
  Hier een artikel over waar Macron op drijft:
  http://www.gq-magazine.co.uk/article/emmanuel-macron-policies

  Hij wil de wensdroom van de kapitaalmarkt bubbles verder najagen. Hij wil Tech start ups wiens aandelenkoers op de aandelenbeurs tot paradijselijke hoogte stijgen. En omdat hij dat nu mede via de overheid wil doen, betekent dat eigenlijk dat het risico nemen afgedekt gaat worden met overheidsgeld. Deze investment banker wil een risico verzekering van de overheid voor ondernemers, dat wanneer het fout gaat, zoals we tijdens de bankencrisis hebben gezien, de verliezen bij de overheid kunnen worden gedeclareerd. Niet de onderkant in de samenleving wordt er beter op, maar de bovenkant dus, en de middenklasse, voor zover deze meedelen in de beurswinsten. Maar de beurskoersen zijn al omhoog opgerekt, mede door de onnatuurlijk lage rentestanden.

  Verder wil hij niks nieuws. Paar miljard donderen in opleidingen, om dan 500.000 man aan het werk te helpen. Iets wat nu al, ook via de EU, gebeurt in achterstandsgebieden. Ik heb zelf gezien hoe dat gaat: geld komt via mistige omleiding via Brussel weer terug, waar men dan met nauwelijks controle en nauwelijks enige transparantie in gemeentes mensen iets aanbied, en het grootste deel van het geld bij de ambtenarij blijft hangen en daaraan gelieerde opleidingsbureaus. De administratie, management en andere overhead soupeert vaak 2/3 van de subsidie op. Alweer wordt de onderkant er niet beter op, maar in dit geval de ambtelijke middenklasse en het management kader.

  Natuurlijk is de goed ogende Jesuit en filosoof met de charmante babbel, die Rutte daarin kan evenaren, een welkome gast om aan te schuiven bij de EU en de Bildenberg, een soort van vrijmetselaars loge qua netwerk. Het zal weinig veranderen, en de onderkant zal er niet beter van worden: integendeel.

  Like

 2. Krijgen de Fransen hun eerste vrouwelijke president?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: