Nieuw

Wat maakt dat mensen zich onderwerpen aan de islam?

Gisteren las ik de link van rommel naar Joost Niemöller en vandaag kwam daar het artikel van Fubar bovenop. Het aantal moslims neemt schrikbarend toe. Wat inspireert die mensen?

Nou dat zou je om te beginnen rustig een misvatting kunnen noemen, de meeste ‘nieuwe’ moslims zijn niet zozeer geïnspireerd maar worden geboren in de islam. En zoals je ook bij christenen ziet volgen de meeste kinderen geboren uit christelijke ouders de religie van hun ouders. Bij kinderen geboren uit moslim ouders komt daar nog een factor bij omdat op het verlaten van de islam de doodstraf staat. Dat lijkt misschien in het westen een dode letter maar het valt aan te nemen dat het in minder ontwikkelde delen van de wereld wel degelijk de realiteit is. Vandaar dat men bij christenen spreekt van ‘geloven in’ en bij moslims dat ze zich ‘onderwerpen aan’, dat scheelt om te beginnen dus al een slok op een borrel.

Nou zou ik natuurlijk een heel betoog kunnen houden dat het christendom een religie van vrede en mededogen is en de islam duidelijk de sporen draagt van de roverhoofdman die het allemaal verzonnen heeft. Het is echter bij christenen ook niet altijd zo uitgevoerd als in de bijbel staat, er is natuurlijk ook een periode geweest dat er behoorlijk agressief nieuwe gelovigen geronseld werden. Maar dit staat nauwelijks in verhouding tot het gedrag van moslims.

Naast degenen die door geboorte of door dwang onderworpen zijn aan de islam is er ook (een veel kleiner) deel dat zich geheel vrijwillig tot de islam bekeert. En zo nu en dan vraag ik me dan af wat daar dan de drijfveer voor is geweest want laten we eerlijk zijn, de islam is nou niet bepaald een gezellige club, feestdagen zijn er niet of nauwelijks en zo’n beetje alles dat het leven nog een beetje aangenaam maakt is verboden. De lijst met verboden en dwingend opgelegde eisen is bijna zonder eind. religion-2049166_640Behoor je daarnaast tot de 50% die als vrouw geboren zijn dan ben je dubbel de pineut en ben je gedoemd je gehele leven het ‘eigendom’ van iemand te zijn, eerst van je vader en bij afwezigheid daarvan van je broer(s) en nadat je gehuwd bent (vrijwillig of gedwongen) gaat het eigendomsbewijs naadloos over naar de echtgenoot en ben je dus weer overgeleverd aan de nukken van een ander.

Kortom veel lol valt er niet te beleven binnen de islam en dat denkt men dan goed te maken met angst. Met name voor allah want erg vergevensgezind is dit sprookjesfiguur niet bepaald, zodra je aan een van de vele eisen niet voldoet dan wacht je eeuwige hel en verdoemenis die erg beeldend worden uitgelegd in de koran. Iedereen weet wat een akelige pijn zelfs een klein brandwondje doet en als je per ongeluk in de islamitische hel beland dan moet je dus branden, en als je uitgebrand bent opnieuw en opnieuw tot in de eeuwigheid. Dat is nogal wat!            terror-821784_640

En kennelijk zit er dus ‘boven’ iemand die dat allemaal bijhoud van al die miljoenen mensen, bid je bijvoorbeeld wel vijf keer per dag? Die hel moet dus een behoorlijke fik zijn, vele malen groter nog dan de zon want vergeet niet, deze regel geld al 1400 jaar dus het aantal miljarden mensen die daar niet aan hebben voldaan is nogal fors om het voorzichtig te zeggen. Vergeet niet dat het voor eeuwig is hè? Da’s een flink poosje!

Je moet er al helemaal niet aan denken dat een meisje of vrouw als maagd naar boven gaat want dan mag je alle martelaren dag in dag uit ten dienste staan, ook niet bepaald een erg verlokkelijk vooruitzicht! De vele moslima’s die beweren dat de islam een ‘religie’ van vrede is staan dus gewoon te liegen dat ze scheel zien. Nee er rest geen andere conclusie, de drijfveer je te bekeren tot de islam is angst. Angst voor wat er komt na je dood, angst ook wat andere moslims je aan willen doen als je je niet onderwerpt.

Zou daar de spreekwijze op gebaseerd zijn? “Angst is een slechte raadgever”

Het zou zomaar kunnen. Misschien moeten we een list verzinnen;

6f097716_chinezen.jpg

Doe mee met 8.090 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (470 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

14 Comments on Wat maakt dat mensen zich onderwerpen aan de islam?

 1. Die sprookjesgod daarboven die je vertelt dat je op gezette tijden maar meisjes in de grond moet graven of ze het kutje moet uitbenen is zwaar overschat. De enige reden waarom al die gelovigen de Heilige Rituelen uitvoeren is omdat ze onder een enorme druk staan van hun prachtige samenleving, hun stam of cultuur. Bij de ene club worden ze met de reet aangekeken als ze niet volgens de gebruiken van de buurt leven en bij de andere krijg je een kroegverbod of wordt je van een flat of de trappen van een tempel af gepleurd danwel ter loutering ende vermaeck op de brandstapel gezet. Als je Het Paradijs terug wilt hebben dien je alle religieuse en ideologische (hetzelfde) beschadigden uit te moorden. Dus ik zeg u: pleurt de Big One, niet alleen daaro maar voor mijn part ook hiero. [a.u.b. mij eerst waarschuwen]

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // april 11, 2017 om 13:46 //

  Religie ondersteunt niemand. Het moet ondersteund worden. Het produceert geen tarwe, geen maïs, het ploegt geen land, velt geen wouden. Het is een eeuwige bedelaar. Het leeft van het geld van anderen, en heeft dan de arrogantie voor te wenden dat het de gever ondersteunt.
  Robert G. Ingersoll

  Liked by 2 people

 3. Tijl Uylenspiegel // april 11, 2017 om 14:12 //

  Ik zie trouwens net dat ik een jubileum over het hoofd heb gezien; dit is mijn 256 ste artikeltje!
  Nou proost dan alsnog! 🙂

  Liked by 3 people

 4. Bekeerlingen: van kneus naar relikneus.
  Trouwens, stel dat de Jehova getuigen het bij het rechte eind hebben ( hahaha ), dan is het wel erg rustig in het Walhallah, maar down under is er sprake van ernstige woonruimte tekorten.

  Like

 5. Verpulverde kloten van IS-strijders zijn potentiebevorderend. Spread the word!

  Like

 6. skeeter // april 11, 2017 om 18:15 //

  Wat zou deze aardkloot er van opknappen als alle reli sprookjes werden uitgevaagd.

  Like

 7. polderboy // april 11, 2017 om 18:50 //

  Die halal slachters die in India die hindoes hun heilige koeien onder hun reet vandaan jatten, de keel door snijden en opvreten, daarbij “Allah Akbar” brullende, en dreigend het ISIS wijsvingertje opstekende, schijnen ze daar goede burgeringscursussen voor te hebben:
  https://www.theguardian.com/world/2017/apr/05/muslim-man-dies-in-india-after-attack-by-hindu-cow-protectors

  Met goede wil, kun je die Mekkanen echt wel integreren, blijkt.

  Liked by 1 persoon

 8. skeeter // april 11, 2017 om 19:00 //

  Het is duidelijk polderboy dat ze zeer goed integreren in dode staat

  Like

 9. polderboy // april 11, 2017 om 19:33 //

  Illegale in India niet wettige halal slachterijen worden effectief aangepakt, bedoelde ik:
  https://scroll.in/article/832802/bjp-is-taking-revenge-on-muslims-ups-crackdown-has-left-the-meat-industry-panicked-and-scared
  Dan moeten de inburgering-cursussen wel effectief zijn, en van goede wil.

  Liked by 1 persoon

 10. polderboy // april 11, 2017 om 20:06 //

  Mooie foto van sharia politie in China trouwens:
  http://www.independent.co.uk/news/world/asia/chinese-communist-party-official-demoted-smoking-xinjiang-province-uyghur-minority-group-a7678896.html

  prachtig. dat we ooit nog eens zoiets hier mogen hebben, i.p.v. Haagse “liberale” Markie, die Mekkaanse kleuter-neuk huwelijken goed vindt, omdat “de internationale verdragen zo zijn”.
  “Markie”, die zo flexibel als een drol door een rioolbuis glijdt, door het leven stapt..

  Like

 11. trebor2110 // april 12, 2017 om 00:24 //

  ziek achterlijk goor stink volk , en die wijven die staan te joelen en krijsen moeten ze kapot slaan

  Like

 12. trebor2110 // april 12, 2017 om 00:50 //

  Je moet er al helemaal niet aan denken dat een meisje of vrouw als maagd naar boven gaat want dan mag je alle martelaren dag in dag uit ten dienste staan,

  Ik denk dat ze na 1 keer neuken wordt verbrand want ze is daarna geen maagd meer dus kan ze 1 martelaar maar 1 keer dienen .

  Like

 13. Tijl Uylenspiegel // april 12, 2017 om 01:07 //

  Ik zie om te beginnen al geen enkel voordeel van het maagd zijn, het toont aan dat ze geen enkele ervaring heeft en onvermeld blijft of dat is omdat ze zo lelijk als de nacht is of omdat ze er geen zin in had. Geen ervaring hebben is geen pre, zo lelijk als de nacht zijn al helemaal niet om maar te zwijgen over het geen zin hebben.

  Liked by 2 people

 14. trebor2110 // april 12, 2017 om 01:41 //

  Liked by 1 persoon

1 Trackback / Pingback

 1. What makes people subject themselves to Islam? – Skender Jashari

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: