Nieuw

PVV komt met een slecht doordacht plan om de dubbele nationaliteit op te heffen

Laat ik allereerst zeggen dat het plan nog niet helemaal duidelijk is, maar Elsevier en de Telegraaf melden:

De PVV werkt aan een voorstel om het hebben van een dubbele nationaliteit onmogelijk te maken. Fractieleider Geert Wilders heeft dat dinsdag aangekondigd. Volgens hem moet het worden verboden dat iemand twee paspoorten heeft. „Zolang je Turk bent moet je geen Nederlander kunnen worden.”

Ik kwam het tegen omdat ik keek wat Joost Niemöller getweet had en die vond het een goed plan:

De PVV kondigde vandaag aan te werken aan een voorstel om de dubbele nationaliteit af te schaffen.  Een goed plan. En een belangrijk plan. Mensen die in Nederland wonen dienen Nederlands te zijn. Die moeten niet formeel verbonden blijven aan hun landen van herkomst. Migranten moeten kiezen: Hier blijven en Nederlands worden, of terug gaan.

Er zit al een klein verschilletje tussen wat Wilders volgens de Telegraaf en Elsevier gezegd zou hebben en wat Joost Niemöller schrijft:

Wilders: „Zolang je Turk bent moet je geen Nederlander kunnen worden.”

Ik zeg: Een mohammedaan(se Turk) kan nooit Nederlander worden.

Niemöller: “Migranten moeten kiezen: Hier blijven en Nederlands worden, of terug gaan.”

Dat laatste vind ik een heel slecht plan. Met een beetje slechte wil kun je er in lezen dat iedere mohammedaan die naar Nederland komt en zijn paspoort ‘verliest’ Nederlander kan worden. Want de migrant moet, kan, mag, kiezen. Dat is helemaal niet aan de migrant, dat is aan ons. Het is een gunst die wij eventueel verlenen. Het is niet een recht, een keuzemenu waar de migrant de voor hem meest gunstige optie uit kan kiezen. Het is een gunst die wij kunnen verlenen als de migrant zich bijvoorbeeld zeer dienstbaar richting onze samenleving heeft opgesteld. Voorbeeld: een vriendin van mij kreeg op een dag onverwachts een Amerikaans paspoort, dat was omdat ze vijf jaar in het Amerikaanse leger gediend had. Die had haar paspoort wel ‘verdiend’.

 

Ik reageerde als volgt op het getweet en denk dat dat wel zo’n beetje de kern raakt:

En Bernadette de Wit reageert:

Geert Wilders zegt er zelf het volgende over:

Mohammedanen, of ze nou onder commando van Erdogan staan of eender welke sultan, zijn het probleem. Als dit voorstel slecht uitgewerkt wordt (los dat het partijkartel het sowieso niet zal accepteren), dan bestaat er de kans dat we zo meteen met een heel contingent mohammedanen  opgescheept zitten waar we helemaal nooit meer van af komen, omdat ze enkel nog een NL paspoort hebben.

Prio moet zijn om van alle mohammedanen hun NL paspoort in te nemen, en er zoveel mogelijk te remigreren.

Grenzen dicht en remigreren. Al het andere leidt af van waar het om gaat. En islam verbieden, maar de doelstellingen daarvan zijn toch al tegen de wet. Kwestie van het eindelijk eens in het strafbankje te plaatsen en te veroordelen.

Doe mee met 8.363 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7220 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

21 Comments on PVV komt met een slecht doordacht plan om de dubbele nationaliteit op te heffen

 1. Niks nieuws Fub.

  Doen ze al jaren.

  Alleen alle anderen partijen zijn tegen, das het hele eieren eten.

  Miss dat Forum Voor Democratie nu ook voor stemt.

  Maar ja blijft te weinig.

  Like

 2. polderboy // april 19, 2017 om 08:39 //

  Lees dat de VVD getoeter keihard wil gaan aanpakken, en vreugde files:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/28015403/__VVD__boete_voor__toeter-Turken___.html
  Beetje mosterd na de maaltijd, maar goed.
  Ik vindt dat muggen, niet allemaal, maar degenen die steken, gezift moeten worden van de goedwillende muggen. Daar moet een actieplan voor komen.

  Like

 3. bedonderde burger nr 16.000.001 // april 19, 2017 om 09:21 //

  Het wordt hoognodig tijd dat een andere wind in Europa gaat waaien. Europeanen dienen te bepalen wie er in hun landen mogen wonen en wie niet.
  Het moet afgelopen zijn dat immigranten, illegalen en geteisem dat uitmaken. Dit laatste is de omgekeerde wereld. En wat is er mis mee dat nieuwkomers eens beginnen met het tonen van respect voor onze bereidheid hen te accepteren en respect tonen voor onze maatschappij. Wat is er mis mee dat nieuwkomers begrijpen dat het een gunst is dat wij hen hier binnenlaten. Het is ons huis en wij bepalen wie wij in ons huis toelaten.
  Door laffe politici geldt op dit moment het omgekeerde en mogen wij blij zijn dat wij nog worden geaccepteerd. Maar voor hoelang nog? Wanneer komt de dag dat ze met hakmessen, bijlen, stokken en machetes de huizen langskomen om ons uit te roeien?
  Om ons te verjagen uit ons huis en land. Ons land waar onze voorouders geboren zijn.
  Van hun kant begrijpelijk als wij geen respect voor ons zelf hebben. We komen niet voor ons zelf op. We durven ons niet te verdedigen. Kinderen en vrouwen worden aangerand en verkracht zonder dat wij iets doen. De terreur zal op deze manier toenemen en uiteindelijk zullen we moeten kiezen. Willen we onze vrijheden behouden of buigen we slaafs ons hoofd. Zijn we zo laf dat we voor een leven in slavernij kiezen?

  Like

 4. Freduardo // april 19, 2017 om 09:36 //

  Goede uitleg Fubar.
  Helder.
  Ook voor Joost denk ik.

  Like

 5. Greengo // april 19, 2017 om 10:44 //

  Like

 6. Horatius // april 19, 2017 om 11:17 //

  Die dubbele nationaliteit is een probleem wat allang opgelost had moeten worden.

  Maar dan in de jaren 70 van de vorige eeuw, toen de Gezinshereniging in gang werd gezet o.l.v. de PvdA.

  Turken die in het land van herkomst hun militaire dienstplicht moeten vervullen (kan overigens worden afgekocht) en hier kunnen stemmen en ook stemgerechtigd blijven voor Turkije is natuurlijk vragen om moeilijkheden.

  Hun Turkse nationaliteit ontnemen is op papier wel een oplossing maar de grote vraag is of Turkije bereid is ze weer op te vangen. Want in feite zijn het natuurlijk een soort bezettingstroepen met als doel hier op de langere termijn ook de dienst uit te kunnen maken.

  Er schijnen hier ook nogal wat Turken te verblijven met alleen een Nederlands paspoort, die hebben dus blijkbaar voorgoed gekozen voor één nationaliteit. In principe niets mis mee, want die schijnen dus in een bepaalde mate geïntegreerd te zijn.

  Turken met een omvangrijk strafblad moeten sowieso hun Nederlandse nationaliteit worden ontnomen en dienen te worden uitgezet als Ongewenste Vreemdeling.
  Maar wederom is dan het probleem, hoe krijg je deze criminelen daadwerkelijk het land uit?

  Men slaagt er zelfs niet in om uitgeprocedeerde asielzoekers terug te laten keren naar de landen van herkomst.
  Alleen voor onbepaalde tijd in hechtenis nemen onder sobere omstandigheden kan een oplossing bieden, want niemand wil leven in een zeer onzekere situatie op alleen water en brood en zonder sociale media.

  Uiteindelijk gaan alle Turken terug naar hun vaderland, maar wel in een horizontale positie, namelijk als ze zijn overleden, want hier willen ze niet begraven worden.

  Een schrale troost…

  Like

 7. Turken (moslims algemeen!) mogen hun (ISLAMITISCH!) paspoort NOOIT opgeven. Staat al 1400 jaar in hun heilige “dwangboek” Koran! Mohammed: “Moslims die hun geloof verlaten …. DOOD HEN!” Aangezien de ISLAM in IS “DE STAAT” is moeten moslims hun originele paspoort levenslang behouden!
  “WIJ” (“onze z.g. “Volks” vertegenwoordigers”!) durven hen niet “iets” te onthouden als “Islam-demonstraten”! Zelfs kunnen de laffe Haagse wetgevers hen het “automatisch verkrijgen van ONS paspoort” niet verbieden op grond van een lidmaatschap op een Staatsgevaarlijke organisatie: “DE ISLAM”! Want dat durft LAF Den Haag niet aan!
  “ZIJ” vinden dat de ISLAM (NOG STEEDS!) een “vredelievende GODSDIENST” is!
  Terwijl de wereld erdoor “in brand staat”! DIT IS HUN z.g. “POLITIEKE CORRECTHEID”!
  Waardoor alleen “WIJ” als bevolking SLACHTOFFERS MOGEN WORDEN!
  “WIJ” zijn voor de Haagse Elite (en al hun stompzinnige aanhang!) NIET MEER WAARD DAN EEN WAXINELICHTJE EN EEN BOSJE BLOEMEN op straat, die nog uitsluitend door familie/vrienden zijn neergelegd (EN DE BTW IS BETAALD!)
  (NB: De nieuwe “Statushouders” (in Alphen a/d Rijn krijgen NB VAN ONS GELD + BTW een bos welkom bloemen! HOE “GEK” “discriminerend” KUN JE ZIJN/BLIJVEN ALS OVERHEID!)
  Hoe achterlijk naïef, dwaas stom het Nederlandse volk is/blijft(?) is wel weer gebleken met de laatste verkiezingen! ( Zie o.a. winst van GL met Marokkaan “Klaver”!)!

  Wat betreft “het MOETEN HEBBEN van dubbel paspoort” zou ik wettelijk stellen hen uit te sluitend van ONZE rechten in ONS Nederland zoals: Organiseren/meedoen met anti-Nederlandse publieke demonstraties, en/of politieke- en maatschappelijke activiteiten/invloeden.
  En dan niet een “taakstrafje” zoals D66 (vooringenomen) rechter Elianne Rens het zo (politiek-correct) “dramatisch voorstelt” ( DEED ZE OOK NIET IN PROCES TEGEN GEERT WILDERS!) MAAR GEWOON (rechteloos) UITZETTEN! (zonder het meenemen van goederen c.q uitkeringen!

  Al vaker gezegd: “Nederland is met zijn Haagse dictators en al die achterlijke Nederlanders+halve Nederlanders bezig hun eigen graf te graven, omdat ze TE LAF ZIJN (Lees “politiek-correct”) om ONZE wetten snel aan te passen OP DE BUITENLANDSE WETTEN, GEBRUIKEN EN RITUELEN DIE BUITENLANDERS MEEBRENGEN (EN ONS OP DRINGEN!) PUUR STRIJDIG ZIJN MET DIE VAN ONS!

  Wij hebben scheiding van Kerk ( NEE GELOOF!!) en Staat!
  Onze laffe politici (BEHALVE GEERT WILDERS!) durven nog steeds niet DE WETTEN VAN DE ISLAM incl. HUN KORAN EN SHARIA … wettelijk ongeldig/verboden en dus strafbaar te verklaren!
  WE ZIJN GEWOON EEN LAF VOLK DAT DAARMEE DOOR ZELF GEKOZEN LEIDERS OPENLIJK GESCHOFFERD EN GEDISCRIMINEERD KAN WORDEN TERWIJL DE INGEVOERDE BUITENLANDERS HIER STRAFFELOOS OP ONS MOGEN SPUGEN EN MOGEN EISEN DAT WIJ WEL RESPECT VOOR HEN MOETEN HEBBEN!
  Ergo, ONZE LEIDERS dwingen ons (DOOR HEN!) om hen in levensonderhoud TE BETALEN!
  “Wie is hier nu gek”?
  Ik heb PVV gestemd! ( Dat kunnen de VVD/CDA/D66/GL dictators in Den Haag nog net niet verbieden!)

  Ik beschouw iedereen die NIET afgelopen keer op de PVV gestemd heeft een gloeiende hekel heeft aan … zichzelf, zijn (klein)kinderen, familie, vrienden en vooral al die miljoenen autochtone Nederlanders, die WEL (met de PVV) de ISLAM verafschuwen en als een Staatsgevaarlijke- en voor ONS ALLEN levensgevaarlijke organisatie willen VERBIEDEN!

  Of wachten al die kortzichtige Nederlandse “gekken” weer net zo lang “TOT DE BOMMEN OP ROTTERDAM VALLEN”? (11 mei 1940)

  Like

 8. Greengo // april 19, 2017 om 14:51 //

  Mohammedanen blijven mohammedanen; met of zonder mohammedaans paspoort; met of zonder mohammedaanse kledij. De mohammedaanse sekte dient als sekte ontmanteld te worden, daarmee komen we verder.

  Like

 9. Probleem kan heel eenvoudig opgelost worden:
  Dubbele nationaliteit wordt totaal afgeschaft w.w.z. iedereen levert de NL in Nederland of de B in België in en kan deze opnieuw aanvragen op voorwaarde dat de originele vernietigd wordt. Eerst wordt er het hele dossier op nagekeken of het strafblad blanco is, of hij/zij kan voorzien in eigen onderhoud, of hij/zij een woning huren met eigen inkomen enz.
  Is alles correct dan kan de NL of de B nationaliteit bekomen worden mits afstand te doen van de islam want die perverse barbaarse smeerlapperij moet in onze landen verboden en verdreven worden gezien de gewelddadige achtergrond van die smeerlapperij, dus alle mosselketen tegen de grond en elke islamiet 24u op 24u in het oog houden, aan dat laatste willen wij met veel interesse meewerken want de politie kan dat niet alleen.
  Bye the way, iemand die binnen geraakt is “zonder papieren” omdat hij/zij die bewust verloren is om bepaalde zaken te verbergen, die vliegt er sowieso uit want die is illegaal en illegaliteit is verboden.
  Er geld aan spenderen is totaal over de schreef, dat moet stoppen want ons gezegde is en blijft:
  “Voor Wat Hoort Wat” en iemand die nooit heeft bijgedragen kan dus ook nooit iets vangen.

  Liked by 1 persoon

 10. Dubbele nationaliteit afschaffen in de betekenis van “het niet verlenen van een Nederlands paspoort / identiteit aan iedere willekeurige -niet westerse- zwerver die alhier de grens overstruikeld incl. de latere nakomelingen (een geit in een paardenstal geboren is tenslotte nog altijd een geit), dan kan ik het daar uiteraard volledig mee eens zijn.
  De dubbele nationaliteit afschaffen in de zin van dat iedere buitenlander zijn oorspronkelijke nationaliteit verliest (en daarvoor de Nederlandse in de plaats krijgt) is een buitengewoon slecht plan. Dit om de reden dat wanneer er op een goed moment “stront aan de knikker is” met dit soort lui, Nederland er niet lees; nooit meer van dit gespuis zal kunnen worden verlost.
  Daarnaast is ’t een van de vele aloude drogredenen om te veronderstellen dat door om het even iedere buitenlander een Nederlands paspoort in de maag te splitsen deze als vanzelf opgaat in de samenleving. Daarmee is inmiddels meer dan 40 jaar -negatieve- islamitische ervaring opgedaan.
  Integreren in een samenleving is cq dient een overtuiging te zijn. Een simpel ‘vodje’ in de vorm van een paspoort heeft daarmee in die zin dan ook niets van doen en is derhalve van nul en generlei waarde.

  Liked by 1 persoon

 11. Als je alle ontwikkelingen van de afgelopen tijd nog even terug ziet dan heeft de vooruit geschoven 5e colonne zijn voorbereidend werk goed gedaan.
  In de afgelopen 50 jaar is er door voorgaande regeringen alle medewerking verleend door wetswijzigingen door te voeren, migratiebeleid aan te passen, het andere ras steeds meer privileges te verlenen, moskeeën niets in de weg leggen.
  Toegestaan dat er geïnfiltreerd kon worden in alle openbare systemen politie en leger.
  Toegestaan dat er inzage was in allerlei systemen die Overheid en lokale Overheden hebben.
  Toestaan dat er een eigen partij kon worden opgericht.
  Toegestaan dat ondanks alle veiligheid dit hele systeem is gaan wankelen door inzage en misschien ook copiëren van systemen om dit via omwegen naar Turkije te sturen.
  Nee, de voorgaande regeringen zijn ook landverraders geweest zoals de huidige demissionaire
  regering het is.
  Als er nu niet hardhandig wordt ingegrepen door leger en politie om het Binnenhof te ontzetten van al die lui……..
  dan is Nederland voorgoed verloren en verandert de driekleur naar rood…….misschien wel zwart.

  Like

 12. Niemand haalt het in zijn hoofd om z,n zoon Adolf te noemen maar Recep of Mohamed is geen probleem

  Liked by 1 persoon

 13. MoslimMolen // april 19, 2017 om 22:41 //

  Wat is nou het logistieke probleem? Zilch!
  Koopvaardij pleurt het tuig met opblaaseend bij Birma overboord; hop in continent van afstamming.
  Problem solved.

  Like

 14. Tijl Uylenspiegel // april 19, 2017 om 23:27 //

  Ik hoor hem zeggen “en dus denk ik dat we af moeten van die dubbele loyaliteit en dus van die dubbele nationaliteit” hij zegt niet welke hij dan wil opheffen, de Nederlandse of de Turkse/Marokkaanse. Wij hebben geen zeggenschap om iemand zijn Turkse/Marokkaanse nationaliteit af te kúnnen nemen, wel om de Nederlandse af te nemen. Daarmee stel je ze dus voor de keus, je Nederlandse nationaliteit behouden (want die hadden we ze al gegeven) en je andere nationaliteit laten vervallen, of die niet laten vervallen en dan vervalt de Nederlandse nationaliteit. Ik zou het een goed plan vinden als dit wettelijk mogelijk zou zijn maar ik vrees dat hij misschien buiten het CDA geen medestanders zal kunnen vinden, wel een hoop tegenstanders. Denk aan Alexander P., Yasser K., Lodewijk A., Mark R.
  Waarom ik hun namen niet volledig schrijf? Dat mag niet bij verdachten van een misdaad.

  Like

 15. “Daarmee stel je ze dus voor de keus, je Nederlandse nationaliteit behouden (want die hadden we ze al gegeven) en je andere nationaliteit laten vervallen,”

  Dan heb je dus een probleem, Tijl. dan kun je ze nooit meer uitzetten. Met twee nationaliteiten kan er in de toekomst nog wel eens een wetje komen dat je de Nederlandse verliest bij misdaden of terreuractiviteiten.

  Dit voorstel is dus een loss.

  Like

 16. Tijl Uylenspiegel // april 20, 2017 om 02:48 //

  Oh maar ik bedoelde ook niet dat we geen probleem zouden hebben, integendeel, we hebben een joekel van een probleem; ze hebben namelijk die Nederlandse nationaliteit en ik denk dat het juridisch niet haalbaar is om ze die af te nemen. Daar kan ik zelfs als niet-jurist wel een paar redenen bij bedenken, dus juristen en rechters weten er nog veel meer. Maar als er een deel is dat de andere nationaliteit wil behouden dan zou er een kans zijn om die uit te zetten. Kijk dat ik wil, en dat vele anderen willen dat ze optieven wil niet zeggen dat dat kan, dat is wensdenken.

  Like

 17. Als er overeenstemming komt in de kamer dat twee nationaliteiten niet langer wenselijk is, en dat zou kunnen.

  Dan moet de PVV tegenstemmen als dat in zou houden dat de immigrant zelf mag kiezen. Het afschaffen/opgeven van de tweede nationaliteit is alleen wenselijk als dat betekent dat de NL nationaliteit op wordt gegeven.

  Like

 18. Grr, ik zoek statistiekjes van de wereldbevolking.

  Hoeveel moslims zijn er
  Hoeveel negers
  Hoeveel Chinezen
  etc

  en dan de hele hups in één mooi plaatje graag.

  Iemand ?

  Like

 19. Beste Fubar, onder wereldbevolking kun je alles vinden.
  Zo heb ik gelezen dat er ± 50.000.000 moslims/islamieten in Europa rondzwalpen dat is ± 10% van de Europese bevolking en dat is voor mij een enorme bedreiging.
  Stel dat 1% van die troep kwade plannen heeft dan wil dat zeggen dat er ± 500.000 ‘mogelijke’ terroristen rondzwalpen in onze straten.
  Beangstigend en een enorme bedreiging voor onze veiligheid en samenleving.
  Van de politieke “parasiterende” klasse moeten we niets verwachten, integendeel, ze halen er nog meer binnen kwestie van stemmetjes te vangen want dat tuig mag dadelijk aan alles deelnemen, ze mogen zelfs eigen partijen oprichten!!!!
  Wat moet er nog meer gebeuren voor de bom ontploft?

  Like

 20. Om realistisch te blijven…….Europa leeft op een tijdbom die elk moment kan afgaan!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: