Nieuw

Steeds moeilijker optimistisch te blijven

Het zal iedereen weleens overkomen; niet alles in je leventje loopt zoals je het graag zou zien en gelijktijdig lijkt het wel alsof je overspoeld wordt door islamitische terreur en de uitwassen van de multiculturele waanzin waarin we terecht gekomen zijn.

Mij overkomt dat de laatste dagen/weken. Je zou denken dat alles went maar kennelijk is dat bij mij momenteel niet het geval. Heeft het te maken met de minder grote overwinning van de PVV, of met het feit dat het verlies van de VVD gevierd wordt als een overwinning? Het antwoord is; ook.

Het is de optelsom, asielzoekers die zich misdragen, groepen criminelen die in en uit wandelen om hun onbestrafte misdaden te plegen, moslims die her en der aanslagen plegen, groepen allochtone jongeren die zich ernstig misdragen en telkens weer die politici die alles proberen te nuanceren of te ontkennen.

Maatregelen lijken verder weg dan ooit. Men loopt te jubelen dat de economie aantrekt maar Jan met de Pet profiteert daar niet of nauwelijks van. Multinationals worden bedreigd door opkopers die weinig goeds van plan zijn met die bedrijven, in het gunstigste geval wordt de productie verplaatst naar lage lonen landen.

Tja probeer dan maar eens optimistisch te blijven. Mij lukt het nu eventjes niet meer. Ik hoop dat het van voorbij gaande aard is maar oplossingen lijken verder weg dan ooit. Gelijktijdig is het ook een beetje gek, ik haat de herfst en de winter en juist in het voorjaar als je merkt dat de dagen lengen en het zonnetje aan kracht aan het winnen is ben ik meestal nog net niet in een jubelstemming. En nu lukt het me niet.

In eigen land komt de PVV telkens weer met mogelijke oplossingen maar zelfs nu, nu ze uitgegroeid zijn tot tweede partij van het land worden ze straal genegeerd en weggezet als “het verkeerde populisme”. ( en geen journalist vraagt om een voorbeeld van “goed populisme”)

Natuurlijk het zal ermee te maken hebben dat ik ouder wordt en een betere tijd heb meegemaakt. Nee niet zozeer financieel want ondanks ons gemopper hebben we het nog steeds stukken beter dan vroeger. Nee het is de samenleving die steeds verder afglijdt, een keer toeteren in het verkeer, een keer per ongeluk tegen iemand aan botsen, alles kan aanleiding zijn voor agressie en/of een afschuwelijke scheldpartij.

Multicultureel blijkt steeds meer multicrimineel te zijn, een keertje kijken naar “Opsporing Verzocht” vertelt het verhaal.

Nee uw Tijl Uylenspiegel is momenteel niet het lachebekje dat hij lang geweest is en hij hoopt maar dat u het hem niet al te kwalijk neemt….

clown-1945554_640

En wie weet, misschien zijn er onder u zelfs mensen die er wel begrip voor hebben!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

20 Comments on Steeds moeilijker optimistisch te blijven

 1. Als de politie en leger het niet aan kunnen, moet de bevolking de aanzet maar geven.

  Like

 2. Liked by 1 persoon

 3. HetZalWelWeer // april 21, 2017 om 07:27 //

  Grappig, politici zijn allen bezig om zoveel mogelijk beveiliging om zich heen te krijgen, maar er is niets aan de hand volgens hun.

  Het volgende is ook grappig, alles voor de aandeelhouders, dat is ook bij de overheden zo, ik ben benieuwd naar de uitspraak die komen gaat, want dat is nl ook bepalend voor de strafmaat die onze overheden behoren te krijgen:

  http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/3139004/2017/04/21/Nieuwe-verdachte-opgepakt-in-aanslag-spelersbus-BVB-dader-wilde-aandelenkoers-beinvloeden.dhtml

  Like

 4. skeeter // april 21, 2017 om 07:33 //

  hopelijk puilen jullie kasten uit van wapens en ammo

  Like

 5. misschien wordt je hier vrolijk van tijl?
  ik in ieder geval wel.

  http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/binnenland/28027647/__Sexy_Nederlandse_pilote_wereldhit__.html

  Like

 6. Duchesne // april 21, 2017 om 09:07 //

  …niet meer optimistisch….nee nee nee ! Niet nodig, de zon gloort aan de horizon. Steeds meer mensen krijgen door wat er gebeurd, de policor pers valt constant door de mand, leugenachtige politici worden in de prive sfeer steeds meer geisoleerd, ik kan een a4 tje vullen met dingen die goed gaan, soit, het gaat goed Tyl !

  Like

 7. HetZalWelWeer // april 21, 2017 om 09:51 //

  Het gaat zeker goed, in Frankrijk is de bevolking al niet meer geschokt bij een aanslag.
  Dat was meer iets van de media maar dat terzijde.
  .
  De bevolkiing was wel geschokt toen Merkel de grenzen open deed en wisten wat ervan zou komen.

  Like

 8. http://www.telegraaf.nl/buitenland/28030158/___Drie_man_opgepakt_na_Parijs___.html

  Als ze er bij betrokken zijn, live voor tv executeren, weet de rest ook gelijk waar ze aan toe zijn.

  Een toffe moslim, is een dooie moslim!

  Like

 9. Horatius // april 21, 2017 om 11:46 //

  Goede en Slechte tijden wisselen elkaar nu eenmaal af, dat is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven.

  We leven nu in een tijd dat we min of meer gewend zijn geraakt aan terreuraanslagen, aan militante vluchtelingen die een dwingend beroep doen op onze gastvrijheid en tolerantie en de alsmaar stijgende invloed van de politieke Islam op onze naïeve samenleving.

  Politici en opiniemakers die kritische kanttekeningen maken over deze gang van zaken worden weggezet als populisten en onruststokers. Men moet zich maar zien aan te passen aan een snel veranderende samenleving die zeer divers is en als ‘uiterst verrijkend’ moet worden ervaren.

  Vooral de oudere generaties hebben hier moeite mee, want die zijn opgegroeid in een samenleving die overwegend blank was en waar de eerste gastarbeiders nog met een meewarige blik werden bekeken.

  Als ik nu op straat loop valt het mij steeds meer op dat ik bijna alleen maar vrouwen met hoofddoeken tegenkomt als het ultieme bewijs dat over enige decennia de autochtone bevolking nog slechts een marginale rol zal spelen. Men zal hooguit worden getolereerd en zich uiterst koest moeten houden.

  Komt men dan een groepje moslims tegen dan zal men proberen een straatje om te lopen of oogcontact uitdrukkelijk zien te vermijden, want een ongelovige zal dan vaak (nog meer dan nu!) het slachtoffer zijn van grof geweld, intimidatie, aanranding, beroving en andere religieus geïnspireerde extremiteiten.
  Men moet zich dan continu legitimeren aan de religieuze politie, vrouwen zonder hoofddoek worden op gepaste wijze afgevoerd en jonge mannen kunnen worden tewerkgesteld in het kader van de arbeidsinzet in het buitenland.

  Er is dan nog slechts één politieke partij toegestaan: namelijk de NIB (Nationaal Islamitische Beweging) en de Troonrede wordt dan voorgelezen door een Groot-Moefti.

  Verrek! Dit onheilsscenario bij ongewijzigd beleid lijkt verdacht veel op de vorige Bezetting van 1940-1945.

  Een zekere Winston Churchill waarschuwde bij herhaling voor de gevaren van het Nazisme.
  Hij werd toen weggezet als een zwartkijker en een oorlogsophitser.
  Nu worden realistische politici die waarschuwen voor de desastreuze gevolgen van de komst van steeds meer militante moslims naar Europa gedemoniseerd, buitengesloten en uitgescholden voor populist.

  Bij de bijna dagelijkse terreuraanslagen valt het steeds meer op dat de daders al enige tijd in de gaten werden gehouden door de Veiligheidsdiensten. Preventief opsluiten in kampementen is niet bespreekbaar voor de verantwoordelijke autoriteiten, want dat zou het ultieme gelijk bevestigen van de z.g. populisten met hun inhoudelijke bezwaren tegen de invasie van nog meer moslims naar de landen in West-Europa.

  Voor de gevolgen van deze slappe houding van wegkijken en bagatelliseren draait voornamelijk de autochtone bevolking op.
  Toch stemmen ze in ruime meerderheid wederom op partijen die vastbesloten zijn op de huidige koers door te varen.

  Voor de zoveelste maal; ieder volk krijgt de regering die het verdient.

  WIE NIET HOREN WIL, ZAL MOETEN VOELEN!

  Like

 10. Laat 1 ding duidelijk zijn,

  WE NEVER SURRENDER!!!

  Like

 11. Tijl Uylenspiegel // april 21, 2017 om 12:20 //

  Enige decennia” Horatius? Ik begin te geloven dat ze genoeg zullen blijken te hebben met 1. Over tien jaar zijn we een minderheid, in de Randstad is het al zo ver! Maar zoals ik al schreef dat is niet het enige dat me brengt tot mijn zwartgallige gedachten, het is de optelsom van alles bij elkaar.

  Like

 12. HetZalWelWeer // april 21, 2017 om 12:54 //

  Nou, nu wordt je echt niet vrolijk:

  http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2017/04/denk-wil-banden-met-erdogan-aanhalen-en-alleen-baudet-is-voor-495243/

  Tja dat krijg je als je geld aanneemt van erdogan, voor wat hoort wat.

  Like

 13. Greengo // april 21, 2017 om 14:04 //

  Tyl Uylenspiegel, ÁLLE begrip! Eén troost: de somberheid die we voelen, is alleen weggelegd voor hen die hoog sensitief en intelligent zijn. Helaas … Wanneer er iets als een ‘volgend leven’ is, ben ik dan graag een grote roofvogel en als alternatief een boom. In de tussentijd is het fijn om mensen om je heen te hebben die je steunen in de misère; door dik en dun. Samen de schouders eronder, de een soms ietsje meer dan de ander zodat de ander even rust kan nemen en daarna de rollen omdraaiend. Het gevoel er niet alleen voor te staan, maakt positieve energie los. Voor de rest … is het allemaal gewoon klote. Power !!!

  Like

 14. Greengo // april 21, 2017 om 14:13 //

  Om reden van somberheid en tegenslag verdient FENIXX ook álle lof en respect omdat ze tot op de dag van vandaag ‘schijnbaar onvermoeid’ doorgaat met de strijd ter ere van rechtvaardigheid. De auteurs hadden massaal de bijl erbij neer kunnen gooien om iets ‘leukers te gaan doen’. Daarom houd ik van jullie allemaal !!!

  Like

 15. yep respect voor fennix.

  Ga zo door jongens!

  Er moeten alternatieven blijven voor de lugenpresse

  Like

 16. Gek genoeg ben ik naarmate de spanningen oplopen enkel maar positiever. De ‘lont’ is er, het ‘kruidvat’ idem dito, het is wachten op de vonk. En die vonk zult u merken zal slechts minimaal zijn.
  Een ieder dient zich te realiseren dat er niet zoiets bestaat als een ‘nette oplossing’ om het islam probleem te tackelen. Overigens als U de geschiedenis kent van diezelfde islam dan heeft U gezien dat ‘nette oplossingen’ -om dit inmiddels pakweg 1400 jaar dooretterende islamitische probleem te elimineren- er simpelweg niet zijn. Er ook nooit zijn geweest. Dus ook niet in 21e eeuw!
  Dus wmb laat ’t maar gebeuren en wel zo snel mogelijk. Elke dag dat het langer duurt is er 1 teveel en weggegooid wat de oplossing alleen maar doet verergeren. Kortom wees strijdbaar en laat uw ‘comfort-zone’ even voor wat ‘ie is.
  En wellicht ten overvloede, de oplossing van het vraagstuk gaat niét komen van de veroorzakers hiervan lees; overheid en/of politiek,…. en er ook niet aan voorbij !

  Like

 17. Het punt is dat we zowel de emoties van de linkse kerk als de spiritualiteit van islam alleen met ratio op willen lossen. Wellicht moeten we dat eens op een andere manier aan moeten pakken.

  Like

 18. Like

 19. Het woekerende gezwel, dat west Europa dreigt te vernietigen.
  http://www.doorbraak.be/nl/nieuws/waarom-d%C3%A9-islam-niet-deugt

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s