Nieuw

De herinrichting van de Sarphatistraat is faaantaaastisch geworden

Zo, dat mag ook wel eens gezegd worden. Altijd loop ik te mekkeren – terecht – op die gemeente van me. Maar de Sarphatistraat is mooi geworden moet ik toegeven.

Sorry, even lokaal nieuws.

Vroeger woonde ik helemaal rechts op de kaart hieronder, in de Blankenstraat (jawel), bij 1. Tegenwoordig net links naast de kaart, bij 2. Die zwarte streep is de Sarphatistraat. U zult begrijpen dat ik de nodige kilometers heb afgelegd op die straat en dus enig recht van spreken heb.

Nou zit mijn tandarts nog in mijn oude buurt omdat ik nooit van tandarts gewisseld ben en hij wil me graag twee keer per jaar zien (ik ga een keer per jaar want mijn gebit is toch onverwoestbaar). Daarom zag ik vorige week pas voor het eerst dat het wegdek aangepast was. De headerfoto, streetview, is van augustus 2016. Dat geeft al aan dat ik die straat mijd als de pest. En dat is vanwege het wegdek. De Sarphatistraat heeft al 25 jaar het meest belabberde wegdek van alle straten in Amsterdam. Boomstronken wisselden af met kuilen, waarvan sommigen met lukrake bakstenen enigszins opgevuld waren om het fietscomfort nog verder te verzieken. Ik keek eigenlijk op streetview om de staat van het wegdek te illustreren, maar dat is dus zo snel mogelijk aangepast.

Ik was zowaar positief verbaasd toen ik vorige week de Sarphatistraat in fietste, het was één groot fietspad geworden, mijn nieren klotsten niet meer tot in mijn keel, en mijn wervels stuiterden niet meer tegen elkaar (behalve dan die twee waar geen tussenwervelschijf meer tussen zit, maar dat is een te lang verhaal). En, er konden ook nog auto’s op het fietspad. Kijk maar:

Ik zou u hier niet mee lastig gevallen hebben, ik was het eigenlijk al weer vergeten, als niet een of andere zwetser in het lokale sufferdje zich af moest vragen welk probleem hier nou mee verholpen werd.

Als regelmatige fietser tussen ­Muiderpoort en Haarlemmerpoort was ik erg verbaasd over de ‘fietsvriendelijke’ herinrichting van de Sarphatistraat, waarbij auto’s gasten op een fietsersfeestje zouden zijn geworden. Welk probleem wordt daardoor opgelost? Zo druk was en is het daar niet, en bij de oude inrichting was voor fietsers heus ruimte en overzicht genoeg.

Het probleem was, Peter Sluiter, dat ik me ongeveer zó voelde als ik weer eens over de Sarphatistraat gefietst had:

Doe mee met 8.336 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7116 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

7 Comments on De herinrichting van de Sarphatistraat is faaantaaastisch geworden

 1. Dat deurtje rechts op de headerfoto, daar volgde ik dus antropologie, in het Nescio-gebouw. (ik had het stukje Sarphatistraat niet helemaal per ongeluk gekozen … )

  Like

 2. Sarphatistraat moest je vroeger naartoe voor je dienst(plicht) keuring .
  Geloof me ze hebben nog nooit zo een dikke midelvinger gezien lmao.
  Ik zou best nog wel eens mn vragenlijst willen zien die ik toen ingevuld heb ik denk dat ik nu nog kompleet in een deuk zou liggen van mn antwoorden lol.
  Overigens wie waren het eerste het land uit in de oorlog 40/45 zeker even vergeten ? en dan mij verplichten ? hahahahahahahaha grapjassen .
  Liever een Jan lul dan een Jan soldaat

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // april 17, 2017 om 00:35 //

  Ja ja problemen met wegen vanuit het perspectief van een fietser, dan komt het écht nooit meer goed, den Uyl wilde voor elke arbeider een auto, nou hebben we die en is er nergens meer ruimte voor en kom je overal in de file terecht! Eerlijk gezegd weet ik niet hoe het in Amsterdam is, van Rotterdam en Den Haag wat beter en het is een drama. Alle brede doorgaande wegen zijn versmald tot 1 rijbaan en de godganse dag is het zo druk dat je of in de file staat of dat het zo druk is dat je nog net niet in de file staat. Neem daarbij alle rotondes verkeersdrempels en onnodige chicane’s en het beeld wordt al wat duidelijker, en dat allemaal om de snelheid er een beetje uit te halen. Nee laat die verkeerskundigen maar schuiven!

  Like

 4. skeeter // april 17, 2017 om 00:40 //

  @ hslot4
  Jezus, nou je het zegt, de fucking keuring.

  Like

 5. Je mag er gewoon rijden hoor, Tijl.

  De verkeersdrempels zijn juist weggehaald, de kuilen zijn weg, de bakstenen zijn weg, de boomstronken zijn weg. Je rijdt alleen wel op het fietspad en die fietsers gaan heus wel aan de kant voor je.

  Het is en was voor auto’s nooit een belangrijke doorgaande verbinding, het rechterdeel, na de knik, aan de kant van de 1, is sowieso al eenrichtingsverkeer.

  Ik ben het met je eens dat verkeerskundigen over het algemeen idioten zijn, ik zou elke dag wel een stukje kunnen schrijven over een situatie in Amsterdam waar ze de boel verkeerd aan hebben gepakt.

  In dit geval heb ik me al jaren lopen afvragen waarom deze straat nooit eens aangepakt werd, ik fietste daadwerkelijk om, om maar niet over de sarphatistraat te hoeven. Al deed ik dat niet de 8 jaar dat ik een bootverhuurbedrijf had, mijn boot lag precies aan het einde van die rechterknik in dat brede water (de Nieuwe Vaart), want het is wel de kortste weg van mijn huis (2) naar.

  Ik heb serieus een aantal maal op het punt gestaan te mailen naar de gemeente (het is dat ik weet dat het nutteloos is) waarom ze bepaalde straten voor de vijfde keer op de schop namen en deze al 25 jaar lieten.

  Ze hebben trouwens een ding over het hoofd gezien, en dat zijn die bomen, die binnen 2 jaar met hun wortels het wegdek weer verziekt hebben. Als ze die gekapt hadden en er plastic kunstbomen neer gezet zouden hebben, zou dat probleem ook opgelost zijn 😉

  Like

 6. Holiday // april 17, 2017 om 14:19 //

  Dan zat die tandarts waarschijnlijk in de Conradstraat, daar ben ik geboren en getogen.

  Like

 7. Czaar Peter.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: