Nieuw

Pasen “afgezwakt”!

Geen idee hoe het anderen vergaat, ik las vanmorgen in het ADProtestantse en rooms-katholieke basisscholen in Den Haag zwakken het christelijk karakter van hun paasvieringen af om ouders van islamitische leerlingen te behagen. Soms wordt de bovenkant van paasstokken afgebroken als leerlingen niet mogen rondlopen met een kruis.

Bij mij zakte mijn kin min of meer op de borst, laat ik maar even de vragen die bij mij opkwamen op een rijtje proberen te zetten. Wat bezielt christelijke en rooms-katholieke scholen om moslims toe te laten? Wat bezielt moslims om hun kind(eren) naar dergelijke scholen te sturen? Wat heeft het nog voor zin voor protestantse of katholieke ouders om hun kind naar zo’n school te sturen? Is het ooit voorgekomen dat er christelijke leerlingen naar een moslimschool gingen en zo ja werden daar dan ook islamitische gebruiken afgezwakt om de christelijke leerlingen te behagen? En last but not least waar haal je het godvergeten lef vandaan om als moslim op een christelijke school eisen te stellen aan de manier waarop christelijke feestdagen gevierd moeten worden?

Los van deze vragen kun je je ook afvragen wat de leiding van zo’n school bezielt als ze het fundament van school onderuit halen? Want dat fundament is toch juist dat protestantisme of dat katholicisme?

Om kort te gaan, ik heb meer vragen dan antwoorden en ik vrees dat op geen van die vragen ooit een bevredigend antwoord zal komen simpelweg omdat er geen passend antwoord voor te vinden is, de situatie is gewoon krommer dan krom. Gesteld dat islamitische ouders hun beklag komen doen over de viering van christelijke feesten op een christelijke school dan is toch het voor de hand liggende antwoord om te vragen of die mensen weten op wat voor school ze hun kinderen gezet hebben? Gevolgd door het advies dat als ze het niet eens zijn over het christelijke gehalte van de school het ze vrij staat hun kroos naar een andere school te sturen.

En wat vinden christelijke of katholieke ouders er eigenlijk van dat hun kinderen een soort “Pasen-light” moeten vieren op hun school?

Wat wordt eigenlijk het volgende, gaan islamitische ouders zich straks bemoeien met de spelregels van het voetbal? Moeten straks de kruizen van kerken afgehaald worden? Zeg het maar, onderhand mag je je nergens meer over verbazen, en al helemaal niet waar het de geïmporteerde godsdienst waanzinnigen betreft, telkens als je denkt ‘het moet niet gekker worden’ verzinnen ze weer wat nieuws!

Doe mee met 906 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

18 Comments on Pasen “afgezwakt”!

 1. Tijl Uylenspiegel // april 12, 2017 om 11:02 //

  Ik bedenk me nu pas, zou het niet beter zijn om in plaats van de bovenkant van de paasstokken de bovenkant van de eierstokken bij de moeders af te breken? Dat scheelt weer een paar generaties gezeik.

  Like

 2. Je reinste landverraad en dhimmi gedrag.

  Fuck islam!

  Like

 3. De islamitische terreur richt zich nu ook op de sport.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/27982042/__Nog_geen_dader_in_vizier_Dortmund__.html
  De Coolsingel mag straks wel goed worden beveiligd.

  Like

 4. nederlander // april 12, 2017 om 11:52 //

  Vreselijk zelfs schandalig. Waar blijft onze identiteit.

  Like

 5. Moet je als christen eens proberen in een land als SA of iets dergelijks. Dat je de halve maan bijvoorbeeld niet kunt waarderen en je er aan stoort. Of die even weggehaald kan worden. Hahahaha. Het is éénrichtingsverkeer en het stopt niet, niet vanzelf.

  Like

 6. Kijk eens naar Dr. Bill Warners video – en je weet hoe het verder gaat met Islam en het Westen ( “Rome” in de taal van de Mohammedanen) Weinig kans op een tijdig passend antwoord. Te ver heen.

  Liked by 1 persoon

 7. Tijl Uylenspiegel // april 12, 2017 om 12:36 //

  Laten we in deze hele discussie niet vergeten dat de fout aan onze kant gemaakt wordt. Het is niet de schuld van moslims dat ze steeds een stapje verder gaan, het is onze schuld dat we daar van het begin af aan geen lijn in getrokken hebben. Als gewoon vanaf de eerste eis het antwoord geen ruimte voor twijfel had gegeven, als er gewoon een streep in het zand was getrokken dan hadden we al deze idioterie niet over ons zelf afgeroepen. Achteraf valt moeilijk te herleiden waar het toegeven is begonnen. Was dat met de kerstbomen of al eerder. In feite is dat niet meer interessant, wat nu telt is dat er een keer keihard stelling wordt genomen; tot hier en nooit meer verder, nog geen millimeter! Nu niet en nooit niet. Heb je daar problemen mee dan staat het je vrij weg te gaan, graag zelfs. Zo’n hoofd van de school had gewoon bij de allereerste “klacht” gewoon moeten zeggen; “Ben je gek geworden of zo?”. En bij de tweede of volgende klacht de desbetreffende leerling van school sturen, hij/zij had er van het begin af aan al niks te zoeken en had geweigerd moeten worden. Op een katholieke school horen katholieke leerlingen punt uit. Dat is het fundament van zo’n school.

  Like

 8. Barbara Lerner Spectre calls for destruction of Christian European ethnic societies

  Lijkt me duidelijk wie hier achter zitten. Ontkennen helpt niet. Zo maar een voorbeeld. Het is nog veel erger dan men zich wil voorstellen.

  Like

 9. Like

 10. Die islamisering van de burgerlijke ruimte gaat al net zo slim als de mars door de instituties. Zijn eigenlijk ook dezelfde ideologieën die zich als flankdekking van wat partijen met lui in een clownspak hebben verzekerd waar de woedende burger tegenaan mag krijsen en denkt dat ie goed bezig is. Dezelfde suffe zak die denkt dat ie echt door af en toe een hokje rood te kleuren wat zoden aan den dijk zet en hier iets te vertellen heeft. Die door zijn conditionering op hoop, geloof en liefde werkelijk meent dat morgen alles anders zal zijn. Sorrie mense, kap d’r maar mee, pak je plunjebaal maar in, we hebben en zijn verloren.

  Liked by 1 persoon

 11. willemientje // april 13, 2017 om 06:40 //

  een oudje

  Het zal zo’n vaart niet lopen
  het is hier allemaal zo ver vandaan
  ze krijgen echt de kans niet
  om ons land te slopen
  voor het zover komt,
  heeft de regering er allang iets aan gedaan.

  Het zal zo’n vaart niet lopen
  ze zijn hier opgegroeid
  ze zijn er voor gevlucht
  anders waren ze daar uitgeroeid
  ze hebben toch heel veel van onze vrijheid geleerd
  het grootste deel is hier toch goed geïntegreerd?

  Het zal zo’n vaart niet lopen…toch
  Die ISIS-gasten, ach die kunnen niet zo’n kwaad
  dat is een kleine minderheid
  wel jammer van die Jodenhaat
  dat past niet in ons land
  dat loopt dan wel weer ietwat uit de hand.

  Het zal zo’n vaart niet lopen
  denkt een groot deel van het volk naïef
  de islam is toch vrede, ook een moslim heeft z’n naaste lief
  dat is ons toch in al die jaren door de overheid geleerd
  maar als je in de koran leest
  blijkt die informatie toch verkeerd.

  Het zal zo’n vaart wel lopen
  als we de islam z’n gang laten gaan
  heel langzaam gaat het verder, raakt de kern van ons bestaan
  het is geen christendom, wij Nederlanders zullen moeten leren
  een moslim zal zijn vijand nooit de andere wang toekeren
  als we onze beschaving willen redden, zullen we ons moeten verweren!!!

  Door:
  Willemientje

  Liked by 3 people

 12. Tijl Uylenspiegel // april 13, 2017 om 11:29 //

  Dankjewel willemientje. Aan de ene kant wel grappig dat je gedichten bestand zijn tegen de tijd, aan de andere kant ook wel alarmerend, kennelijk leert men weinig van gemaakte fouten en gaat men rustig door op de verkeerde weg. Vandaag staat er op het AD een redactioneel commentaar dat stelt dat het allemaal wel meevalt en dat we ons niet zo druk moeten maken, geen letter waarom moslims op een christelijke of rooms-katholieke school worden toegelaten. Daarmee het fundament onder hun bestaansrecht slopen en in feite wel opgeheven kunnen worden.

  Liked by 1 persoon

 13. willemientje // april 13, 2017 om 19:57 //

  Zo plemp ik nog veel van mijn ouwe rijmpjes op internet, hoef er weinig aan aan te passen, want zoals je zegt, er verandert niet veel, ben de laatste maanden heel veel in het ziekenhuis, vermoeiend, dus weinig inspiratie

  Like

 14. Tijl Uylenspiegel // april 13, 2017 om 23:40 //

  Als je er maar beter van wordt willemientje want je zit nu best al een flinke tijd in de lappenmand. Nogmaals beterschap en zeg maar tegen de heren doktoren dat ze een beetje opschieten 🙂

  Like

 15. willemientje // april 14, 2017 om 01:38 //

  Doe nu mee met een dubbelblind onderzoek, weet niet of ik het echte medicijn krijg of een placebo, was gescreend, kwam de oncoloog net terug van een congres, ik was geschikt voor een nieuw medicijn dat op de markt mag worden gebracht, de eerste tijd betaald de fabrikant totdat het in het pakket komt, daarna moet het uit het budget van het ziekenhuis worden betaald, heel veelbelovend medicijn, dus ik mocht kiezen, dit, of het onderzoek, dat was niet zo moeilijk, onderzoek afgezegd, stopt de directie van het ziekenhuis voorlopig alle financiering van nieuwe medicijnen, alle specialisten woedend die hadden hun patienten blij gemaakt met een dooie mus, dus toch maar weer gaan voor het onderzoek, moest heel de screening overnieuw, maar ja toch maar doen, want het is niet meer stabiel, de zwaardere reguliere behandeling die ik gewoon volg naast dat andere is iets waar je ook niet vrolijk van wordt,

  Dus beter worden zit er niet in, hopelijk kan het weer afgeremd worden, afwachten

  Like

 16. Tijl Uylenspiegel // april 14, 2017 om 14:48 //

  Kan me goed voorstellen dat het gekmakend moet zijn voor de patiënten, ook ik heb afgelopen winter aan den lijve mogen ondervinden hoe absurd medici af en toe te werk gaan. Ik moet toegeven dat ik al jaren een prima verstandhouding met mijn reumatoloog heb en misschien maakt mij dat kritischer dan de gemiddelde patiënt maar wat ik tot nu toe van de cardiologen heb meegemaakt grenst aan het onwaarschijnlijke en heeft onwijs veel onnodige kosten opgeleverd. Maar ja, ze wanen zich nog net geen godheid en alles wat een patiënt zegt wordt afgedaan als gezwets van een onwetende. Tenenkrommend!

  Like

 17. willemientje // april 14, 2017 om 18:42 //

  heb een heel goede oncoloog, die ook woedend was op het ziekenhuisbestuur,maar ja, ze hebben wel net de nog niet zo oude en keurige ziekenhuis hal, en balie voor een godvermogen verbouwd, maar dat komt uit een ander potje, maar het is wel allemaal zorggeld

  dus minder budget voor nieuwe, wel heel dure medicijnen

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: