Nieuw

PEW Research: moslims worden meerderheid

Moslims zijn de snelst groeiende religieuze groepering op deze wereld. De groei en regionale migratie van moslims, gecombineerd met de voortdurende impact van Islamitische Staat en andere extremistische groeperingen die gewelddaden plegen uit naam van de islam, heeft moslims en hun islamitische geloof op de voorgrond geplaatst van het politieke debat in veel landen. Toch zijn veel feiten over moslims slecht bekend in veel van deze plaatsen en de meeste Amerikanen -die in een land leven met een relatief kleine hoeveelheid moslimbevolking- zeggen dat ze weinig tot niks weten over islam.

Hier wat antwoorden met betrekking tot een aantal kernvragen omtrent moslims, samengesteld uit verschillende Pew Research Center onderzoeken uit de laatste jaren.

Lees verder in het Engels bij PEW >>

In het stuk worden onderzoeken/grafieken aangehaald, waarvan een aantal al wel bekend zijn bij ons/onze lezers, zoals bijvoorbeeld die grafiek hoeveel moslims per land graag de sharia ingevoerd willen zien. Dat kunt u zelf nalezen als u wilt. Hieronder heb ik een aantal tweets van PEW geselecteerd van de afgelopen week die betrekking hebben op de groei van het aantal moslims in de wereld en in Europa. De plaatjes in de tweets zijn klikbaar, u hoeft er geen twitter voor te hebben, en met de pijltjes links rechts kunt u steeds de andere plaatjes in de tweet bekijken.
.

Het aantal christenen in Europa neemt af. Er gaan er meer dood dan er bij komen. Tussen 2010 en 2015 5.6 miljoen minder Christenen en 2.4 miljoen meer moslims. Over de hele wereld zijn in 2015 de Christenen de grootste groep en moslims de tweede, 2.3 tegen 1.8 miljard. Moslims hebben gemiddeld 2.9 kind en Christenen 2.6. Moslims en Hindoes hebben gemiddeld de jongste leeftijd, 24 en 27, de gemiddelde Christen is 30 jaar oud:

.

Tussen 2015 en 2060 wordt er een groei verwacht van de moslimpopulatie van 70% tegen een groei van de christelijke populatie van 34%. Het verschil wordt verklaard doordat de geboortecijfers voor Christenen op 2.6 ligt en voor moslims op 2.9 en doordat de gemiddelde moslim jonger is.

.

Alleen al in Duitsland sterven er tussen 2010 en 2015 1.4 miljoen meer Christenen dan er geboren worden. In heel Europa sterven er 5.6 miljoen meer Christenen dan er geboren worden (34.2m sterfgevallen – 28.6m geboortes). Er zijn geen Europese landen waar meer moslims sterven dan er geboren worden.

.

Tegen 2060 zullen er wereldwijd bijna evenveel moslims als Christenen zijn. Moslims groeien van 1.75 naar 2.99 miljard, Christenen van 2.28 naar 3.05. In percentages; moslims groeien van 24% naar 31%, Christenen van 31% naar 32%.

.

Vanaf 2035 baren moslims meer kinderen dan Christenen.

.

Vergeleken met hun aandeel in de bevolking gaan er verhoudingsgewijs veel Christenen dood en worden er veel moslims geboren. Dat is de reden dat ik hierboven dat grafiekje over de gemiddelde leeftijd plaatste, dat verklaart het.

.

Spreekt voor zich, de getallen zowel absoluut als in percentage stonden hierboven al voor Christenen en moslims, hier nu ook voor andere ‘religies’ en tot achter de komma.

.

Waarom moslims de snelst groeiende groep zijn. Comments onder de tweet suggereren; omdat ze de concurrentie afschieten en omdat er de doodstraf op apostasie staat. Dat is zeker waar. Maar het is toch vooral de demografie. De voortplantingscijfers. Dát is wat dit onderzoek toch voornamelijk duidelijk maakt.

.

In 2015 zijn Christenen nog ruimschoots de grootste groep op Aarde. Alleen in Europa sterven ze dan al sneller dan dat ze geboren worden. Moslims en ongelovigen groeien daar, van de andere ‘geloven’ worden geen cijfers gegeven voor Europa. In de rest van de wereld groeit elke religie voor zover er cijfertjes ingevuld zijn.

.

Mijn collega ‘rommel’ verwees al naar een stuk van Joost Niemöller die over hetzelfde iets schreef. Ik kan er ook niks aan doen, er zal enige overlap in leesinteresse zijn. Ik was hier gisteravond al aan begonnen, maar Morpheus … De insteek is een iets andere dus ik heb het toch maar afgemaakt.

Is er ook nog goed nieuws ? Ja hoor. Meerderheden doen er heel vaak niet toe. Zie alle referenda over de EU. En dat een landje met 5% van de wereldbevolking op bijna de hele wereld de dienst uitmaakt.

Voor de zekerheid zal ik me binnenkort wel tot het Katholicisme bekeren, want dat is de enige stroming op deze Aarde die getalsmatig nog iets tegen de islam vermag. Bovendien was het het Christendom dat als een van de weinigen tot een paar maal toe in staat was de islam tot staan te brengen en terug te drijven. De Kruisvaarders maakten na 400 jaar jihad op Europa toch voor een paar eeuwen een einde aan de islamitische expansie. Het was katholiek Spanje dat de Moren terug schopte. Het orthodox christelijke Zuidoost-Europa had zich niet kunnen ontdoen van de Ottomaanse slavernij zonder Russische hulp. De Pool Jan Sobieski kwam het diep katholieke Wenen te hulp. Ik heb niks met godsdienst zoals u weet, maar het Christendom is keer op keer de drijvende kracht geweest om Europa te vrijwaren van islam. Islam is niet onoverwinnelijk, het is wel degelijk een aantal maal stevig teruggetrapt. In India waren het meer de Sikh’s dan de Hindoes, maar niemand heeft er zoveel ervaring mee en was er zo succesvol in als de Christelijke Europeanen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.167 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

6 Comments on PEW Research: moslims worden meerderheid

 1. Tijl Uylenspiegel // april 11, 2017 om 10:39 //

  Maar hoe je het ook wendt of keert, het blijft een reeds verloren strijd.

  Like

 2. @Tijl, de linkse en christelijke leiders van west europa zijn ziende blind voor het fascistische gevaar van de islam.

  Like

 3. Elke (levende) moslim is er 1 teveel natuurlijk maar dit nieuws betekent slechts dat er op termijn wat harder moet worden gewerkt aan het probleem.
  En er meer meststof de markt op komt >;-)
  Wat het rapport overigens niet meeneemt is de factor economie en macht. Moslims zijn zeer improductief (vrouwen werken weinig), hebben gemiddeld tientallen IQ punten minder en waar zij zijn brengen zij dood en destructie. Dit leidt onvermijdelijk tot een groots treffen en er is geen twijfel aan welke zijde het onderspit zal delven.

  Like

 4. cock pol // april 11, 2017 om 22:33 //

  Neen, het waren niet zozeer de kruisvaarders, maar de Mongoolse hordes die de Islam stopten.

  Like

 5. Klopt zeker voor die contreien. En de reden dat de Mongolen succesvol waren, was dat de Mongolen nog een pak wreder waren dan de moslims, wat het dan wel weer heel makkelijk voor ze maakte om zich later zelf tot de islam te bekeren.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. What makes people subject themselves to Islam? – Skender Jashari

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s