Nieuw

Free speech as a way to “discover truth” because “objectivity” is a white supremacist myth

Students: Free Speech is for Bigots, College Must Apologize for Hosting ‘Fascist’ Heather Mac Donald

A group of students at Pomona College in California has published an open letter urging the outgoing college president to retract his commitment to free speech as a way to “discover truth” because “objectivity” is a white supremacist myth.

In the letter addressed to outgoing Pomona College President David Oxtoby, three self-identified black students slammed the president for claiming that the college is committed to freedom of speech and urged him to “take action” against journalists at the Claremont Independent, an on-campus newspaper.

The letter comes in response to April 7 email from President Oxtoby who said the college is committed to “the exercise of free speech and academic freedom” following the protests against distinguished academic and Black Lives Matter critic Heather Mac Donald at next door Claremont McKenna College (which is part of the same Claremont Colleges system as Pomona)  that led to the shutdown of the event.

“Protest has a legitimate and celebrated place on college campuses,” President Oxtoby wrote in the email. “What we cannot support is the act of preventing others from engaging with an invited speaker. Our mission is founded upon the discovery of truth, the collaborative development of knowledge and the betterment of society.”

The students, however, disagreed with the college’s position on free speech, saying free speech has been coopted by hegemonic powers.

Heatstreet >>

Doe mee met 8.259 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6834 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: