Nieuw

Huffington Post: Is het tijd om witte mannen hun stemrecht af te pakken ?

De herverdeling van ’s werelds welvaart duurt veel te lang, en het is niet alleen Zuid-Afrika waar witte mannen een disproportioneel deel van de welvaart bezitten.

Sommige van de grootste tegenslagen voor de progressieve zaak in het afgelopen jaar waren te wijten aan het stemgedrag van de witte man. Als witte mannen niet zouden mogen stemmen, is het onwaarschijnlijk dat Groot-Brittannië de Europese Unie zou verlaten, en zou Donald Trump nu waarschijnlijk niet de president van de Verenigde Staten zijn, en zou de ‘Democratische Alliantie’ nu waarschijnlijk niet de vier grootste steden van Zuid-Afrika besturen.
.
Als witte mannen niet langer zouden mogen stemmen, zou dat de progressieve zaak goed doen. Het is niet nodig witte mannen voor eeuwig het stemrecht te ontnemen -als ze zo’n twintig jaar niet zouden mogen stemmen (minder dan één generatie) zou dat al voor een enorme afname zorgen van de invloed van de reactionaire en neo-liberale ideologie in de wereld. De invloed van roekeloze witte mannen was één van de voornaamste oorzaken die leidde tot de Grote Depressie die in 2008 begon. Dit zou ook een klap uitdelen aan de giftige witte mannelijkheid, wat al lang nodig is.
.
Op hetzelfde moment, zou het ontzeggen van het stemrecht aan witte mannen, kunnen bijdragen aan een herverdeling van de globale bezittingen aan hun rechtmatige eigenaren. Want uiteindelijk, hebben witte mannen gebruik gemaakt van opgelegde Westerse juridische systemen aan de wereld om het moderne kapitalisme te versterken. Een periode van twintig jaar zonder witte mannen in de parlementen van deze wereld en stemhokjes, zal het mogelijk maken om wetgeving aan te nemen die er voor zorgt dat de welvaart op de wereld rechtvaardiger verdeeld wordt. Het geweld van witte mannelijke welvaart en inkomensongelijkheid zal tot het verleden behoren.
.
De herverdeling van ’s werelds welvaart duurt al veel te lang, en het is niet alleen Zuid-Afrika waar witte mannen een disproportioneel deel van de welvaart bezitten. Terwijl in Zuid-Afrika 90 procent van het land in handen is van blanken (en het is veilig om aan te nemen dat dat voornamelijk mannen zijn), te samen met 97 procent van de beurs van Johannesburg, is dit ook de norm in de rest van de wereld. Namibië heeft gelijksoortige statistieken met betrekking tot verdeling van landbezit en men kan aannemen dat dat ook voor andere bezittingen geldt. Oxfam noteert dat acht mannen evenveel bezitten als de armste 50% van de wereldbevolking. In de Verenigde Staten heeft tien procent van de bevolking (bijna allemaal wit) 90 procent van alle bezittingen – het is waarschijnlijk dat deze bezittingen grotendeels in handen zijn van mannen. Ook al zijn statistieken per ras moeilijk te vinden voor andere delen van de wereld, is het zeer waarschijnlijk dat de meerderheid van alle welvaart op de wereld in handen is van blanke mannen, terwijl ze nog geen tien procent van de wereldbevolking uitmaken (dat is omdat we langzaam uitgeroeid worden, Fub).
.
Het is duidelijk dat deze gewelddadige status quo niet zal veranderen zonder strijd, en de enige manier om dat te doen zal zijn door de gedwongen onteigening van deze bezittingen en ze gelijkelijk te verdelen over hen die ze nodig hebben. Dit maakt de wereld niet alleen een meer rechtvaardige plek, maar draagt ook bij aan de afbetaling van de schuld die witte mannen hebben aan de wereld. De afgelopen 500 jaar zijn kolonialisme, slavernij, en verschillende agressie oorlogen en genocides te wijten aan de daden van de witte man. Hun bezittingen herverdelen is een begin van het afbetalen van de historische schuld die zij hebben aan de samenleving.
.
Het is geen verrassing dat liberalisme – en zijn ideologische uitlopers conservatisme en libertarisme- de meest populaire ideologieën zijn onder witte mannen. Deze ideologieën met hun focus op het individu en individuele verantwoordelijkheid, meer dan groeps affiliatie, staan witte mannen toe om hun schuld aan de samenleving te negeren, en om niet toe te hoeven geven dat het merendeel van hun bezittingen, welvaart en privileges afkomstig zijn van diefstal en geweld.
.

Het is tijd om de controle over de wereld terug te veroveren op de witte man, en de eerste stap daartoe zal het tijdelijk opschorten van hun stemrecht zijn.

Sommigen zullen argumenteren dat dit niet eerlijk is. Laten we duidelijk zijn, het mag dan oneerlijk zijn, maar een moratorium op het stemrecht voor witte mannen voor een periode van 20 of 30 jaar is een kleine prijs om te betalen voor al het onrecht dat witte mannen anderen hebben aangedaan, vooral aan hen in lichamen die als zwart of vrouwelijk geïdentificeerd worden. Als toevoeging, zouden witte mannen niet ook van hun andere rechten ontdaan moeten worden, en het ontzeggen van hun stemrecht zou slechts tijdelijk van aard moeten zijn, terwijl de wereld de misstanden uit het verleden rechtzet.

Het stopzetten van het stemrecht voor witte mannen, samen met het invoeren van wetgeving gedurende deze periode om hun bezittingen te herverdelen, zal ook, tot op zekere hoogte, gelden als schadeloosstelling voor slavernij, kolonialisme, en apartheid, waar de wereld om schreeuwt dat het betaald wordt.

Zoals we onlangs zagen na de woordenwisseling tussen een witte man en Lebohang Mabuya in een restaurant in Johannesburg, geloven witte mannen nog steeds dat zij aan de macht zijn, en dat mensen die niet wit of man zijn (in het bijzonder mensen die als vrouw of zwart identificeren) moeten buigen voor al hun grillen. Er zijn vele andere voorbeelden van geweld door kwade witte mannen in Zuid-Afrika en daarbuiten, vaak tegen zwarte lichamen (de terroristische daden van Dylann Roof in de Verenigde Staten is slechts een van de vele voorbeelden). Het is tijd om de controle over de wereld terug te veroveren op de witte man, en de eerste stap daartoe zal het tijdelijk opschorten van hun stemrecht zijn.

Ook al mag dit oneerlijk en onrechtvaardig lijken, witte mannen toestaan het politiek en economisch voor het zeggen te blijven hebben, gezien hun daden de afgelopen 500 jaar, is het grotere onrecht.

Bron: http://www.huffingtonpost.co.za/shelley-garland/could-it-be-time-to-deny-white-men-the-franchise_a_22036640/

h/t Objectivist-Def

Doe mee met 8.088 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6116 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

7 Comments on Huffington Post: Is het tijd om witte mannen hun stemrecht af te pakken ?

 1. Ah, HufPo (soort Volkskrant) heeft zelf ook gereageerd:

  This Blog On White Men Is Going Viral. Here’s Our Response.
  It all started with a blog on HuffPost SA called “Could It Be Time To Deny White Men The Franchise?”

  http://www.huffingtonpost.co.za/2017/04/14/this-blog-on-white-men-is-going-viral-heres-our-response_a_22039753/?utm_hp_ref=za-homepage

  En HufPo verdedigt deze racistische bagger:

  Garland’s underlying analysis about the uneven distribution of wealth and power in the world is pretty standard for feminist theory. It has been espoused in many different ways by feminist writers and theorists for decades now. In that sense, there was nothing in the article that should have shocked or surprised anybody (or so we thought.) It would appear that perhaps much of the outcry derives from a very poor reading of the article — or perhaps none at all. Dismantling the patriarchal systems that have brought us to where we are today, a world where power is wielded to dangerous and destructive ends by men, and in particular white men, necessarily means a loss of power to those who hold it. A loss of oppressive power. Those who have held undue power granted to them by patriarchy must lose it for us to be truly equal. This seems blindingly obvious to us.

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // april 14, 2017 om 22:58 //

  En dat alles ingegeven door hun eigen incompetentie en hun eigen opzichtige falen. Zuid-Afrika doorstond met glans jarenlange en wereldwijde sancties. Nu zijn er geen sancties en krijgen ze een voorkeursbehandeling en gelijktijdig glijd het land steeds verder af. Nee dat gaat niet goed komen met die zwarte mannen en vrouwen, kennelijk ontbreken er een aantal zaken met als belangrijkste het intellect.

  Like

 3. Als witte mannen een hele tijd geleden niet besloten om de slavernij af te schaffen in de westerse wereld, dan zouden we nu niet met dit soort problemen opgescheept zitten, dan was obama nooit president van de VS geworden, dan waren de zwarte ghetto’s in de VS nooit ontstaan en was de misdaad aanzienlijk minder geweest (waarmee ik niet wil zeggen dat alle witte mannen destijds zulke braveriken waren).
  Dan was er in Nederland geen gezeik over Zwarte Piet en had Sylvana S. niet de mogelijkheid gehad om “in de politiek te gaan”, hetgeen gelukkig uiteindelijk niet gelukt is.
  Ik kan nog wel even doorgaan maar u begrijpt het zo ook wel denk ik.
  Dus al die negers die nu graag de witte mannen willen afschaffen, denk er nog maar eens over na, want diezelfde witte mannen …

  Liked by 1 persoon

 4. Huffington Post is een verzameling ultra-Marxisten.

  Like

 5. Claudia M. // april 15, 2017 om 12:10 //

  Van mijn kiesrecht blijven ze af en van mijn spullen ook! Herverdelen? Alles wat ik nu om me heen heb, heb ik zelf verdiend, door al dik 30 jaar full time te werken. De eerste die z’n groezelige tengels er naar uitsteekt, maak ik af!

  Trouwens vrouwen mochten hier feitelijk pas vanaf 1922 echt stemmen voor de Tweede Kamer.

  Like

 6. Like

 7. Like

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Racisme voortaan toegestaan – overheid doet het ook – Fenixx.org
 2. Affinity Magazine: “Verdienen blanke mannen het echt om te stemmen?”

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: