Nieuw

Zalig Pasen – de kerken in Aleppo worden herbouwd

Pasen is het belangrijkste feest van het Katholieke Christendom. Op Goede Vrijdag wordt Jezus gekruisigd. De reden dat de dag ‘Goed’ wordt genoemd; het goede verwijst niet naar de dood van Jezus, maar naar de verlossing van de zonden. Jezus neemt de zonden van de mensheid op zich en na drie dagen staat Jezus op uit de dood, de verrijzenis, de wederopstanding, Pasen. Op Goede Vrijdag herdenkt men zowel de verlossing van de zonden van de mens als de overwinning van Jezus op Satan.

Ik zal u er verder niet mee vermoeien. Bovendien zijn er, indien u geïnteresseerd bent, veel betrouwbaarder bronnen dan deze levenslange hardcore atheïst. Maar een minimale kennis van onze eigen Joods-Christelijke cultuur mogen we toch wel hebben. Als zelfs een van oorsprong katholieke krant als de Volkskrant Max Pam niet redigeert als die het plebs, dat kennelijk de Volkskrant leest, de les meent te moeten lezen en dan zelf Pasen verwart met Hemelvaart, dan gaat er iets niet goed.

Ik koos de headerfoto om de boodschap die de foto geeft (klik voor groter met jaartallen).

De wederopstanding, de kerk die herbouwd wordt. De overwinning op Het Kwaad. Aleppo was vanaf bijna het begin in de oorlog tegen Syrië (het is geen burgeroorlog maar een oorlog tegen, met buitenlandse huurlingen) het epicentrum van Al-Qaeda en hoe al die andere islamitische proxies van Saoedi-Barbarije, Qatar, Turkije en de Verenigde Staten en Nederland mogen heten.

God, ja voor één keer gebruik ik die exclamatie, vandaag, hoe hypocriet is het om de bommen op Al-Qaeda/ISIS in Aleppo ‘fout’ te noemen en de bommen op Al-Qaeda/ISIS in Mosul ‘goed’ ? Gaan er bij die laatste bommen geen onschuldige burgers dood ?

Dit is wederopstanding:

En besef:

Islam is nooit en nergens ter wereld verslagen zonder gewapende strijd.

De reconquista in Spanje duurde 700 jaar, het terugdringen van de moordzuchtige Turk uit Zuidoost-Europa net zo lang, en de Turken zijn weer aan een enorme opmars bezig, de Ottomaanse legers zijn in alle Noordwest-Europese landen comfortabel gestationeerd om op elk moment de oorlog te kunnen beginnen.

Ik zei laatst al dat ik me tot het Katholicisme ga bekeren. En dan lijkt Pasen me een mooie gelegenheid om dat te herhalen (als Reve het kon, en ik ben geen eens homo). Katholieken en Sikhs zijn tenslotte de enigen die islam ooit fatsoenlijk van repliek hebben gediend. En omdat Sikh worden me geen optie lijkt, en ik ook geen idee heb wat het inhoudt, kies ik voor het katholicisme. Bovendien vind ik Maria wel een lekker wijf en neemt de katholieke kerk toch iedereen aan.

Alle gekheid op een afgebroken paastakje, het gaat hierom:

Islam gaat niet vreedzaam weggaan.

Zonder strijd geen wederopstanding.

Die kerk in Aleppo kan alleen maar herbouwd worden omdat er een enorm pak bommen op de Al-Qaeda milities van Bert Koenders gesmeten is.

Geen vrede zonder oorlog.

In Aleppo konden de christenen dit jaar veiliger Kerst vieren dan in Berlijn. En dat is omdat er in Aleppo bommen op jihadi’s gegooid werden, terwijl ze in Berlijn uitgenodigd werden.

Bedenk goed met wie je je eitje deelt …

Doe mee met 8.366 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7219 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

3 Comments on Zalig Pasen – de kerken in Aleppo worden herbouwd

  1. Jaren geleden vroeg een TV-journalist aan een predikant wat te doen tegen de toenemende islamisering in ons land. “De prediking van Jezus Christus en dien gekruisigd”. Daar werd nogal lacherig op gereageerd in de studio, ook vanwege het archaische taalgebruik. Toch, wat had deze dominee gelijk. Het besef dat we onze eigen tradities en rituelen in ere moeten houden en praktisch beleven, wint gelukkig steeds meer terrein. Want met alleen de Mattheus Passion redt de westerse beschaving het niet.

    Like

  2. ondertussen gaan de bruiloften nog steeds door met schijt aan de hele wereld , lalalaat me raden
    http://www.telegraaf.nl/buitenland/28007404/__Bruiloftsstoet_blokkeert_snelweg__.html

    Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: