Nieuw

Het is onze schuld

Dat is wat telkens weer naar boven komt, het is onze schuld dat moslims ‘radicaliseren’, het is onze schuld dat allochtonen steeds verder criminaliseren, het is onze schuld dat moslims aanslagen plegen.

Een eigenaardige gedachtegang maar telkens weer komt dat naar boven, vanmorgen keek ik naar een korte documentaire van nota bene de NPO over een banlieue  in Frankrijk. Het wordt lang niet altijd zo direct gezegd maar aan het eind van het liedje komt het daar wel op neer. Jongeren worden achtergesteld en gediscrimineerd, ze kunnen geen stageplekken vinden en werk is al helemaal een illusie en dat komt door ons. Wij discrimineren. Wij zijn racistisch. Op geen enkel moment wordt er gesproken over waarom er gediscrimineerd wordt. De ogen naar binnen richten, je afvragen of daar wellicht reden toe gegeven is dat is not-done, nee eenvoudiger is het de beschuldigende vinger te wijzen naar anderen.

Tot mijn niet geringe verbazing was het in de docu niet de programmamaker die enigszins met die beschuldiging kwam maar de moslims die aan het woord kwamen, verbazing omdat dit bij mijn weten de eerste keer is dat zo’n programma van de NPO niet volop meegaat in die beschuldiging.

U dacht misschien dat het hier erg is met wijken die voor 90% of meer uit allochtonen bestaat? Nou think again, de beelden die van de banlieue Trappe worden getoond tonen aan dat we nog maar aan het begin staan, iemand die per ongeluk op het verkeerde moment in de docu valt zou denken dat het een film over een Arabische stad is! Een (allochtone) vrouw durft zelfs hardop te zeggen dat zij gediscrimineerd wordt omdat ze geen hoofddoek draagt, dat mensen niet alleen afkeurend naar haar kijken maar dat ze openlijk genegeerd wordt in winkels en op de markt.

D66_872

Er zijn ook beelden van twaalf jaar terug toen er “rellen” uitbraken waarbij een compleet busstation met maar liefst 22 bussen en tientallen auto’s in vlammen opgingen. fireman-100722_1280Geen van al die moslims die zich afvraagt hoe het in de door hun zo bejubelde islamitische landen met hun zou zijn vergaan. Zouden ze misschien denken dat er Arabische landen bestaan die bereid zijn je een uitkering te geven als je geen werk hebt? Van enige dankbaarheid ervoor dat ze dat hier wel krijgen is in ieder geval niets te merken, dat dit wellicht een reden zou kunnen zijn dat jongeren niet bepaald fanatiek op zoek zijn naar werk? Het komt niet eens in ze op! Welnee, ze zijn alleen maar slachtoffer. Dat middenstanders wel twee of drie keer nadenken voordat ze een allochtoon in dienst nemen ligt aan het racisme, niet één die beseft dat het weleens te maken zou kunnen hebben met een belabberde instelling.

Nee hoor, alles is terug te voeren op slechte behuizing en de te karige uitkering, ze krijgen dit niet ze krijgen dat niet en geen hond die zich realiseert dat ze in de door hun zo bejubelde islamitische landen ze helemaal niets zouden krijgen en dat ze daar van de honger geen ontlasting zouden hebben.

Bij het huisbezoek aan Abdel, een geradicaliseerde moslim blijkt dat hij 80% (??) van zijn werk is kwijtgeraakt nadat hij radicaliseerde blijkt dat hij er toch aardig warmpjes bij zit, aan de inrichting zou je niet zien dat hij niet of nauwelijks werkt, ook zijn uiterlijk verraad dat hij qua voeding niks tekort komt.desk-699095_1280

En dat allemaal met 1 dag per week werken?

Afijn ik zou nog wel even door kunnen gaan maar misschien is het makkelijker als u zelf het filmpje even bekijkt, het kost u nog geen 14 minuten dus dat mag het probleem niet zijn tijdens de Paasdagen, toch?

http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2168463-invloed-islam-groeit-in-de-franse-voorsteden.html?title=invloed-islam-groeit-in-de-franse-voorsteden

Doe mee met 8.059 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (466 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

11 Comments on Het is onze schuld

 1. Wat moet je hier tegen doen? Ik weet het wel, maar kan dat niet zeggen.

  Like

 2. Het is inderdaad onze schuld dat we inderdaad 60 jaar geleden zijn begonnen met het importeren van goedkope gastarbeiders. Dit werd met name gepromoot door de VVD omdat onze eigen arbeiders steeds meer eisen begonnen of gewoon te lui waren en liever gemakkelijke uitkeringen gingen trekken. En de coalitie van PvdA/VVD was indertijd te lamlendig om het eigen volk tot de orde te roepen!

  Like

 3. De gevolgen van het Amerikaanse project “Verenigd Europa” en de doelstellingen erachter…

  George C. Marshall (Jawel, meneer Marshallplan); “In feite is dit plan is een koopje: Amerikaanse financiële en economische bijstand in ruil voor politieke concessies in Europa.”

  Like

 4. Wim Vreeswijk // april 16, 2017 om 17:29

  Het is inderdaad onze schuld dat we inderdaad 60 jaar geleden zijn begonnen met het importeren van goedkope gastarbeiders. Dit werd met name gepromoot door de VVD omdat onze eigen arbeiders steeds meer eisen begonnen of gewoon te lui waren
  ———————

  Of misschien wilden die arbeiders gewoon meedelen in de toenemende welvaart en waren de werkgevers te gierig.

  Het is maar van welke kant je het wilt bekijken 😉

  Like

 5. Mevrouw Nanninga, die zelf PvdA VVD D66 CDA GL en de rest stemt door NIET te stemmen (just saying):

  Terugkijken – Als zelfs Nieuwsuur de islamisering te ver gaat, beklemmende banlieuebeelden
  http://media.tpo.nl/2017/04/16/terugkijken-als-zelfs-nieuwsuur-de-islamisering-te-ver-gaat-beklemmende-banlieuebeelden/

  Like

 6. Wim Vreeswijk // april 16, 2017 om 17:29 //
  Laat u toch niets wijsmaken Wim.
  Precies 60 jaar geleden, 25 maart 1957, hebben zes Europese landen in Rome – Duitsland, Frankrijk, Italië, België, Nederland en Luxemburg – een overeenkomst getekend over de opheffing van alle belemmeringen voor het vrije verkeer van personen, goederen, diensten en kapitaal : de Europese Economische Gemeenschap (EEG), of ‘gemeenschappelijke markt’. Dit was het begin van de Europese integratie.
  Denkt u nu werkelijk dat de georganiseerde toestroom van gastarbeiders naar deze landen iets vrijblijvends was? Omdat ons Hollands volkje te lui was?
  Bijzonder dat het volkje van alle EEG landen een toestroom van ongeschoolde gastarbeiders kreeg en ook nog gezinshereniging te verwerken kreeg.

  Like

 7. Het Amerikaanse project “verenigd Europa” was een transformatie van de Oude Wereld in een semi-kolonie van de Nieuwe Wereld.
  Voor een lange tijd hadden historici slechts indirect bewijs van een dergelijke beschuldiging.
  Echter, in 2000-2001 zijn er in de Verenigde Staten documenten vrijgegeven uit het Nationaal Archief van de eerste jaren na de oorlog. Ze onthullen de directe betrokkenheid van de Amerikaanse inlichtingendiensten in de ontwikkeling en uitvoering van het project “Verenigd Europa” in 50-60s.

  Natuurlijk, bij de viering in Rome, gehouden 25 maart 2017, werden de sappige details over de geschiedenis van de Europese Unie verzwegen. Maar het bewijst dat ten minste één van de doelstellingen van het project gehaald is: het vasteland van Europa is echt een semi-kolonie van Amerika geworden en wordt vanuit Washington met ijzeren vuist geregeerd.
  Neen, de multi-culti-droom is niet iets vrijblijvends…

  Like

 8. Sodeju. Ik dacht dat filmpje van Nieuwsuur even voor je in je stukje te zetten, is mijn internet weer zo traag als een afgewezen asielzoeker en duurde het bijna 1.5 uur.

  Like

 9. skeeter // april 16, 2017 om 22:21 //

  Je staat op de black list Fub, je internet wordt actief geblokkeerd.

  Like

 10. polderboy // april 16, 2017 om 22:36 //

  De NPO had ook hier in de Schilderswijk of Amsterdam Nieuw West kunnen filmen. Probleem is natuurlijk dat dat niet kan. Dat zou betekenen dat ze de PVV gelijk moeten geven.

  Verder is er weinig aan te merken op het filmpje, behalve zonde dat het vakantie uitje van de staatsambtenaren weer door ons belastinggeld betaald wordt.

  De boodschap sprak de filosofie leraar: “Het (islam) is geen religie, het is een identiteit, en daar maak ik me zorgen over.”
  Waarom zou ik me zorgen moeten maken over een religie, met een identiteit als christen, of boeddhist, of hindoe?
  Misschien bedoelt hij “het is een ideologie”, en zijn zorgen heeft hij, omdat het een “gewelddadige ideologie” is met veel “verwarde” mannen en vrouwen?

  Als PVV tokkie ben ik natuurlijk absoluut te dom om zoiets ook maar te kunnen beseffen, en ik neem aan dat we nog veel vakantie tripjes van de NPO kunnen verwachten, ver weg, door ons betaald, om daar achter te komen, gedurende de jaren.
  Nou geniet er maar van NPO: als ik de baas hier ben, in een volgend leven, zoals jullie staatsambtenaren, met jullie eeuwige arrogante gelijk, dan doe ik het de volgende keer ook zo: parasiteren, uitvreten, wegkijken en de tyfus met de rest.

  Like

 11. Tijl Uylenspiegel // april 16, 2017 om 22:53 //

  Ja dankjewel Fubar, ik was eigenlijk verbaasd dat bij het geven van de link niet gelijk het filmpje zichtbaar werd, normaal gesproken werkt dat wel met een link naar YouTube in een reactie dus ik verwachtte dat dit nu ook zo zou werken. Niet dus! Maar gelukkig hebben we jou nog om dat te corrigeren, sorry als het je veel werk heeft gekost.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: