Nieuw

Jammer dat Sam van Rooy mij, Martien Pennings, niet noemt als het gaat om de verwantschap tussen islam en nazisme

“Dit wordt mijn favoriete stuk in het boek”, mailde eindredacteur Sam van Rooy me toen het boek nog moest uitkomen. Dat boek was “De islam: kritische essays over een politieke ideologie” dat in oktober 2010 verscheen. Dat was niet verwonderlijk dat Sam me zulks mailde, want mijn essay was, zoals later bleek, veruit het meest diepgravende en omvattende dat er in het boek zou komen . . . . . eh . . . . . níét zou komen.

Mijn opstel, getiteld “Nazisme, Islam, Israël: de islam is een nazisme avant, pendant et après la lettre”, probeerde in één greep de wezenlijke verwantschap tussen nazisme en islam aan te tonen en tegelijk de geschiedenis van Israël te beschrijven. Ik bewees dat los van de geschiedenis van het nazisme de islam geheel zelfstandig alle essentiële kenmerken met het nazisme deelt vanuit de eigen Midden-Oosterse traditie. En dat voorts vóór en tijdens de Tweede Wereldoorlog er tussen Hitler en de grootmoefti van Palestina, Amin al-Hoesseini een samenwerking op gang kwam om de Holocaust zo efficiënt mogelijk te laten verlopen en . . . . . . eenzelfde Holocaust in het Midden-Oosten te laten plaats vinden en zo mede de stichting van Israël te voorkomen.

Martien Pennings >>

Een of andere prominent die ook met zijn essay in het boek zou komen had bezwaar gemaakt tegen het opnemen van het essay van Martien. Martien vermoed dat het Afhsin Ellian is. Ik kan me wel in die veronderstelling vinden. Tik in ons zoekvak ‘Ellian‘ in, en u zult zien ik dat met regelmaat het nodige commentaar op Ellian heb.

Wim van Rooy schrijft in zijn boekbespreking van ‘Kwaad’ van Joost Niemöller het volgende:

Het maken van een onderscheid tussen – zeg maar – islam en salafisme, is een westerse Spielerei, want dat laatste vertegenwoordigt gewoon de zuivere islam en die blijft aantrekkelijk. Wie er niet aan toegeeft, doet dat ondanks de islam. Zou men nu durven te beweren dat Boualem Sansal niet weet waarover hij spreekt? Of zou ook Hamed Abdel-Samad verkeerd zijn met zijn kwalificatie van de islam als fascisme, of Abdel Wahab Meddeb met zijn uitspraak over ‘la maladie de l’islam’? Geen van die auteurs heeft het over radicalisme of extremisme of wahhabisme of salafisme. Ze hebben het gewoon over de islam. En al die boze Arabische vrouwen à la Wafa Sultan en Zineb El Rhazoui? Weten die het ook niet? Laten we die niet beter aan het woord?

En dát is precies wat Ellian altijd doet. De ene keer peutert hij radicalisme uit de islam, de andere keer wahabisme, dan weer jihadisme, en de laatste tijd salafisme.

Maar islam = islam.

Het is islam en niet islamisme.

Net zoals het nazisme is en niet nazismisme.

Doe mee met 8.227 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6498 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: